Un jeta, dos jefes

Teatre, Comèdia
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

De: Richard Bean (adaptació de Paco Mir). Dir: Alexander Herold. Amb: Diego Molero, Mireia Aixalà, Jofre Borràs, Josep Maria Gimeno, Toni González, Anna Gras, Maria Lanau, Miner Montell, Miquel Ripeu i Xavier Serrat.

Dir, d’entrada, que 'Un jeta, dos jefes' és un entreteniment molt ben vestit i amb una sèrie de gags realment divertits, tot i que el conjunt no provoqui l’allau de riure que es proposa. Un entreteniment on l’exageració regna per totes bandes. L’obra pren com a punt de partida –el plantejament, i res més– el famós text de Carlo Goldoni 'Il servitori de due padrone', del qual n’hem vist alguna magnífica versió entre nosaltres. A la commedia dell’arte el perfil dels personatges és tan important com la trama, que sol ser un joc d’equívocs i embolics amb històries d’amor pel mig.

L’arlequino del britànic Richard Bean, autor de l’obra, és un pallasso contemporani a qui dóna vida l’actor madrileny Diego Molero, dotat d’una gran capacitat d’empatia amb el públic i de molts recursos humorístics. Un bon pallasso. El seu personatge i la seva feina condueixen l’espectacle, entremesclat per unes quantes cançons del quartet Los jetas per animar la festa teatral.

A 'Un jeta, dos jefes' no hi ha finezza sinó exageració, i aquesta no sempre funciona com caldria malgrat la versió de Paco Mir, ben lligada però poc afilada. En un molt adequat espai escènic de Jordi Bulbena que recorda el dibuix de certs còmics, el conjunt d’actors està prou bé amb un estil interpretatiu desbocat. Molt bo el Marlon de Toni Gonzaléz amb la seva perruca hamletiana i tremendament simpàtic el Mario/Maria de Mireia Aixalà, així com perfecte l’advocat Tomàs de Jordi Serrat, la concupiscent Loli de Maria Lanau i les entrades de l’altre pallasso de la funció, Miner Montell. L’embolic acaba bé i amb festa.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers