Ocells i llops

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

De: Josep Maria de Sagarra. Dir: Lurdes Barba. Amb: David Bagés, Nausicaa Bonnín, Carme Conesa, Llorenç Gonzàlez, Francesc Lucchetti, Montse Pérez, Roser Tapias, Peter Vives.
 
Josep Maria de Sagarra va ser un important lletraferit. Un formidable calidoscopi literari que pocs tenen present, com si molestés el complex retrat resultant. 'Ocells i llops' és un projecte que connecta diversos Sagarra, gairebé tots a l'ombra de l'autor teatral popular. El text, de 1948, és un destil·lat d'anys de contacte amb el més nou del cinema, teatre i literatura a París.
 
Estrenarà sense èxit en una Barcelona de llarga postguerra. Toca reivindicar aquest fracàs. Toca reivindicar el Sagarra que enfrontat en la seva realitat decideix ser més savi que ric. Però quan es dóna el pas necessari no es poden oferir arguments als reticents a reformular el Parnàs català. En aquest sentit, el muntatge dirigit per Lurdes Barba al TNC no és sòlid. Les interpretacions són massa desiguals: bones les de Carme Conesa, David Bagès –l'escena del xantatge que comparteixen és la millor i val per tota l'obra–, Francesc Lucchetti, Montse Pérez i Nausicaa Bonnín –amb el seu monòleg final hauria d'acabar el muntatge per evitar la innecessària guinda moral–, i dolentes les dels tres fills de la protagonista, molt abandonats a les seves limitacions.

Publicat

Detalls

També t'agradarà