Les obres de teatre de gener a Barcelona

El millor teatre, dansa i circ de la cartellera de Barcelona durant el primer mes de l'any
Sergi López
©Carles Castro Sergi López
Per Andreu Gomila |
Advertising

La cartellera de Barcelona bull amb les obres que esperen conquerir taquilles, cors i un racó a la nostra memòria. Amb el nou any i fred als carrers, els teatres ofereixen el millor recer. Tenim musicals, obres petites i peces grans. Obres d'aquí i de fora. Però sobretot hi ha bon teatre per a tots els gustos!

NO T'HO PERDIS: 50 coses que has de fer a Barcelona

Teatre

El chico de la última fila

icon-location-pin Sala Beckett - Poblenou, El Poblenou
icon-calendar

Juan Mayorga, un dels autors contemporanis més importants a nivell estatal, torna a la Beckett aquest cop amb 'El chico de la última fila'. El text ha estat guardonat amb un premi MAX i va inspirar el cineasta Françoise Ozon per la pel·lícula 'Dans la maison'. Germán és un professor de secundaria a les mans del qual arriba la redacció d'un noi silenciós que seu a l'última fila. A partir d'aquí, sorgeix entre l'adult i el xaval un vincle tan intens com perillós. Perillós per a ells i per als que l'envolten.

Teatre

Saigon

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

La companyia francesa les Hommes Approximatifs porta a Montjuïc un viatge d’exili. Un retall d’història entre Saigon i París, entre 1956 i 1996. Un gran relat èpic i coral sobre els vincles i els territoris, servit en un restaurant vietnamita.

Advertising
La bona persona de Sezuan
© David Ruano
Teatre

La bona persona de Sezuan

icon-location-pin Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc
icon-calendar

En una Xina imaginària, tres déus visiten el país en cerca d’una bona persona. Satisfets d’haver conegut la jove Xen Te, que els ha acollit a casa seva, premiem la noia amb diners a canvi que visqui sempre bondadosament. Gràcies a la petita fortuna que li han regalat, Xen Te deixarà la prostitució per obrir un estanc de tabac. Ben aviat, però, la misèria en què malviuen els seus conciutadans acabarà dificultant seriosament que pugui complir el mandat dels déus. Amb aquesta obra emblemàtica del teatre èpic, Bertolt Brecht planteja una reflexió incòmoda. Quins són els límits de les bones intencions, especialment quan aquestes no afronten les dificultats materials amb contundència i pragmatisme?

La tendresa
© David Ruano
Teatre

La tendresa

icon-location-pin Teatre Poliorama, El Raval
icon-calendar

Comèdia romàntica de llenyataires i princeses que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l'amor. Inspirada en l’univers shakespearià i escrita i dirigida per Alfredo Sanzol, la obra narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen.

Advertising
Teatre

ASAP (actes de solidaritat amb el patriarcat)

icon-location-pin Sala Atrium, Dreta de l'Eixample
icon-calendar

Retaule incòmode i irònic dels nostres usos i costums, una instantània deformada feta de veus impersonals però clarament identificables, un seguit de situacions incòmodes que acaben fent un retrat del nostre pitjor perfil.

Teatre

Al sostre

icon-location-pin La Seca, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

En Lapo i en Loti són dos artesans que treballen per a Miquel Àngel pintant el sostre de la Capella Sixtina. Són grans experts en el seu camp. Miquel Àngel, no. Ell, en realitat, és escultor. El geni els acomiada perquè vol acabar el sostre tot sol, utilitzant mètodes desconeguts, i endur-se’n tots els elogis. Però en Lapo i en Loti, no es quedaran de braços plegats; tornen a la Sixtina, per veure què ha fet el seu mestre i és en aquest moment quan tots els dubtes apareixen: qui són els veritables autors de les obres d’art? Què vol dir ser un geni? Què és la fama? A què cal renunciar per aconseguir-la? Dedicar la vida a l’art i no rebre mai cap reconeixement val la pena? Miquel Àngel és l’autor de la Capella Sixtina però no la va fer sol.

Advertising