Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Guillem Barbosa
Foto: ©Kiku PiñolGuillem Barbosa

5 joves que estan petant els teatres

Són actors, actrius, directors, que estan demostrant que el teatre català està en ple procés de renovació

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Com aquell que diu, acaben d'arribar i ja tenim gravat el seu nom com a noves realitats de l'escena catalana. Són actors, actrius, directors, molt joves que estan enfilant una carrera molt prometedora i que estan demostrant que el nostre teatre està en ple procés de recanvi, amb unes noves generacions que apreten fort i que volen que en parlem. Encara no els coneixes?

NO T'HO PERDIS: Les millors obres de la cartellera

Per què és aquí? Ara mateix torna a posar-se la gent al sac a 'La tendresa', la comèdia d'Alfredo Sanzol que està omplint el Poliorama. Però és que aquesta temporada ja ens va deixar bocabadats al TNC amb 'Kassandra'. Al mateix teatre, la vam descobrir amb 'La senyora Florentina', on li robava les escenes a Mercè Sampietro per acabar sent la protagonista de la peça. Té una vis còmica espaterrant i amb la peça de Sergio Blanco de principi de temporada ens va demostrar que és molt més que la noia que sap fer riure.

Què ha fet? Doncs tot el que hem dit abans i, sobretot, participar a la sèrie 'Merlí', una de les grans plataformes per descobrir talent jove per a l'escena. Fa dos anys que no para de fer teatre.

Per què és aquí? Tothom en parla i no ens estranya. És el gran protagonista d''El chico de la última fila', que ha exhaurit entrades a la Sala Beckett. El és el més espaterrat de la funció, en el paper de Claudo, el noi del darrere, ja que aporta al seu personatge un caire inquietant indispensable per servir-nos una obra on l'autor ens parla dels límits de la creació. Sap que, tot i que Sergi López i Míriam Iscla són les estrelles de la funció, ell té el paper i que tot passa a través seu.

Què ha fet? Ha estat un Malnascut (el projecte jove de la Beckett), ha passat per l'Antic Teatre, ha fet cine ('Yo la busco'), una mica de tele ('Kubala Moreno Manchon')...

Publicitat
Carla Rovira

Per què és aquí? És la dramaturga i directora que més fort està empenyent per a què deixem enrere le masclisme imperant al nostre teatre. No té pèls a la llengua i està construint una carrera i un discurs dramàtic que tomba d'un cop qualsevol simplificació del que vol dir ser dona en el món del teatre. Mirar de nou Shakespeare és el seu nou repte. Tremolin, senyors.

Què ha fet? És l'autora de 'Most of all, you've got to hide it from the chicks', d''Aüc' i de 'Màtria'. A Temporada Alta 2018 va estrenar 'Calla, Hamlet, calla'.

Per què és aquí? Va guanyar ni més ni menys que el premi Butaca al millor actor arran del seu paper a 'A.K.A.', de Daniel Meyer, passant per sobre dels grans intèrprets del país. Poca broma. Un actor que exhibeix grans qualitats interpretatives, una compenetració absoluta i una condició física immillorable per dir, ballar i, si s'escau, plorar.

Què ha fet? Era el Marçal de 'La Riera' i ha participat en un munt de curtmetratges

Publicitat

Per què és aquí? Marta Ossó és sinònim de risc, de donar-ho tot en escena, de no acoquinar-se davant de res. L'any passat va superar amb nota el repte de fer 'Blasted', de Sarah Kane, una peça dura per a una actriu jove, que t'ho demana tot. Ara torna a Kane amb 'Crave' a la Sala Àtrium.

Què ha fet? Al Grec 2016 va ser capaç de fer la marató de 'F.R.A.U.' i en els últims temps s'està especialitzant en Sarah Kane. Va ser Bea a 'Cites'.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat