Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La importància de ser Frank
Foto: Felipe Mena La importància de ser Frank

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

Per Time Out Barcelona editors
Advertising

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.


NO T'HO PERDIS: Els actors i les actrius més sexis

Les millors obres

Una galaxia de luciérnagas
El Maldà

1. Una galaxia de luciérnagas

Teatre Drama El Maldà, El Gòtic

Mentre anava per carretera, uns homes la van segrestar durant unes hores i va témer per la seva vida. Un cop lliure, li van fer una pregunta terrible que tenia a veure amb la sort dels assaltants. Un simple sí o un no que demostra fins a quin punt les nostres accions, de persones del Primer Món, afecten directament les vides dels ciutadans de llocs menys afavorits.

Tur dirigeix ella mateixa la seva obra, un monòleg que compta amb l’actriu del moment, Anna Alarcón, i un trio de tècnics de categoria: Jaume Manresa al so, Marc Salicrú a l’escenografia i la il·luminació i Carla Tovias al moviment. Una posada en escena tan impactant com el text i que farà que sortim del teatre amb un munt de preguntes al cap. 

Pedro Páramo
Teatre Romea

2. Pedro Páramo

Teatre Teatre Romea, El Raval

Pau Miró ha adaptat una de les grans novel·les del segle XX, el 'Pedro Páramo' del mexicà Juan Rulfo, una història de morts que parlen i de vius que escolten. Amb Pablo Derqui i Vicky Peña, i direcció de Mario Gas.

Advertising
Avinguda Nacional
Foto: Sala Beckett

3. Avinguda Nacional

Teatre Clàssic Sala Beckett,

Martí Torras Mayneris dirigeix aquest text del txec Jaroslav Rudiš sobre un dels grans esdeveniments de la història contemporània d’Europa, la manifestació a Praga del 17 de novembre del 1989 que va fer caure el règim comunista. Amb Patrícia Bargalló, Babou Cham, Josep Julien i Oriol Roca. Una gran oportunitat de descobrir un gran autor d’una de les grans tradicions teatrals europees.

Obra de teatre Tránsitos
Foto: La Gleva

4. Tránsitos

Teatre La Gleva. Teatre-Espai Cultural, Sant Gervasi - Galvany

La uruguaiana Mariana Percovich i el català David Teixidó han aixecat una obra transnacional entre Barcelona, Buenos Aires i Montevideo per explicar com es viu la identitat trans a banda i banda de l’Atlàntic, amb el suport d’organitzacions de defensa dels drets de les persones LGTBI+ de totes tres capitals. Aquest muntatge explora les relacions entre aquestes realitats i les identitats normatives.

Advertising
La cabra o qui és Sylvia?
La villarroel

5. La cabra o qui és Sylvia?

Teatre La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Fa quinze anys, Josep Maria Pou va fer una versió espaterrant de l’obra d’Edward Albee al Romea i ara és Iván Morales l’encarregat de dirigir Jordi Bosch, Emma Vilarasau, Roger Vilà i Jordi Martínez a La Villarroel. 

Smiley 2
Foto: Aquitània Teatre

6. Smiley 2

Teatre Aquitània Teatre, La Nova Esquerra de l'Eixample

Guillem Clua va aconseguir amb Smiley apuntar-se una fita en el teatre català contemporani gràcies a una comèdia que tractava l’amor entre dos homes com el que és, amor. És, sens dubte, la peça que més èxit ha tingut a casa nostra del dramaturg. Ara ha escrit la segona part on sabrem què els va passar a l’Àlex i al Bruno. I compta amb el repartiment original: Ramon Pujol i Albert Triola. Tot un luxe.

Advertising
Eva Lyberten a l'obra de teatre Una
Foto: Teatre Lliure

7. Una

Teatre Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec

Com viu la vellesa una icona sexual, estrella del softcore dels 60 i 70? Quina és la seva història? Això és el que ens respondrà Eva Lyberten en aquesta peça de teatre documental que dirigeix Raquel Cors, un nou talent del cinema i del teatre a qui cal seguir de prop. Ara que té 60 anys, Lyberten compartirà el seu passat amb el públic seguint el relat de les imatges d’ella que sobreviuran: les seves pel·lícules eròtiques.

Monroe-Lamarr
TNC

8. Monroe-Lamarr

Teatre TCN, Les Corts

El 1962 Marilyn Monroe va trobar-se amb Hedy Lamarr, també actriu d’èxit, però sobretot inventora d’un sistema de comunicació precursor del wifi. Laura Conejero i Elisabet Casanovas encarnen les dues dives.

Advertising
El mètode Grönholm
Foto: Teatre Poliorama

9. El mètode Grönholm

Teatre Cafè-teatre Teatre Poliorama, El Raval

L’obra de Jordi Galceran, un clàssic del teatre català del segle XXI, puja de nou a l’escenari dirigida per Sergi Belbel, com el primer dia, amb un repartiment totalment nou: Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer. Quatre persones que, a la sala d’espera d’una empresa de treball temporal, demostraran la crueltat de l’ésser humà quan es troba en una situació límit. Estrenada el 2003 dins el projecte T6 del TNC, s’ha representat als cinc continents. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising