Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Santa Fe del Montseny
Foto: Oriol ClaveraSanta Fe del Montseny

Gaudiu del Montseny amb una escapada al Vallès Oriental

Dos dies per conèixer fantàstics paratges naturals i visitar el circ de Tortell Poltrona

Escrit per
Xavier Amat
Publicitat

Una part important del massís del Montseny, declarat per la UNESCO Reserva de la Biosfera l’any 1978, es troba a la comarca del Vallès Oriental. Us convidem a acompanyar-nos en aquesta escapada d’un parell de dies pels magnífics indrets naturals del Montseny, conèixer la població que du el mateix nom, arribar-nos a la carpa d’un dels clowns més populars del país, i practicar algun esport d’aventura. Comencem?

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Dia 1: Esmorzar i esquelles

Dia 1: Esmorzar i esquelles

El Montseny és conegut sobretot per la seva natura, muntanyes i paisatges, sí, però també per la gran quantitat de restaurants i bons llocs on fer un mos que hi ha, ja sigui a peu de carretera o en els nuclis de població. Així que no podem començar d’altra manera la nostra sortida que amb un bon esmorzar per agafar forces. Hem triat la Fonda del Montseny, establiment que té els seus orígens al segle XIX, quan hi dormien traginers i marxants, i que el 1992 va ser reconvertida en restaurant. Als fogons hi couen productes de primera qualitat a partir del receptari tradicional català.

Amb la panxa plena, ja podem iniciar els nostres passos pel poble del Montseny, al bell mig del Parc Natural. No hi pot mancar una visita a l’església de Sant Julià de Montseny, de la que en destaca el campanar de torre quadrada del segle XII un xic inclinat. Tampoc us podeu perdre l’exposició d’esquelles que el matrimoni Jaume Traveria i Montserrat Garriga van anar col·leccionant al llarg de la seva vida, fins a un miler! La mostra la trobareu al Casal de Cultura del poble.

Dia 2: Circ i aventura

Dia 2: Circ i aventura

Tant si porteu canalla com si no, sempre és un bon moment per visitar la fàbrica de somnis que és qualsevol circ. I a peus del Montseny en tenim un de ben emblemàtic: el Circ Cric, amb la carpa, els equilibris i l’humor plantats a Sant Esteve de Palautordera des de 1995. Al capdavant hi ha en Jaume Mateu, que potser us sonarà més pel seu nom artístic, Tortell Poltrona. Cada diumenge al migdia – i moltes setmanes també els dissabtes i altres dies de la setmana – hi ha xou al Cric, així que si esteu fent aquesta escapada en cap de setmana i avui és diumenge, ja ho sabeu! Reserveu les entrades amb antelació i que comenci l’espectacle!

A l’hora de dinar no ens movem de Sant Esteve de Palautordera i agafem taula a Can Marc, restaurant que bateja la seva proposta culinària com a mediterrània creativa. Encara ens queda tota la tarda per davant, així que ens atansem a l’empresa de Sant Celoni Daema Aventura perquè ens proposin una activitat una mica moguda per passar les darreres hores al Vallès. Fer una “gimcana groga”, a l’estil del programa Humor amarillo, llogar i rodar amb una bicicleta elèctrica, posar a prova la punteria amb el tir amb arc, formar part d’un futbolí humà, o introduir-se en una gran pilota inflable i, ben protegits, fer el joc del mocador o un partit de futbol, són només algunes de les múltiples possibilitats que ofereix l’empresa.

Fàbrica de les Arts Roca Umbert
  • Què fer
  • Espais per a celebracions

L'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert s'ha convertit en la darrera dècada en el centre de la vida cultural i associativa de la capital del Vallès Oriental. L'edifici compta amb diferents espais, com la biblioteca municipal, inaugurada el 2005, el Centre Tecnològic i Universitari, l'Espai d'Arts, que ofereix serveis i recursos a la comunitat artística per tal d'afavorir la creació contemporània, o el cub, un equipament per a l'assaig i la producció musical. Un punt i a part mereix La Troca, un espai singular que acull una desena d'entitats vinculades a la cultura d'arrel popular i tradicional.

Teatre Municipal Can Gomà
  • Teatre
  • Teatres públics

Pocs casos més podrem trobar d'un antic centre de producció i embotellament de vi i cava que s'hagi convertit en un teatre i auditori amb una programació estable de teatre infantil, dansa i teatre professional. L'edifici és ben bonic per dins i per fora, i conserva intactes les caves subterrànies. On hi havia una antiga tina, avui hi ha la cabina de so i llum. Tot plegat, doncs, un valor afegit a l'hora d'assistir a un espectacle, i un bon exemple de com reconvertir antigues edificacions destinades inicialment a altres usos.

Publicitat
Thermalia
  • Museus i institucions
  • Art i disseny

A la planta baixa hi ha l'oficina de turisme de Caldes de Montbui, imprescindible d'acudir-hi si voleu saber tot allò que podeu visitar en aquest municipi. Però aprofiteu per entrar a veure tot allò que té Thermalia, perquè no només hi trobareu la història del termalisme a Caldes, sinó també una important selecció d'obres de l'escultor Manolo Hugué, que visqué a la vila molts anys, i peces del seu amic Pablo Picasso. A la sala d'exposicions temporals també hi trobareu sempre mostres de gran interès.

Museu de Granollers
  • Museus i institucions
  • Art i disseny

El seu fons cobreix camps diversos: l'arqueologia, l'art, les arts decoratives, la numismàtica i l'etnografia. Les Ciències Naturals també s'estudien a partir d'una extensió en funcionament des de 1987. Així doncs, el museu és pluridisciplinar, i quan travesseu la seva porta trobareu aquesta varietat tant en les exposicions permanents com en les temporals. Tot plegat, però, us permetrà conèixer més a fons el passat i el present de la capital vallesana i dels seus voltants. I pels amants de l'art contemporani, teniu una bona mostra a la tercera planta de l'edifici.

Publicitat
Teatre Auditori de Granollers
  • Teatre
  • Teatres públics

Inaugurat ara fa una dècada, l'edifici porta la signatura de l'arquitecte granollerí Josep M. Botey, i consta de dues sales: la gran amb capacitat per a 700 espectadors i la petita per a 221. És remarcable la quantitat d'espectacles que s'hi programen al llarg de l'any, ja siguin de música, de teatre o de dansa, però si el que voleu és conèixer a fons els amagatalls de l'edifici, res millor que demanar una visita guiada (es fan per a grups amb un mínim de 15 persones), durant la qual passareu pels escenaris, els vestidors o el pati de butaques.

Casa Museu Prat de la Riba
  • Museus i institucions
  • Història

Aneu fins a Castellterçol per a conèixer la casa on va viure i va morir un dels polítics catalans cabdals del segle XX, Enric Prat de la Riba. Va ser l'impulsor i el primer president de la Mancomunitat, i independentment que estigueu més a prop o més lluny del seu pensament polític, la visita paga la pena perquè conserva la decoració i l'ambient d'una casa de poble de principis del segle passat. Ens agrada especialment el dormitori, amb els mobles vuitcentistes, i l'ambient del despatx, que en aquest cas va ser traslladat des de Barcelona.

Recomanat

    Més de escapades

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat