Ritter, Dene, Voss / Retorn

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

De: Thomas Bernhard. Versió i traducció: Konrad Zschiedrich. Dir: Konrad Zschiedrich. Amb: Emilià Carilla, Mercè Managuerra, Teresa Vallicrosa.

A 'Ritter, Dene, Voss', Thomas Bernhard vomita la seva mala llet sobre la institució familiar i el teatre del seu país ("nomes ser filòsof  és pitjor que ser actor", diu ) amb una contundència esfereïdora. Ludwig deixa la residència privada per a malalts mentals i, a contracor, torna a casa amb les seves germanes. Les dues són actrius que no fan teatre i si el fan, gràcies al 51% del capital de la companyia que posseïa el seu pare, són petits papers sense ambició.El retorn de Ludwig allibera tots els dimonis dels tres personatges fracassats en el terreny professional i en el personal els quals, no obstant, es necessiten. Encara que només sigui per barallar-se.

Un text difícil, molt exigent per als intèrprets que en aquesta mirada de l’alemany Konrad Zschiedrich brillen amb força. Tot i un inici un xic fals i una mica mecànic, Mercè Managuerra i Teresa Vallicrosa fan seus els personatges amb molta convicció i encert. Emilià Carilla fa una composició molt orgànica a la qual li manca, al nostre entendre, una mica de contenció perquè sigui l’espectador qui estableixi fins a quin punt està pertorbat. El conjunt, molt fidel al text i a les intencions de l'autor.

Publicat

Detalls

També t'agradarà