Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mots de ritual per a Electra

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

La història d'Orestes i Electra explicada en la postguerra

Autor: Josep Palau i Fabre. Direcció i dramaturgia: Jordi Coca. Amb: Dafnis Balduz, Àngels Bassas, Carme Callol, Josep Costa, Quimet Pla, Carme Sansa.
 
Quan fas 'Hamlet', tens desenes de referents en qui emmirallar-te, tant si ets actor com si ets director. Quan puges a escena un Palau i Fabre, ironies de la vida provinciana, obres camí, ja que és molt probable que ningú no ho hagi fet mai abans. I aquest és el primer problema del 'Mots de ritual per a Electra' que ha estrenat Jordi Coca al TNC, ja que ens sembla un muntatge antic, amb una Electra (Àngels Bassas) excessivament dramàtica, sobrepassada, i un repartiment que no deixa fluir el vers de Palau, posant èmfasi, precisament, en les paraules que haurien de lliscar gola avall.
 
Tanmateix, només per sentir el primer i extraordinari monòleg d’Electra, un ‘esperar, desesperar’ hamletià, o gaudir de l’escena de l’assassinat d’Egist i de Clitemnestra, val la pena acudir al TNC. Dafnis Balduz, ell sí, és un interessant Orestes, dubitatiu, fràgil, que declama bé i clava el seu paper.

Detalls

Adreça
Preu
19 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà