Ojos verdes

Teatre, Musical
Recomanat
4 de 5 estrelles

Time Out diu

4 de 5 estrelles

De: Marc Vilavella. Amb: Marc Vilavella, Gracia Fernández, Nacho Melús i Anaïs López.

Poc mèrit té glossar les virtuts d'un espectacle musical que porta set anys recollint felicitacions. Però per als cinc intèrprets de La Barni Teatre –un d'aquests projectes professionals que justifiquen l'Institut del Teatre– qualsevol funció és com la primera d''Ojos verdes'. El públic reconeix l'entrega arrencant amb un espontani "Visca la República" entre aplaudiments a peu dret. El seu homenatge a Miguel de Molina i la cobla és emotiu, sincer, fidedigne, profund, tragicòmic, pròxim com un número de cafetí flamenc i llunyà al revengisme o al fàcil tòpic.

La interpretació dels grans títols de la cobla és excel·lent , amb versions fidels al passat només quan la història i el personatge central ho requereixen. Quan no, les adaptacions són fresques i lliures perquè els intèrprets es llueixin, com Gràcia Fernández cantant 'Ojos verdes', desplegant tot el sentit que guardaven unes lletres tapades i manipulades pel franquisme en la seva croada per apropiar-ser un gènere popular que va tenir seva esplendor abans de la guerra civil.

Marc Vilavella ofereix un retrat de Miguel de Molina amb la mesura que un personatge tan desmesurat pot exhibir. Ni un gest de complicitat caricaturesc. Una mica fora de lloc per a algú que va veure recompensada la injustícia d'haver de marxar del seu país amb un reconeixement que va arribar tard (84 anys) i lluny (Buenos Aires) només per ser fidel a si mateix, en allò públic i en allò íntim. Un petit gran espectacle que s'ha guanyat la seva llarga vida.

Publicat

Detalls

També t'agradarà