Le llaman Copla

Teatre, Musical
Recomanat
4 de 5 estrelles
4 de 5 estrelles
(1Comentari)
LE_LLAMAN_COPLA_premsa_2.jpg
La llaman Copla

Direcció musical: Marc Sambola. Dramatúrgia i direcció: Marc Vilavella. Amb: Elia Corral, Gracia Fernández, Nacho Melús, Ona Pla, Marc Vilavella, Víctor Arbelo (Cover), Patricia Paisal (Cover). Músics: Oriol Mula (Flauta), Laila, Martí (Viola), Gerard Alonso (Piano).

I olé! Quanta sensibilitat, emotivitat en la interpretació i quina magnífica feina d’arranjaments i disseny musical (Gerard Alonso i Marc Sambola) té aquest espectacle híbrid amb suficients cops teatrals per aconseguir molt més que el que seria un recital de les velles i populars cobles (copla del occità), sovint menyspreades per la intel·lectualitat i la seva exaltació en l’etapa franquista.

Èlia Corral, Gràcia Fernández, Nacho Melús, Ona Pla i Marc Vilavella són els actors/cantants acompanyats per un exquisit trio de piano (Gerard Alonso), flauta (Oriol Mula) i violí (Laia Marti). Fixin-se que no hi ha guitarra. La dramatúrgia i direcció de Vilavella és depurada, intel·ligent. En la part més teatral, petita picada d’ullet involucrant el públic, per exemple, a la divertidíssima 'La vaselina', i perfecta en la interpretació d’uns cantants entregats que viuen les petites i dramàtiques històries de les lletres amb una intensitat i veritat fora del que és comú.

Deixin-me citar la de 'Tatuaje', cantada amb llàgrimes als ulls i una emotivitat que posa la pell de gallina, o el medley 'Lorca' amb frases d’algunes obres i cançons del poeta, o la commovedora 'Mi niña Lola'. El joc de moviments, els solos, però també els duos o els temes cantats coralment, enriqueixen i engrandeixen aquesta petita joia que tanca cada tema amb un cop emotiu i brillant, i que dóna la volta a qualsevol sensibleria i a qualsevol mirada tòpica sobre el gènere. Un espectacle musical? Un musical sobre la cobla? Com vulguin, però no el deixin escapar. A gaudir-ne! 

Publicat

Average User Rating

4 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:1
  • 3 star:0
  • 2 star:0
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening

" No es canción se llama copla." Una obra de teatre, un espectacle, un musical, li podeu dir com vulgueu però és una gran obra que no us deixarà indiferent. Una gran tria dels temes musicals interpretats magistralment per uns molt bons actors. El perill es que es adictiva i possiblement volgueu repetir ...