Se fue en un barco

Teatre
2 de 5 estrelles

Time Out diu

2 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Autor i director: Joan Vázquez. Amb: Vanessa Segura, Oriol Casals, Eric Balbàs, Gracia Fernández, Alberto Diaz, Jordi Andújar.

Cinc polissons a la bodega d’un vaixell fugint de la dictadura franquista allà cap als anys 40 i amb destí a l’Argentina.  Per què escapen? Tres d’ells, un home, un jove i un hermafrodita, per la seva homosexualitat i la parella per motius polítics. Però les coses no són com ells pensen. I això quedarà  clar amb la irrupció en escena d’un policia secreta.

No hi ha dubte que la trama de 'Se fue en un barco', escrita i dirigida per Joan Vàquez, té un interès teatral amb diverses sorpreses que dinamitzen l’acció, però el text és fluixet i no aprofundeix en els personatges més allà de l'epidermis i de les anècdotes, de manera que les emocions que viuen, de la por a l’alegria passant per la desconfiança, resulten falses.

Ben segur que tampoc no ajuda la direcció de l'autor, que sembla haver escrit l’obra per parlar bàsicament de la repressió de l'homosexualitat en aquells temps i que a l'hora de posar en escena el text busca l’eficàcia d’un humor tan estrany als personatges com al drama que viuen. Un teatre de caire realista amb una interpretació de bon teatre d’aficionats  que necessita per sobre de tot  una credibilitat que en aquest cas no aconsegueix.

Publicat

Detalls

També t'agradarà