Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Hort de les Oliveres

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles
Autor: Narcís Comadira. Direcció: Xavier Albertí. Amb: Mercè Aránega, Carles Canut, Antoni Comas, Rubèn de Eguía, Ricard Farré, Oriol Genís, Robert Gonzalez, Marta Ossó, Mont Plans, Aina Sánchez.
 
El tàndem Xavier Albertí-Narcís Comadira funciona. Des d’aquell meravellós 'Pinsans i caderneres' a aquest muntatge bizarre que ara han estrenat al TNC on el poeta fa servir 'L’hort dels cirerers' de Txékhov, els Evangelis i el 'Hamlet' de Shakespeare per fer un retrat de la Catalunya d’avui. Una sagrada família,el patriarca de la qual ha mort i és en mans de l’hereu, en Guillem (Rubèn de Eguia), que decideix sacrificar la seva vida per salvar les oliveres en contra de l’opinió de tothom.
 
La posada en escena d’Albertí és operística, amb poc moviment –tot i les carreres d’Antoni Comas entre tres teclats–, cosa que dificulta una mica que entrem dins l’espectacle, però un cop la minyona espriuana (Mont Plans) ens ha posat en situació, la cosa s’enlaira, fins a un grand finale en què De Eguia ens deixa clavats a la cadira. Comadira reparteix estopa a tort i a dret, contra aquesta Catalunya podrida que menja malament. Aplaudiment sense entusiasme.

Detalls

Adreça
Preu
28 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà