1 M'encanta
Guarda-ho

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

© Ros Ribas

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

Cosas que se olvidan fácilmente

La dramatúrgia catalana passa per un bon moment, ho sap tothom i és profecia. Però cal també cantar les virtuts d'un grup de creadors que estan portant el teatre d'objectes fins a quotes d'expressivitat mai vistes a casa nostra. El cas més conegut és el de l'Agrupación Señor Serrano, però n'hi ha més: David Espinosa i el seu teatre amb joguines, Cabo San Roque i els seus recitals musicals amb objectes reciclats o Xavier Bobés, que després d'haver treballat al Temporada Alta amb un mestre del gènere, Jomi Oligor, torna al seu espectacle 'Cosas que se olvidan fácilmente', una petita i delicada fita del gènere, si és que encara podem parlar de fronteres escèniques.Fins ara els espectacles de Bobés havien transitat entre la patologia diogenica, la manipulació subtil a tocar de la prestidigitació i una estètica onírica molt prop del malson obsessiu.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Fins al Diumenge 21 maig 2017

L'ànec salvatge

Recomanat

Ibsen va escriure 'L’ànec salvatge' després d''Un enemic del poble' i entre ambdues obres hi ha certa concomitància tant en la mesura que plantegen el dilema d’optar per la veritat o per l‘engany com per  les conseqüències tràgiques de la primera opció que pateixen els protagonistes. Ibsen confronta la mentida vital (mentida pietosa) del pragmàtic doctor Relling al fanatisme justicier de Gregor Ekdal en una societat tan malaltissa com la nostra, però força menys freda. És assumible la felicitat basada en la ignorància? Ho és si el coneixement de la veritat suposa l’enfonsament de la pròpia vida?

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 2 abril 2017

4 minuts, 12 segons

Recomanat

L’amor dels pares és sens dubte el més incondicional. Un amor capaç de perdonar i justificar gairebé qualsevol error dels fills. Però de vegades aquests errors poden tenir conseqüències dramàtiques fins a destrossar-li la vida del fill i en conseqüència la dels progenitors. Què cal fer davant d’un situació així? Fins a quin punt és raonable protegir el fill? Impunitat o justícia? Totes aquestes qüestions emergeixen en aquest punyent   drama del jove autor britànic James Fritz, que obre incògnites sobre els valors que reben els adolescents actuals, que mostra l’enorme risc de les xarxes socials i fins i tot qüestiona la igualtat davant de la justícia. 

Llegir-ne més
Versus Teatre , Fort Pienc Dijous 30 març 2017 - Dissabte 29 abril 2017
Advertising

Scaramouche

Recomanat

Després d’una història de pirates, 'Mar i cel',  una de capa i espasa amb el rerefons de la Revolució Francesa i protagonitzada per un heroi emmascarat que sembla servir per igual  com a mestre d’armes d’un superb marquès i preceptor de la seva filla Olympia que per fer les piruetes d’Arlequí en una companyia ambulant dedicada a la Commedia dell’Arte 'Scaramouche' és deliberadament una comèdia musical per tots els públics.  Una història de bons (el poble) i dolents (nobles i cardenals; és a dir, la casta) que revisita amb molt d’humor l’enfrontament entre els de dalt i els de baix, entre els nobles i els miserables. I com que la revolució sempre estarà pendent, per més anys que passin, l’empatia està garantida.

Reserva ara Llegir-ne més
Teatre Victòria , El Poble-sec Dijous 30 març 2017 - Diumenge 9 abril 2017

Comentaris

1 comments
Laura C
Laura C

Molt recomanat Microteatre (http://www.microteatrebarcelona.com/), vaig anar el cap de setmana passat a veure un parell d'obres per la nit i vaig quedar encantada!! Per exemple, Sala 2 de la sessió golfa.