Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Centre de la Malvasia

A ritme de ferrocarril pel Garraf

Centrarem l’escapada en la visita a alguns dels interessants museus que hi ha a Vilanova i la Geltrú i a Sitges

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Feu-nos cas i deixeu el cotxe a casa. A tot arreu on volem anar s’hi accedeix perfectament amb transport públic i està ben connectat amb la línia de tren, així que oblideu-vos de fer voltes per aparcar ni de pagar el peatge dels túnels – o de fer mil corbes, si escolliu l’alternativa econòmica – . A més a més, la primera visita que volem fer és al Museu del Ferrocarril, a Vilanova i la Geltrú, així que intentarem ser coherents. Ens espera un dia molt interessant amb quatre visites molt diferents.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

La bellesa de les locomotores a vapor

La bellesa de les locomotores a vapor

Baixant del tren a Vilanova i la Geltrú tenim a tocar el nostre primer destí, que, ja us ho avançàvem, és el Museu del Ferrocarril. Ocupa l'antic dipòsit de locomotores de la localitat, i compta amb una exposició permanent amb diversos apartats, com ara la col·lecció d'elements d'estació o els de senyalització. Però sens dubte la part (per força de grans dimensions) més comentada i visitada és la que agrupa els vehicles d'èpoques diverses i, en especial, la valuosa mostra de locomotores a vapor.

A pocs metres, una bella façana dóna la benvinguda a una de les grans pinacoteques del país. La Biblioteca Museu Víctor Balaguer mostra pintures de Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Sorolla, El Greco o Goya, entre molts altres noms il·lustres de l'art. Però a més a més a la Sala Egípcia hi trobarem peces d'aquest país africà i fins i tot la mòmia d'un nen de cinc anys, mentre que al pis superior hi conviuen artistes contemporanis de la talla de Guinovart o de Ràfols Casamada. Finalment, la biblioteca conserva aquella fesomia de temps passats amb una col·lecció de llibres del segle XIX.

A la capital del Garraf també s’hi ha de fer una bona volta pel seu nucli, passejar per la Rambla Principal, entrar a la bonica plaça de la Vila i descobrir-ne els entorns, arribar al Mercat del Centre, assaborir la cuina de proximitat... Ara que parlem de cuina, se’ns ha fet l’hora de dinar! Cerqueu en aquest enllaç on preferiu entaular-vos.

Terra de malvasia
© Josep Cano / Diputació de Barcelona

Terra de malvasia

Amb un cop de tren anirem de Vilanova i la Geltrú a Sitges. En aquesta bonica i coneguda població costanera, de ben segur ja ho sabeu, hi ha per triar i remenar, però avui volem fer dues visites molt concretes: al Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM) i al Palau de Maricel.

Comencem pel CIM, perquè ja tenim ganes de conèixer aquest espai inaugurat tot just el 13 d’abril del 2019. L’ha impulsat la Fundació de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges, està situat a l’antic Corral de la Vila i a l’antic celler de l’Hospital, i ofereix un recorregut pel passat vitivinícola de Sitges posant en valor el patrimoni col·lectiu que suposa la malvasia de Sitges. La malvasia com a tal és una varietat de cep que dona un raïm menut i poc compacte, però també es coneix amb aquest nom el vi elaborat amb aquesta varietat, un vi licorós blanc, dolç, olorós i d’alta graduació. A Sitges és tot un símbol, i que comptés amb un centre interpretatiu era només qüestió de temps.

Com també és un emblema el Palau de Maricel, la darrera estació del nostre trajecte. També conegut com a Maricel de Terra i d’estil noucentista, té en l’actualitat tres funcions: seu d’esdeveniments institucionals i culturals, espai que acull esdeveniments d’organitzacions i empreses, i punt turístic on s’hi fan visites guiades. Nosaltres ens acollim a aquesta darrera funció per tal de conèixer les seves majestuoses sales, la terrassa i el claustre, i quedar-nos amb la bellesa del conjunt en la retina com a última imatge de l’escapada al Garraf.

Recomanat

    Més de escapades

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat