Muerte en el Nilo

Teatre
2 de 5 estrelles
Muerte en el Nilo
© Lighuen Desanto Muerte en el Nilo

Time Out diu

2 de 5 estrelles

Víctor Conde assumeix la tercera adaptació d’una novel·la d’Agatha Christie després de 'La ratera' i 'Crim perfecte', tot buscant distanciar-se de les versions clàssiques i del naturalisme inherent al relat i mostrant més interès pel joc teatral dels personatges que per la intriga en ella mateixa. La seva mirada beu de les seves experiències al teatre musical i en conseqüència realça la presència de la música amb un omnipresent pianista (segurament el millor de la funció) i diverses cançons de Cole Porter, entre altres, amb una estructura que  evoca un cabaret burlesque com aquell que ell mateix va crear amb 'The Hole 2' i que ressegueix els corrents del teatre contemporani on tots els personatges resten a l’escena tot el temps, una cosa problemàtica per crear atmosferes de misteri.

El millor d’aquesta versió és la caricaturització d’uns personatges tan elementals com ridículs que mouen tot sovint al riure. El menys encertat és la llarguíssima presentació dels caràcters en un insubstancial ball de maletes, únic element d’un espai escènic francament millorable, i unes projeccions deliberadament desdibuixades que no aporten res. El cert és que tant se val si els deu protagonistes estan o no a bord d’una nau tot passejant pel Nil.

Autora: Agatha Christie. Director: Víctor Conde. Amb: Miquel García Borda. Mariona Ribas, Mar Del Hoyo, Aleix Rengel , Paula Moncada, Dídac Flores, Miriam Marcet, Albert Suarez , Lorena de Orte i David Z.Vaquero.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

Els usuaris diuen

0 comments