Ocaña, reina de las Ramblas

Teatre Teatre Condal , El Poble-sec dissabte 12 juny 2021
Recomanat
4 de 5 estrelles
Ocaña, reina de las ramblas
Teatre Condal

Time Out diu

4 de 5 estrelles

L'actor Joan Vázquez encarna Ocaña, la icona gai de Barcelona per excel·lència durant la transició, entre l'1 i el 6 de juny al Teatre Condal

Entre l'últim alè del franquisme i les primeres eleccions municipals, Barcelona va ser un Camelot anarco-hedonista. Festa llibertària mentre per sota es conjurava la domesticació i l'assetjament de l'heroïna i la sida. Una de les imatges icòniques d'aquest moment és Javier Pérez Ocaña desfilant per les Rambles amb pamela i sense calces ni turistes. Aquest personatge inclassificable, avançat i 'camp' -com una diva de cinema mut- és el centre del recital dramatitzat que dirigeix ​​Marc Rosich. La seva dramatúrgia aporta una mirada respectuosa i diversa d'un artista total: pintor naïf, performer, actor, coplera. Tot ell una obra d'art sense etiquetes.

L'èxit d'aquesta funció recau sobretot en la gran obra de Joan Vázquez. El seu màxim assoliment: que quedem encisats, sense haver-la d'imitar, amb una personalitat histriònica que enmig del seu genuí sentit de l'espectacle només demanava respecte com a pintor. És molt difícil no desbordar un ésser desbordant. Trobar el to just de bogeria i ploma mentre es repassa el cançoner copler amb la hiperdramatización de Marifé de Triana. I, a més, Rosich ens regala un document: un curt arty dirigit espontàniament a Berlín el 1979 per Gérard Courant. Ocaña habillada d'Estrellita Castro llançant flors als soldats russos.

 

Per Juan Carlos Olivares

Publicat

Detalls

Lloc de la ubicació Teatre Condal
Adreça Paral·lel, 91
Sants-Montjuïc
Barcelona
08004
Transport Paral·lel (M: L2-L3)
Preu Des de 18 €

Dates i hores

També t'agradarà