Liceistes i cruzados

Teatre

Time Out diu

Dir: Jordi Prat i Coll. Amb: Jordi Banacolocha, Francesc Ferrer, Andreu Gallén, Camilo García, Berta Giraut, Oriol Guinart, Anna Moliner, Pep Sais, Jordi Vidal, Pau Vinyals.

Lectura dràmatica del retrat satíric de Serafí Pitarra 'Liceistes i cruzados', que ens dóna el testimoni brillant d’un moment fonamental en el naixement de la nova cultura catalana: la flexibilització de la normativa escènica, que es va donar a Barcelona per culpa del nou clima polític de l’any 1833, que va eliminar els privilegis del Teatre de la Santa Creu, que havia tingut un monopoli absolut en el teatre fet a Barcelona i que va propiciar el naixement de nous teatres que dinamitzarien la vida cultural de la ciutat.

El pare de la Dolores és un apassionat cruzado que només vol casar la seva filla amb algú dels mateixos gustos teatrals. En Ricardo, que vol casar-s’hi, haurà de fer-se passar per un bon espectador del Teatre de la Santa Creu per tal de guanyar-se el favor del pare –memoritzant meticulosament l’extensa llista d’òperes i artistes que ha anat acollint any per any el teatre de la Rambla– i alhora haurà d’intentar desemmascarar un rival que té els favors del pare de la noia, malgrat ser en realitat un liceista camuflat.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers