Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres de teatre de març a Barcelona

Les obres de teatre de març a Barcelona

El millor teatre i dansa que podràs veure a Barcelona per donar la benviguda a la primavera

Para que o Céu não caia
Para que o Céu não caia
Per Andreu Gomila |
Advertising

Ja s'acaba l'hivern i la millor època per anar al teatre? No us ho creieu, a la primavera encara arriben a la cartellera de Barcelona grans títols i, sobretot, peces més contemporànies, més risc i noms nous que no us podeu perdre si voleu dir: jo ja els vaig veure! Aquí teniu el nostre top ten.

NO T'HO PERDIS: Musicals a Barcelona

1
Àlex Rigola
© Iván Moreno
Teatre

La gavina

La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Àlex Rigola es torna a endinsar en l’univers d’Anton Txékhov en aquesta nova adaptació de 'La gavina', on ens convida a reflexionar sobre la pèrdua de direcció davant una realitat que ens arrossega cap als esdeveniments. L’angoixa vital és la gran protagonista d’aquesta peça, una versió íntima i despullada d’una de les grans obres de la dramatúrgia del segle XIX. Versió lliure de l’obra d’Anton Txékhov.

2
El quadern daurat
Teatre

El quadern daurat

Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec

La directora i dramaturga Carlota Subirós adapta la gran obra de la Premi Nobel de Literatura 2007 Doris Lessing 'El quadern daurat' seguint la trama de 'Free Women [Dones lliures]' per situar a l’eix central de l’espectacle el paper fonamental d’una dona que, en moments de dura crisi política i personal, lluita sense parar per la seva integritat com a mare soltera, com a comunista compromesa, com a amant que busca una relació sana i no sexista, i com a artista. Una indagació per les diverses personalitats d’un mateix que s’expressen a l’hora d’escriure.

Advertising
3
Solitud
© White Horse / TNC
Teatre

Solitud

Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc

La dramaturga Alícia Gorina porta a escena la gran novel·la de Víctor Català, que va alçar la veu d’un dels personatges femenins més apassionants que han nascut dins la literatura catalana. Un periple d’una enorme intensitat vital, marcat per la magnètica descoberta del desig, el cru aprenentatge de la soledat i la lúcida comprensió dels dolors que pesen sobre el món.

4
‘La morta’ de Pompeu Crehuet
© Kiku Piñol
Teatre

‘La morta’ de Pompeu Crehuet

Obrador Internacional de Dramatúrgia Sala Beckett, El Poblenou

El dramaturg Marc Crehuet, en plena crisi creativa després de l’èxit de la seva obra 'El rei borni', rep la visita de l’espectre del seu besavi, Pompeu Crehuet, que també era dramaturg. Pompeu li demana que dirigeixi la seva obra més reeixida perquè la gent el reconegui, per fi, com a un autor canònic de les lletres catalanes. En Marc intenta esquivar la proposta, però la determinació del seu besavi és molt forta i es veurà obligat a lluitar per aixecar una obra de principis del segle passat que sembla no interessar ningú, sota la supervisió constant del seu besavi mort.

Advertising
5
Eva contra Eva
© Sílvia Poch
Teatre

Eva contra Eva

Teatre Romea, El Raval

Comèdia inspirada en el clàssic 'All about Eve', de Joseph L. Mankiewicz. Dues actrius, de dues generacions ben diferenciades, han d’interpretar un mateix personatge. En aquesta coincidència topen dues maneres d’entendre la vida i la professió. L’actriu més jove lluita per aconseguir l’oportunitat de donar-se a conèixer. L’actriu més gran s’esforça per no permetre que el pas dels anys la faci desaparèixer dels escenaris. Però això no les converteix necessàriament en enemigues, sinó que tenen mirades complementàries i poden aprendre l’una de l’altra, sense cap necessitat de destruir-se. Se n’adonaran o acabaran devorant-se?

6
T'estimo si he begut
© David Ruano
Teatre

T'estimo si he begut

Teatre Poliorama, El Raval

Les companyies Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre s'uneixen per portar als escenaris el primer espectacle teatral escrit per la periodista i escriptora Empar Moliner. Un musical amb cançons a partir dels relats de l’autora adaptats al teatre per ella mateixa. Històries esbojarrades, contradictòries i singulars protagonitzades per personatges no gens carismàtics, no gens agraciats, però molt còmics. El muntatge està dirigit per David Selvas i interpretat per les quatre actrius de T de Teatre Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca, a les que s'uneixen David Bagés, Mercè Martínez i Ernest Villegas.

Advertising