Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Lorca eran todos

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Recuperar l’espectacle creat per Pepe Rubianes, i poder sentir la seva veu gravada, és una forma molt adequada per retre-li homenatge i reivindicar el que aquest actor representava de per si. Un home lliure que, amb aquest espectacle sobre Lorca, va posar damunt de la taula uns fets històrics i uns comportaments ignominiosos del revoltats que acabdillava Franco. D’aquí el seu títol. Lorca eran todos és un  teatre document que conserva la seva poètica i una creació d’aquelles d’obligada visió per a la joventut. Un exercici de memòria històrica sobre l’assassinat del gran poeta, però alhora una denúncia contra aquells que volen amagar amb falsedats l’autèntica història dels assassinats del franquisme, dels desapareguts, de les tombes on els feixistes van enterrar innocents com el mateix Lorca.

Recordaran l’enrenou que la frustrada estrena de l’espectacle va provocar a Madrid. Gallardón, que com el camaleó canvia de color segons l’ocasió, va vetar l’espectacle al Teatre Espanyol, i estic segur que no tant pel conflicte que en aquells  moments hi havia al voltant d’unes declaracions de Rubianes, com pel títol i el contingut de l’espectacle. No ens enganyem, la dreta espanyola segueix sense voler jutjar el franquisme i prefereix inhabilitar el jutge que ho va intentar. És una dreta en part hereva d’aquell franquisme i d’aquell odi que tantes víctimes va provocar.

L’obra és una anàlisis del fets en boca dels protagonistes i per nosaltres el que queda clar es que a Lorca el van matar no per ser roig, sinó per ser un home lliure.  Tant de bo ara pugui veure’s amb normalitat a Madrid. Esclar, en un teatre privat.

Detalls

Adreça
Preu
20 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà