Santa Nit. Una història de Nadal

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles
2 de 5 estrelles
(1Comentari)
Santa Nit. Una història de Nadal
© Felipe Mena Santa Nit. Una història de Nadal
Autora: Cristina Genebat. Direcció: Julio Manrique i Xavi Ricart. Amb: Mireia Aixalà, Ivan Benet, Albert Ribalta, Cristina Genebat, Norbert Martínez, Marc Rodríguez, Ernest Villegas.
 
Feia molt temps que no veia Marc Rodríguez en plena forma, un actor espectacular que no té gaire oportunitats de demostrar el seu talent. I aquí, en aquesta obra nadalenca de Cristina Genebat, codirigida per Julio Manrique i Xavier Ricart, i interpretada per la seva 'família', Rodríguez fa el que ha de fer tot protagonista: ficar-se el públic a la butxaca. Al costat té un Ivan Benet el savoir-faire del qual puja com l'escuma, obra a obra, en una peça que sorprèn pel seu ritme, colors i textura.
 
No estem davant d'uns pastorets 'reloaded', ni d'una historieta d'amor i amistat coberta de sucre rosa, sinó davant d'una colla d'amics que viuen una aventura la nit de Nadal. Tenim el melancòlic (Benet), el tarambana (Rodríguez), la valenta (Mireia Aixalà), el triomfador (Ernest Villegas), el 'dealer' (Albert Ribalta) i tots els personatges possibles que ens fan creure que aquí també podem crear obres properes a la fantàstica 'Dublin carol' de Connor McPherson, i no sols la mateixa historieta de sempre.

Per Andreu Gomila

Publicat

Average User Rating

2 / 5

Rating Breakdown

  • 5 star:0
  • 4 star:0
  • 3 star:0
  • 2 star:1
  • 1 star:0
LiveReviews|1
1 person listening

D'aquesta obra només es salva l'escena final, la resta es un insufrible encadenament de tòpics (amb l'inevitable discurset propalestí ficat amb calçador) amanit amb constants paraulotes.


Els actors s'esforcen, el joc escènic està be però l'obra no s'aguanta.