Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'N.E.V.E.R.M.O.R.E.' al Teatre Lliure

  • Teatre
  1. N.E.V.E.R.M.O.R.E.
    Foto: Luz Soria
  2. N.E.V.E.R.M.O.R.E.
    Foto: Luz Soria
  3. N.E.V.E.R.M.O.R.E.
    Foto: Luz Soria
Publicitat

Time Out diu

Del 7 al 16 de gener, el teatre de Montjuïc acull una obra crítica i punyent sobre el dramàtic cas del petrolier Prestige enfonsat a les costes de Galicia

“Del Prestige salen unos pequeños hilitos con aspecto de plastilina”. Així va minimitzar en Mariano Rajoy, aleshores vicepresident del govern espanyol i ministre d’interior, la catàstrofe ecològica sense precedents que es va viure a les costes gallegues durant la roda de premsa que informava sobre aquest accident. Era el novembre de 2002 i, mentre el petrolier liberià alliberava una marea negra contaminant i enganxifosa que acabava amb la vida al mar i a les platges, el país s’omplia de dubtes perquè els dits de la justícia no assenyalaven cap responsable. La societat gallega es va aixecar amb un crit unànime de protesta: ‘Nunca mais’. Un crit al que ret homenatge 'N.E.V.E.R.M.O.R.E.', l’obra que la formació gallega Grupo Chévere, amb direcció de Xron, puja als escenaris del Teatre Lliure aquest gener, gairebé vint anys després.
Una obra sòlida, crítica i reflexiva que s’endinsa de ple en aquests fets tràgics i es pregunta què uneix aquella immensa marea negra que va provocar l’enfonsament del Prestige amb la realitat del COVID que ens està afectant a tots. Una proposta punyent que vol reviure els fets des de nous angles i que ens convida a tots a recordar on estàvem en aquells moments. No us la perdeu!

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà