Per un sí o per un no

Teatre
3 de 5 estrelles
Per un sí o per un no
© David Ruano

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Nathalie Sarraute va escriure 'Per un sí o per un no' com a guió radiofònic, però amb els anys s’ha convertit en l’obra de teatre més representada de la novel·lista francesa. La versió que es presenta al Teatre Akadèmia és la tercera entre nosaltres després que Josep Maria Flotats l’estrenés al Poliorama als anys vuitanta i la que Ramon Simó va dirigir fa tres anys a la Sala Muntaner amb la particularitat que els dos amics de l’original són ara dues amigues. Una adaptació que no canvia ni el discurs ni el joc d’aquest exercici verbal que confronta dues personalitats ben diferenciades. Una d’elles és una dona instal·lada en un món quadriculat regit per la certesa i la racionalitat mentre que la seva amiga viu en l’àmbit de la poesia i el sentiment.

L’obra es mou sobre el sentit i el significat del que diem més enllà de les paraules que fem servir i, encara més, dels silencis entre elles. I és justament el significant d’aquestes pauses el que li dona profunditat a un diàleg força convencional que queda una mica marcit en la, per altra part interessant, posada en escena d'Elena Fortuny i malgrat l’esplèndid treball de Isabelle Bres i Maria Pau Pigem.

Autora: Nathalie Sarraute. Traducció: Albert Tola i Isabelle Bres. Adaptació: Albert Tola. Repartiment: Isabelle Bres, Mari Pau Pigem, Daniel Cuello-Esparrell.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers