Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

El dolor
Foto: David Ruano / TNC El dolor
Advertising

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.


NO T'HO PERDIS: Els actors i les actrius més sexis

Les millors obres

1
Això ja ho he viscut
Foto: Bito Cels
Teatre

Això ja ho he viscut

icon-location-pin Biblioteca de Catalunya (teatre), El Raval
icon-calendar

Els endevins no coneixen el futur. Les seves prediccions són simplement, o no tant simplement, records de vides anteriors. Serem capaços, doncs, de canviar el que sembla escrit? Això es el que vol esbrinar el doctor Görtler, un professor alemany que es planta en un idíl·lic hotel rural de la vella Anglaterra tot fent estranyes preguntes sobre els hostes que han d'arribar o els que ja hi són. Görtler és el motor d’aquesta enigmàtica història que abunda en el misteri del temps i a qui dona vida un superb Carles Martínez en una de les seves millors interpretacions.

Time Out diu
2
Casa de nines, 20 anys després
Foto: David Ruano
Teatre

Grec 2019: Casa de nines, 20 anys després

icon-location-pin Teatre Romea, El Raval
icon-calendar

Nora, la protagonista de l’obra d’Ibsen, torna a casa 20 anys després del més famós cop de porta. Un magnífic pretext per a què el dramaturg nord-americà Lucas Hnath replantegi temes universals com la utilitat del matrimoni i, encara més, els peatges que cal pagar per eludir les convencions socials. Sobre aquestes qüestions Hnath aixeca una magnifica funció de teatre en la qual cadascun dels protagonistes exposarà les seves raons i els seus desitjos, a banda, ai las, dels seus interessos.

Time Out diu
Advertising
3
El pequeño poni
Teatre

El pequeño poni

icon-location-pin Sala Flyhard, Sants - Montjuïc
icon-calendar

La crueltat dels nens a les escoles que deriva en l’anomenat 'bullying' és paradoxalment una qüestió educacional que, tot i la conscienciació imposada fa uns anys, segueix aportant casos terribles que poden acabar amb el suïcidi del menor assetjat. El dramaturg andalús Paco Bezerra aborda el tema a 'El pequeño poni', i ho fa a partir d’un fet real que va passar el 2015 a Carolina del Nord (EUA).

Time Out diu
4
El cartógrafo
Teatre

Grec 2019: El cartógrafo

icon-location-pin Teatre Goya, El Raval
icon-calendar

A 'El cartógrafo' el mateix Juan Mayorga desfà el misteri: l'obra és el mapa. El text, que torna a la foscor històrica de l'Holocaust ja tractada a 'Himmelweg', és el mapa d'un intricat encreuament de camins en el temps entre l'obsessió d'una dona per descobrir què hi ha de cert en la llegenda d'un cartògraf jueu i la seva néta , cartògrafs cabalístics d'una carta de la degradació del gueto de Varsòvia, i la recreació de la història d'aquesta nena.

Time Out diu
Advertising
5
Tierras del sud
Foto: Marta Garcia
Teatre

Tierras del Sud

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

El nom de Santiago Maldonado potser els sona, perquè, al 2017, la seva desaparició durant una operació policial contra els maputxes va aixecar certa indignació internacional. Però segur, com diuen Txalo Toloza i Laida Azkona, que no han sentit a parlar mai ni de Rafael Nahuel ni de Micaela Johana Colhuan, dos maputxes assassinats per la gendarmeria argentina, pocs mesos després de l'esclat del cas Maldonado.

Time Out diu
Advertising