Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres de teatre de febrer a Barcelona

Les obres de teatre de febrer a Barcelona

El millor teatre i dansa de la cartellera de Barcelona durant el segon mes de l'any
Milo Rau
© Thomas Müller Milo Rau
Per Andreu Gomila |
Advertising

Molt teatre internacional i moltes estrenes locals que apunten a grans funcions, així serà el mes de febrer als nostres teatres. Amb estrenes, cada setmana, que us faran córrer cap a les sales de Barcelona per descobrir no només nous textos electritzants, sinó algunes de les companyies més en forma del continent europeu.

NO T'HO PERDIS: 50 coses per fer a Barcelona

Teatre

Die 120 tage von Sodom

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

El director suís Milo Rau, que ens va estremir amb Five Easy Pieces fa dues temporades, trasllada a escena els escrits del marquès de Sade i el cinema de Pier Paolo Pasolini. Un joc de la mirada entre realitat i ficció amb els actors de la Schauspielhaus Zürich i de Theater HORA, una companyia formada per persones amb discapacitat intel·lectual. Teatre polític d’investigació sobre la veritat, la bellesa i la bondat.

Dansa

Venezuela

icon-location-pin Mercat de les Flors, El Poble-sec
icon-calendar

A 'Venezuela', Ohad Naharin i els ballarins de la Batsheva Dance Company exploren el diàleg i el conflicte entre el moviment i el contingut que representa. El coreògraf va crear dues seccions de 40 minuts col·locades en juxtaposició. En aquest treball multifacètic i irresistible Naharin vol que el públic participi d’aquesta llibertat d’elecció i del seu àmbit infinit de possibilitats, alhora que fa un comentari crític sobre tots nosaltres.

Advertising
Teatre

Què va passar amb Bette Davis i Joan Crawford?

icon-location-pin Teatre Akadèmia, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Carme Elias i Vicky Peña es posen a la pell de Bette Davis i Joan Crawford, dues actrius en lluita per recuperar el protagonisme a Hollywood en una obra que trasllada l’espectador fins al món dels anys 60 a través de la turmentosa relació i famosa enemistat entre les dues actrius durant el rodatge de la pel·lícula 'Què se n'ha fet, de Baby Jane?

Teatre

L'últim acte

icon-location-pin Teatre Goya, El Raval
icon-calendar

Un actor es desperta a l’escenari. El soroll del cruixit de la tarima envaeix l’espai. Silenci. Un respir. Els pulmons s’omplen d’aire i un focus il·lumina el seu rostre. No hi haurà una altra funció, aquesta és la seva última representació. I n’és plenament conscient. Sobre l’escenari, els personatges que l’han acompanyat al llarg dels anys, especialment les dones, apareixen davant dels seus ulls. Les escenes més captivadores que ha interpretat se succeeixen en una última funció, la més màgica, aquella que quedarà en el record. Un últim acte. I el millor dels seus amors li murmura: 'seré en la teva vida el millor de la boirina de l'ahir quan m'arribis a oblidar; com és millor el vers aquell que no podem recordar'.

Advertising
Teatre

La Reina de la Bellesa de Leenane

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

laperla29 porta al teatre de la Biblioteca de Catalunya aquest text àcid de Martin McDonagh amb el toc de duresa i d'humor que tant representa al dramaturg britànic. Dirigida per Julio Manrique, la obra està ambientada en un petit poble, Leenane, al comptat irlandès de Connemara. Descobrirem la vida de la Maureen, una dona soltera de 40 anys que viu en una casa antiga amb la seva vella i despòtica mare, la Mag, d'uns 70 anys. L'arribada dels germans Pato i Ray Dooley alterarà la vida de les dones, almenys per uns dies.

Teatre

La dansa de la venjança

icon-location-pin La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Una parella se separa després d'anys de matrimoni. El divorci els obliga a resoldre com s'han de repartir les hores d'un fill menor d'edat. Han fet un pacte. Han arribat amb serenor fins aquest pacte. Però avui, a la casa on havien fundat la seva història en comú i tot just quan ja s'anaven a acomiadar sense deixar més víctimes pel camí, el pacte es trenca i alguna cosa esclata.

Advertising
Teatre

La dona pantera

icon-location-pin La Seca, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Palau i Fabre volia fer un teatre allunyat del teatre que ell considerava petit burgès. Volia, també, conèixer-se a si mateix a través de l’altre fent servir, un cop superada la seva etapa poètica, una forma literària que li permetés mostrar la seva teoria o potser hauríem de dir-ne el seu modus vivendi basat en el joc de veure’s en l’altre. A més, Palau se sentia atret pel mite de Don Joan perquè gairebé l’interpel·lava, li demanava que 'l’escrigués'. Podria haver triat qualsevol altre mite (Faust, Quixot…), però aquest sembla que li proporcionava tots els ingredients que necessitava: joc de màscares, dualitat, cerca de l’Ideal i l’Absolut. Per això reinventa el personatge i el situa en diferents contextos, amb diferents gèneres dramàtics però sobretot la tragèdia i la farsa.

Pas Pleurer
© D.R.
Teatre

Festival de Teatre en Francès de Barcelona

El Oui! Festival de Teatre en Francès de Barcelona tornar aquest febrer. S’hi podran veure diversos espectacles escrits per autors francòfons. Una nova oportunitat per descobrir obres de teatre contemporani en francès, així com els seus autors, directors, intèrprets i companyies de l’escena francòfona. Tot, a Dau al Sec, l'Institut Francès, l'Institut del Teatre... Les entrades ja estan a la venta!

More to explore

Advertising