Res no tornarà a ser com abans

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

El tema etern de les relacions de parella  és la base sobre la qual Carol López ha edificat el seu nou espectacle, del qual firma la dramatúrgia i la direcció. Res no tornarà a ser com abans és una comèdia lleugera al voltant de dues parelles d'uns 30 anys i amb una relació estable de sis o set  explicada de forma col·loquial fins al punt que els personatges conserven el nom dels intèrprets. López ens proposa mirar què els  passa sense cap pretensió psicològica.

El que sobresurt de l'espectacle és la forma directa, espontània i natural, i el ritme amb què la directora fa que els intèrprets passin per  unes situacions mil vegades explicades però probablement molt arrelades en una generació que encara que hagi superat l'adolescència mostra una gran immaduresa emocional. La directora insisteix en un llenguatge teatral influït pel cinematogràfic, en què les frases són curtes i les situacions, breus, per marcar un ritme que amb els corresponents gags humorístics ens passegi per la humanitat d'aquests éssers tan convencionals com indefensos enfront de si mateixos.  És, per això, una mirada superficial en què no hi cap l'expressió del drama ni la consciència de fracàs, i en què, per tant, tot es diu des d'una neutralitat emocional sense complexos ni pors. Un detall important que reforça la suggestió del llenguatge visual és la manera en què López ha decidit subministrar la informació sobre les parelles i els personatges, a través de filmacions gravades que es projecten en una pantalla que sembla un televisor. Som així i ens passa això.

Olalla Moreno, Dolo Beltran, Andrew Tarbet i Andrés Herrera se senten còmodes en el codi marcat per la directora, que no els  exigeix grans elaboracions artístiques. Herrera és el personatge més ben treballat en un conjunt que fa una feina creïble. La barreja idiomàtica de català i castellà respon a la societat en què vivim i podem admetre que els orígens nord-americans de Tarbet justifiquin les frases en anglès, tot i que potser n'hi ha massa. Ben segur que després de l'èxit de L'any que ve serà millor, aquest Res no tornarà a ser com abans assolirà també l'aplaudiment del públic. –Santi Fondevila.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers