Sots l'ombra d'un bell arbre

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Dir: Marta Pazos. Dramatúrgia: Helena Tornero. Amb: Sónia Barbosa, Joana Pupo, Jorge-Tamam Serrano, Hugo Sovelas i Hugo Torres.

Molt difícil, el que ha fet Helena Tornero adaptant el 'Llibre del gentil i els tres savis' de Ramon Llull, en tres idiomes (català, castellà i portuguès), amb un cast trinacional. D’entrada, ens col·loca una narradora que ens fa saber que 'Sots l’ombra d’un bell arbre', bonic títol, és una faula i al cap de poc ens revela que la dona que ha demanat al públic com és el seu déu és una excambrera, la Maria, que accepta una feina estrambòtica en una mena d’estació espacial, tot i que el que fa realment a la vida és estudiar les religions a través del volum lul·lià.

A l’estació hi ha tres científics –els tres savis–, tres torracollons que viuen al marge del món. Un jueu, un catòlic i un musulmà. I, com Llull, Tornero aprofita l’avinentesa per desafiar les convencions i preguntar-se quin és el lloc de la dona en el món.

La direcció de Marta Pazos és sincera, fa el que pot amb el mínim, i els actors assumeixen els rols sense histrionismes, al servei del text. Però a l’espectacle li falta alguna cosa per ser brillant, per enlluernar-nos. No ens avorrim. Tampoc no repetirem.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers