Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Títuba. Bruixa, negra i ramera

  • Teatre
Kathy Sey, Denise Duncan i Malcolm McCarthy
Foto: Coop. Perifèria CimorranasKathy Sey, Denise Duncan i Malcolm McCarthy
Publicitat

Time Out diu

La primera producció teatral escrita, dirigida i representada íntegrament per persones afrodescendents de Barcelona s'estrena a la sala Perifèria Cimarronas

'Títuba. Bruixa, negra i ramera', la primera producció teatral nacional escrita, dirigida i representada íntegrament per persones afrodescendents, s’estrena a la sala Perifèria Cimarronas.

L’obra es basa en fets reals i està ambientada en els judicis de Salem, durant la persecució viscuda per dones negres durant els anys 1400 i mitjans de 1700. En format de monòleg, posa el focus en la principal acusada d'establir contacte amb el mal, Títuba, una dona negra esclavitzada defensora del coneixement de la medicina natural, i de contactar amb el món invisible dels ancestres. 

Denise Duncan és la creadora de la peça teatral. Integrant de Tinta Negra –un col·lectiu en defensa de la diversitat racial a l’escena–, la dramaturga exposa en el seu tercer monòleg escrit la hipòtesi sobre què hauria dit i fet Títuba en el judici. A partir del rescat de personatges històrics afrodescendents i una investigació extensa, Duncan reflexiona en aquesta obra com les dones són qüestionades i jutjades, i més si ets una dona negra esclavitzada. 

El personatge principal és encarnat per l’actriu Kathy Sey –membre del grup musical The Sey Sisters–, que representa el patiment i la valentia del relat de Títuba i que honra les dones negres acusades al llarg de la història. A més, Sey també representa altres tres personatges, balla (coreografies creades per Malcolm McCarthy) i, en menor mesura, canta. 

La primera temporada de l’espectacle té lloc del 21 al 31 de juliol –tot i que es preveu que torni a la programació de la sala Perifèria Cimarronas de cara al setembre– i les entrades es poden adquirir al seu web per 14€. 

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
periferiacimarronas.es/
Adreça
Preu
14 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà