Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La punta de l'iceberg

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Obra 'La punta de l'iceberg'
Foto: Júlia RiberaObra 'La punta de l'iceberg'
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

La companyia La Virgueria explora el desig femení en una obra en la qual Paula Jornet i Patrícia Bargalló formulen més preguntes que respostes

Després de recollir el testimoni de 200 persones de manera anònima, La Virgueria ha aixecat una petita joia de teatre documental creatiu que vol celebrar el desig femení. En escena, només dues actrius (Clara Jornet i Patrícia Bargalló), un munt de coixins, tres pantalles, una taula de so i bosses plenes de líquid que pengen. El públic es troba a tres bandes, molt a prop. L'espectacle es desplega davant dels seus ulls com un qüestionari llançat a l'espectador mentre les intèrprets fan preguntes que cadascú respon dins seu i donen vida a tot allò que se'ls ha transmès, dones que narren la seva relació amb el sexe.

Com explicaries l'orgasme? Has fingit mai un orgasme?

Les preguntes són directes. Comença amb: “Què és, per a tu, el plaer? Què és, per a tu, el desig?” I acaba amb: “Com explicaries l'orgasme? Has fingit mai un orgasme?”. I just abans hem pogut veure Jornet fent de dona de 63 anys que mai no n'ha tingut cap i maleeix un marit i una societat que l'han privada de gaudir del sexe i del seu cos. Però, més que una queixa, 'La punta de l'iceberg' vol ser una celebració, una festa sexual sense fer res explícit, que obliga el cap de l'espectador a treballar.

Isis Martín ha escrit un text que pot encabir en dues planes. La feina ha estat d'ella mateixa i d'Aleix Fauró a l'hora d'embastar un material divers i dispers. I aconseguir que Bargalló i Jornet no semblessin pitonisses del sexe ni 'performers' punk dient pestes sobre el patriarcat. Un espectacle per a tothom, molt més revolucionari que certes peces morboses que l'únic que fan que és continuar banalitzant i mercantilitzant el desig.

No et perdis la llista de les obres recomanades que hi ha a la cartellera ara mateix, ni la dels millors musicals, ni tampoc la de les estrenes de teatre i dansa d'aquest mes.

Escrit per
Andreu Gomila

Detalls

Adreça
Preu
De 16 - 20 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà