La partida

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Autor: Patrick Marber. Direcció: Julio Manrique. Interpretació: Ramon Madaula, Andrew Tarbet, Marc Rodríguez, Joan Carreras, Andreu Benito, Oriol Vila.

Amb 'La partida' es va estrenar l'actor i guionista Patrick Marber com a autor teatral. Comèdia composta per sis drames individuals. Translació escènica d'una 'buddy-movie', una pel·lícula de col·legues en la qual les dones no estan convidades. El lloc de la trama és un restaurant que una vegada a la setmana acull al  celler una timba de pòquer. Juguen habitualment l'amo, el seu fill, el cuiner i els tres cambrers de La Carta. Aquesta nit ha fallat un dels tres. La seva cadira l'ocupa un convidat. Un tipus amb interessos. Es juga amb diners, molts diners. Guanyar o perdre significa alguna cosa en aquesta taula. 

És possible que en acabar la partida algú marxi amb diners a la butxaca però tots els jugadors són d'alguna manera perdedors. Si no amb les cartes, amb la seva vida, o amb tot. No cal témer per ells. Marber és una versió amable de Mamet. No es delecta en les seves desgràcies. A tots els ofereix una primera sortida d'emergència. En el moment crític sempre hi ha un gest que salva com a mínim la nit o el dia després. Aquí ningú no es tirarà pel pont. No mentre es mantinguin sota la protecció de l'autor i dels directors que tenen molt en compte que aquesta obra és una comèdia alimentada per petites tragèdies. 

Julio Manrique ho té molt clar –fins i tot quan coreografia amb un ball en línia l'enllaç amb l'últim acte– i es dedica a posar ofici a un text eficaç. Alt nivell en les interpretacions del sextet que van des de la complexitat que aporta Joan Carreras o el magnetisme petri d'Andreu Benito a l'anfetamínica composició que fa Marc Rodríguez, l'idiota feliç del grup. Potser la presència més descontrolada de la funció. 

Excel·lent teatre comercial que no s'ha de confondre amb altres apostes anglosaxones de Manrique de més risc com 'Coses que dèiem avui'.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers