Teatre Tantarantana
Teatre TantarantanaTeatre Tantarantana
  • Teatre
  • El Raval

Teatre Tantarantana

Teatre i fàbrica de creació al carrer de les Flors del Raval, amb una història que es remunta a l'any 1992

Borja Duñó
Publicitat

Time Out diu

El Tantarantana, una de les sales de referència de l'escena actual a Barcelona, va engegar el 1992, quan Julio Álvarez i el Víctor Suáñez, antics membres de la companyia U de Cuc, van decidir obrir una sala per als seus espectacles. Llavors era un teatre amb capacitat per a 75 persones i una programació dedicada a adults i nens al carrer del mateix nom.

Quan el 1996 va ser evident que la sala del Born havia quedat massa petita, el teatre va iniciar una segona etapa, l'actual, al carrer de les Flors del Raval, tocant al Paral·lel, un espai amb més capacitat que s'ha consolidat com a sala d'exhibició i centre de creació escènica, especialitzat en el risc i compromès amb la idea de teatre com a motor de canvi.

Quantes sales té el Tantarantana?

Actualment, el Tantarantana consta de dues sales: Baixos 22, espai a la italiana amb capacitat per a 107 persones, i Àtic 22, un espai diàfan més versàtil, on les companyies poden jugar amb la disposició de les graderies i la capacitat varia entre 40 i 60 espectadors.

A sota trobareu més detalls:

Detalls

Adreça
Flors, 22
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Paral·lel (M: L2-L3)
Preu
Dc. i dj., 15 €. Resta de dies, 18 €
Horaris
De dc. a ds., 21 h. Dg., a 19 h

Què hi ha ara mateix

Els miserables

4 de 5 estrelles

No és fàcil trencar la quarta paret en un teatre i fer, per exemple, que els espectadors estiguin temptats d'abandonar la butaca per sortir a manifestar-se al Paral·lel. I aquesta versió d''Els miserables' amb què Miquel Mas Fiol tanca la 'Trilogia de la Condició Milennial', aconsegueix moltes d'aquestes coses tan complexes que sovint passen per fer entrar al carrer a l'escenari. Aquesta, però, no és la seva única virtut. D'entrada, agafa 'Els miserables' de Victor Hugo de manera gairebé literal, tot i que amb els mitjans d'una sala de proximitat de Barcelona. És a dir, amb un únic intèrpret disposat a fer tots els papers del musical i és un goig veure Gerard Franch passant de Jean Valjean a Cosette, entre molts d'altres, mentre res no li funciona. Al cap de poc comencen les sorpreses i cada vegada que sembla que l'espectacle és a punt d'estimbar-se, un gir, una frase, un gest, fan que torni a enlairar-se. "Aquest 'Els miserables', en el fons, és un retrat cru de la generació de Mas Fiol" A Franch, l'acompanyen Mel Salvatierra i Lluís Oliver. Ella ja va fer la segona part de la trilogia, 'Les penes del Jove Werther', i ell la primera, 'Càndid o l'optimisme'. En tots ells, com a 'Els miserables', Mas Fiol és el gran personatge absent, és la caricatura del director despòtic de qui els personatges/intèrprets malparlen a la seva esquena i davant del públic. Un divertit i acarnissat exercici d'autoficció que en l'última producció arriba a un nivell molt interessant quan descriu am

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà