Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'art de la comèdia

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles
Autor: Eduardo de Filippo. Direcció: Lluís Homar. Amb: Andreu Benito, Joan Carreras, Roger Casamajor, Lluís Homar, Victòria Pagés, Mar Ulldemiolins, Oscar Valsecchi, Lluís Villanueva.
 
Hi ha molt d'Oreste Campese al Don Arturo d''El viaje a ninguna parte' de Fernando Fernan Gómez. La mateixa resignació sàvia i altiva. Tots dos lideren l'orgullosa germanor entre els còmics que sobreviuen a empentes i rodolons en la postguerra espanyola i la companyia itinerant que recorre Itàlia per aquests mateixos anys arrossegant els seus baguls i la seva carpa. Un Don Arturo que apareix com una ombra en el magnífic pròleg de 'L'art de la comèdia' d'Eduardo De Filippo, i torna a aparèixer en el debat aferrissat amb l'alt funcionari que els podria salvar del seu últim anunci de defunció. I no ho fa.

És improbable que Lluís Homar –amb el barret col·locat en l'angle preferit de De Filippo– tingui aquesta imatge quan comença a mesurar l'immens escenari de la Sala Gran del TNC i amb aquest primer gest atrapa l'espectador en una brillant reflexió sobre la "utilitat "del teatre. O potser sobre la "necessitat" d'un determinat teatre: el que és fidel a la realitat del seu temps.
 
El muntatge que dirigeix i coprotagonitza és el compendi perfecte entre tesi i praxi. Defensa d'una idea del teatre a través d'una funció impecable. Gran treball actoral –amb Andreu Benito i Joan Carreras trencant les seves respectives zones d'confort– i una posada en escena que acull les impossibles dimensions de l'escenari per jugar amb la idea de l'espai invisible de trobada entre la ficció i el públic.

Una gran comèdia que es divideix en una part expositiva i dialèctica, i en una altra en què l'autor decideix que la millor defensa és l'acció. El teatre es defensa amb teatre, amb uns enginyosos episodis que són ells mateixos un irrefutable manifest.

Detalls

Adreça
Preu
28 €
Publicitat
També t'agradarà