M.A.R.I.L.U.L.A.

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

De: Lena Kitsopoulou. Dir: Josep Maria Mestres. Adapació: Josep Maria Mestres i Joan Sellent. Amb: Mònica Glaenzel.

La protagonista d’aquest monòleg no és una dona qualsevol, però té algunes coses i aboca reflexions que moltes persones poden compartir. Per exemple, la contradicció, les contradiccions que es manifesten quan es busca el sentit de la vida més enllà del que un mateix li pugui donar, l’únic que compta en realitat. Ella diu que no està deprimida. Que no pren pastilles. Però el cert és que es baralla –i com–  amb ella mateixa i amb la vida que li ha tocat viure. “Crits per dintre i per fora, badalls”, és la frase que la podria definir perfectament. Però ella està aquí per explicar-se, per explicar-nos a nosaltres la seva mala vida i els crits que comencen a brollar del seu interior com l’aigua d’una cascada.

Mònica Glaenzel es buida en aquest primer monòleg de la seva carrera, bandejada per l’estat anímic de la protagonista i passant de l’enuig a l’humor amb tota naturalitat. Demostra un gran nivell interpretatiu omplint el personatge d’expressions i d’altres petits detalls gestuals. El que ens arriba al llarg de poc més d’una hora és la humanitat i, per tant, la fragilitat, d’aquesta contradictòria dona imaginada per l’autora grega Lena Kitsopoulou. Un text exigent, estrenat a les grans capitals europees i una obra que des d’un humor enginyós ens posa davant dels ulls la bogeria de la vida moderna.

Òbviament, al bon resultat de la funció (que millorarà amb els dies) hi contribueix l’acurada feina de direcció de Josep Maria Mestres, que ha adaptat, a més, algunes referències a la nostra realitat amb molta gràcia. Marirula  compta també amb una estupenda escenografia de Max Glaenzel (a la fi, un espectacle fet en família) i suposa un bon començament de temporada La Seca.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers