Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres de teatre de febrer a Barcelona

Les obres de teatre de febrer a Barcelona

El millor teatre i dansa de la cartellera de Barcelona durant el segon mes de l'any

Drei Schwestern
© Judith Bus Drei Schwestern
Per Andreu Gomila |
Advertising

Molt teatre internacional i moltes estrenes locals que apunten a grans funcions, així serà el mes de febrer als nostres teatres. Amb estrenes, cada setmana, que us faran córrer cap a les sales de Barcelona per descobrir no només nous textos electritzants, sinó algunes de les companyies més en forma del continent europeu.

NO T'HO PERDIS: 50 coses per fer a Barcelona

Josep Maria Pou
© Iván Moreno
Teatre

Justícia

Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc

Guillem Clua debuta a la Sala Gran del TNC amb una obra sobre les transformacions que durant les darreres dècades han alterat alguns imaginaris morals sobre els quals s’havien estructurat territoris importants de la identitat catalana. Després d’haver gaudit d’una carrera política brillant a les institucions catalanes, amb una vida pública immaculada, un destacat jutge s’enfronta als fantasmes que li turmenten secretament la consciència. A les acaballes de la seva trajectòria, els dolors familiars heretats i les dobles morals assumides amenacen amb fer trontollar l’edifici sencer del seu llegat.

Teatre

A chorus line

Teatre Tívoli, Dreta de l'Eixample

Antonio Banderas produeix i codirigeix aquest revival el clàssic de Broadway concebut, dirigit i coreografiat per Michael Bennet el 1975, guanyador de nou premis Tony i de l'Pulitzer. L'obra, que se situa en un teatre de Broadway a mitjans dels anys 70, comença enmig d'una audició per a una nova producció musical i a través dels números musicals anirem coneixent els somnis i secrets més ben guardats dels protagonistes. La producció comptarà amb 38 intèrprets en escena i una gran orquestra en directe, sota la direcció musical d'Arturo Díez-Boscovich.

Advertising
Oriol Broggi
© Maria Dias
Teatre

Només la fi del món

Biblioteca de Catalunya (teatre), El Raval

Després de dotze anys d’absència, un escriptor torna al seu poble natal per anunciar a la seva família que s’està morint. A mesura que el ressentiment reescriu el transcurs de la tarda, els conflictes surten a la llum alimentats pel dubte i la solitud. Amb poc èxit en vida, Jean-Luc Lagarce (1957-1995) és avui un dels dramaturgs francesos contemporanis més valorats. Al llarg de la seva vida va publicar 25 obres de teatre molt valorades per la crítica. 'Només la fi del món' es va escriure al 1990, el mateix Lagarce vivia en aquells moments l’anunci de la seva pròpia mort als trenta-quatre anys. El 2008 la Comédie – Française va afegir l’obra al seu repertori. Va guanyar el premi Molière 2008 al millor espectacle en un teatre nacional.

La espuma de los días
Teatre Lliure
Teatre

La espuma de los días

Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec

Des de Madrid, la directora i dramaturga María Velasco porta a Barcelona un espectacle basat en la novel·la més famosa de l’autor francès Boris Vian (1920‒1959), L’Écume des jours (1947). L’escriptor iconoclasta i foteta ‒cantant, poeta i trompetista de jazz‒ continua seduint els escenaris amb la seva capacitat de jugar amb les paraules i un humor absurd... que potser no ho és tant!

Advertising
After the party
© Yoana Miguel
Dansa

After the party

Sat! Sant Andreu Teatre, Sant Andreu de Palomar

Solo on el coreògraf Thomas Noone s'atreveix a explorar més enllà de la dansa amb la manipulació de titella, text i clown. 'After the Party' planteja una situació comuna, les reflexions que es fan de matinada quan tothom ha marxat de la festa i ens quedem sols recordant allò que s’ha expressat, allò que no s’ha dit, les equivocacions i les cavil·lacions que romanen després de l’entusiasme festiu. Una situació extrapolable a diferents moments de la maduresa vital.

Teatre

Cobertura

Teatre Romea, El Raval

El Guillermo Peñalvar, un director de cinema argentí, ha d’enfrontar-se amb el passat al rebre un homenatge per la cèlebre pel·lícula que el va dur a la fama i a conèixer la seva actual parella, l’actriu Roxana. En l’actualitat, 10 anys més tard del rodatge, la parella pateix una crisi que només fa que agreujar-se amb l’edat i l’auge de les noves tecnologies. La Roxana, per la seva part, és una icona feminista a les xarxes i la seva carrera està en un gran moment, mentre que la trajectòria d’en Guillermo viu un evident declivi i té problemes de salut. La projecció de la pel·lícula els pot fer recordar allò que els va unir, però una avaria general en el sistema atura l’esdeveniment i fa perillar totes les connexions. Aconseguirà la Roxana recuperar aquesta connexió, o podran viure sense ella?

Advertising
Teatre

Quema la memoria

La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample

'Quema la memoria' és la taca, la música i la paraula d’un diàleg que ens recorda que res és per sempre. Una experiència multisensorial amb el músic Ramón Rodríguez i la artista Paula Bonet que a través de la música i la paraula enlluernen la foscor que coneixem i no esquivem perquè volem abraçar la llum.

Kultur
Foto: David Visnjic
Dansa, Contemporània i experimental

SÂLMON

El festival Sâlmon s'ha consolidat com la cita barcelonina per al talent emergent. Aquí hem pogut veure per primer cop, per exemple, Christian Rizzo, que ja ha saltat a la programació regular del Mercat de les Flors. O El Conde de Torrefiel. I tantes altres propostes, de Sònia Gómez a Tânia Carvalho. És del més excitant que passa a la cartellera barcelonina de l'hivern, amb propostes escèniques d'aquí, d'Europa i d'Amèrica.

Advertising
Pas Pleurer
© D.R.
Teatre

Festival de Teatre en Francès de Barcelona

El Oui! Festival de Teatre en Francès de Barcelona tornar aquest febrer. S’hi podran veure diversos espectacles escrits per autors francòfons. Una nova oportunitat per descobrir obres de teatre contemporani en francès, així com els seus autors, directors, intèrprets i companyies de l’escena francòfona. Tot, a Dau al Sec, l'Institut Francès, l'Institut del Teatre... Les entrades ja estan a la venta!

Gazoline
© White Horse
Teatre

Gazoline

Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc

Cinc amics d’una banlieu de París es reuneixen una nit per cremar el cotxe d’algú molt ric. Des de fa uns dies, alguns incendis provocats apareguts en diversos indrets han destruït alguns vehicles. Els fills dels fills dels immigrants que van arribar sense res al país encara s’hi senten estrangers. Europa no els ofereix aquells valors que coronen la seva bandera. I els carrers i les notícies s’omplen d’un ambient que podria ser de revolució o de guerra, d’esperança o de desassossec. Un ambient que pot destruir il·lusions i amistats.

Advertising