Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La ratonera

  • Teatre
  • 2 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

2 de 5 estrelles

De: Agatha Christie. Dir: Víctor Conde. Amb: Mariona Ribas, Ferran Carvajal, Santi Ibañez, Xavier Bertrán.

'La ratonera' és una obra de misteri amb una endevinalla tan clàssica com el gènere: qui és l’assassí? Ens demanen que no ho desvelem i, òbviament, els hi farem cas perquè realment en aquesta molt discutible versió és l’únic que té una mica d’interès. Un text que ostenta el Guinness de permanència en cartell a Anglaterra (62 anys) i que avui per avui sembla haver envellit malament, sigui dit amb permís d’Agatha Christie.

Un dels elements claus de 'La ratonera' és el fet que els hostes de la mansió Monkswell no poden abandonar la casa degut a la gran nevada que ha tallat les carreteres. Estan, doncs, tancats i d’aquí que se sentin empresonats i espantats. Però en aquesta funció no hi ha atmosfera de misteri, per molt que ho intenti  la banda sonora. Els personatges van i vénen segons les indicacions del director, Víctor Conde, com si la cosa no anés amb ells.

L’espai escènic, que vol representar una casa victoriana, està mal resolt. Què són els quadres suposadament expressionistes que pengen de la paret? Tampoc no ajuda el disseny de llums amb idees més de còmic que de teatre. Per això, al primer acte riem un xic estranyats en una funció que sembla una comèdia de gags. On queda el suspens? Desapareix. I el ritme? Exasperanment lent.

En sintonia amb el despropòsit, la direcció d’actors és fluixa. A molts d’ells els coneixem i sabem que ho poden fer millor. Només Isabel Rocatti ens convenç. Ferran Carvajal, el sergent Trotter, s’esforça a aixecar una composició però li manca presència, domini de la situació. Molt divertit Xavier Bertran, però sembla d’una altra funció. Si hi van, entretinguin-se a endevinar qui és l’assassí.

Detalls

Adreça
Preu
20-22 €
Horaris
De dc. a dv., 20.30 h. Ds., 18 i 21.30 h. Dg., 18 h
Publicitat
També t'agradarà