Matèria Viva

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Direcció: Nicolas Hermansen. Amb: Marialba Esquius.

'Matèria viva' és un recull de relats autobiogràfics de la biòloga manresana Teresa Franquesa. Un profund exercici de memòria personal i de lúcida sinceritat escrit amb una notable densitat poètica i gran encert per descriure els sentiments. Una geografia física i anímica d’un temps i uns éssers humans.

La versió escènica del director Nicolas Hermansen i de l’actriu Marialba Esquius s’ha centrat en els relats de la pèrdua, amb pocs detalls d’alegries. Només alguna cosa de la infantesa. La pèrdua dels amors frustrats, la del pare, la de la mare i, sobretot, la del seu marit a Stromboli.

'Matèria viva' no és un text gens teatral i d’aquí que el director hagi creat un auster espai poètic, embolcallat per un espai sonor d’efectes i música i d’un senzill disseny de llums, per a què  Esquius ens traspassi la delicadesa del text i les seves emocions. I prou bé que se’n surt amb una dicció molt ben pautada, bastant clara en general, i subratllada per una bona expressivitat al rostre. 'Matèria viva' és un intent prou reeixit d’un teatre poètic nu, però en l’objectiu i en els protagonistes de la proposta, estan també les seves limitacions.  

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers