Romeu i Julieta

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles

Time Out diu

4 de 5 estrelles

De: William Shakespeare. Dir: Dugald Bruce-Lockhart. Amb: Guillem Motos, Sílvia Forns, Toni Mas, Òscar Bosch, Lluís Olivé, Xesco Pintó, Jordi Robles, Emilià Carilla, Andrea Montero, Helena Font, Xisco Segura.

El teatre Akadèmia ha fitxat al britànic Dugald Bruce-Lockhart, actor de la famosa companyia Propeller, assídua del festival Temporada Alta, per aixecar una producció de 'Romeu i Julieta'  amb resultats francament engrescadors, tot i no comptar amb noms gaire coneguts en el repartiment. Una operació digna d’elogi pel que aporta al nostre teatre i perquè demostra que la direcció amb Shakespeare és fonamental.

Bruce-Lockhart ha imaginat una posada en escena senzilla i dinàmica amb pocs elements, però amb un sentit del ritme escènic i un control de la paraula (àgil i clara traducció de Miquel Desclot) exquisit per només haver pogut assajar durant cinc setmanes. La funció té l’aire dels Propeller i aixó ja és una garantia.

El director defuig qualsevol romanticisme per explicar-nos la tragèdia posant l’accent en l’obsessió, amb la passió ingènua, inconscient de dos adolescents genuïns, gens intel·lectualitats ni sentimentals i amb un trenat de les escenes realment brillant en un únic espai escènic que aprofita totes les possibilitats del teatre. La direcció d’actors es impecable tenint en compte la falta d’experiència amb textos de Shakespeare de molts dels membres de la nombrosa companyia.

L’escena del balcó del primer acte resulta magnifica i Sílvia Forns (Julieta) i Guillem Motos (Romeu) broden els seus papers. Molt be també Òscar Bosch com a Fra Llorenç, Toni Mas en un Mercutio d’extrema vitalitat  i Helena Font amb un Dida molt casolana, molt directa. La gran virtut de la funció és convidar-nos al joc del teatre i conduir-nos per la història de forma lúdica i entretinguda. Un bon Shakespeare que cal anar a veure.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers