0 M'encanta
Guarda-ho

17 bars de Girona que no et pots perdre a l'estiu

Per les seves tapes, la decoració, les canyes o el carisma dels seus propietaris. Aquests són els nostres bars preferits per passar les nits d'estiu

© Mas Sorrer
Mas Sorrer

Hi ha bars que són ja un clàssic en la nit gironina, altres tenen una decoració curiosa o al·lucinant, n'hi ha que serveixen unes tapes per caure d'esquena, estan a primera línia de mar o iorganitzen una pila de concerts i activitats culturals gratuïtes a l'estiu. Tot, evidentment, sense oblidar els que serveixen les anyes ben fredes. Seleccionem els nostres bars preferits de Girona i la Costa Brava per passar l'estiu. Això sí, seguim descobrint nous locals cada dia! Així que estigueu atents a les noves incorporacions. I, si ens hem deixat el teu favorit no dubtis en dir-nos-ho als comentaris. 

1

El Cercle Cerveser

Sempre diem que hi ha molts motius per apropar-se als Jardins de la Mercè: el menjar (bo i amb presentacions de disseny), fer unes bones copes a l’espectacular jardí que li dóna reputació, gaudir d'una proposta cultural... Des de fa uns mesos, però, n'hi ha un altre: El Cercle Cerveser. Un petit i acollidor xiriguinto situat al jardí del restaurant on, cada setmana, hi podem trobar concerts, dj's...i molt més. 

 

Llegir-ne més
2

Vermut

És impossible que no hi trobeu el vostre vermut. La llista de referències catalanes de blancs i negres (o vermells, com els anomenen ells) és ben llarga, o sigui que no teniu excusa! L’experiència àmplia d’en Guille, el propietari, en altres establiments gastronòmics el va portar a obrir el seu bar a Roses especialitzat en aquesta beguda. Tranquils, que per evitar migdies excessivament ebris preparen una colla d’entrepans i tapes amb molt d’estil que us faran coixí. L’especial, amb llom, formatge brie i ceba caramel·litzada us pot anar bé per suportar dues o tres copetes d’aperitiu com a mínim. Obligatori tastar els seitons, que serveixen amb patates xips i oli d’all i julivert. Tampoc no us podeu perdre els bunyols de bacallà negres, amb tinta de calamar i allioli. L’esqueixada és d’aquelles que enamoren: amb uns trossos de bacallà que fan patxoca, ceba i tomata picadets i un bon raig d’oli. A l’estiu, preneu el vermut a les taules de fora, no hi ha millor manera que gaudir d’un aperitiu a la fresca!  

Llegir-ne més
3

Bar-Restaurant Aeroclub Empordà

Estem convençuts que el Bar-Restaurant de l’Aeroclub Empordà ho petarà aquest estiu. Primera raó: és el local de moda. Està situat en un entorn al·lucinant: enmig de la naturalesa, a l’escola de vol de Torroella de Montgrí. Tercera raó: sembla tret de 'Memorias de África'. Quarta raó: Hi ha sessions de DJs, música en viu, bona teca i bons còctels. La millor hora per anar-hi és, sens dubte, quan el sol es comença a pondre, i amb la bateria del mòbil ben carregada perquè el paisatge és senzillament espectacular. S’ha de veure i viure.

Llegir-ne més
4

Mas Sorrer

Música en viu, còctels, espectacles i un entorn inoblidable. Mas Sorrer no és, només, un dels bars més màgics de l'Empordà, també un bon restaurant de cuina tradicional basada, sobretot, en el producte. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar els mojitos (els millors de la zona) i, evidentment, gaudir d'una de les nits de jazz en viu.   

Llegir-ne més
5

Santiamén

Us imagineu com devien ser les tavernes antigues de pescadors? Doncs al Santiamén, al centre de Palamós, teniu l’oportunitat de fer-vos-en una idea. La cleca de cada dia acudeix al bar a fer-hi el vermut i allò és ben bé una festa! Hi corren les copes de cava, el vermut casolà, les canyes ben tirades… i entre glop i glop, alguna havanera cantada per la mateixa clientela. Hi degustareu un assortiment de llaunes gurmet increïble! Sardines amb tomata fumada, sorell amb escabetx picant, bacallà amb oli i all… Les tapes de tota la vida també hi tenen protagonisme: olives farcides, escopinyes, gildes, etc. Si el vermut se us allarga entre tanta faràndula, sempre us podeu quedar a tastar algun dels plats del xef, com ara el salmorejo, l’steak tartar o l’arròs amb calamars.

Llegir-ne més
6

La Gàbia dels Mussols

Santiago Rusiñol va sentenciar que Sant Feliu de Guíxols, una ciutat puixant per la indústria surera a finals del segle XIX però mortalment avorrida, era "una gàbia d'or plena de mussols". Deixant de banda si la dita és encertada o no, el cas és que la frase forma part del parlar quotidià de la ciutat i aquest fantàstic xiringuito d'estiu se l'ha fet seva.Des de Setmana Santa obren durant els caps de setmana per aprofitar les hores de més sol, però és durant la temporada d'estiu que s'hi pot fer des d'un bon esmorzar fins a una copa de matinada. També fan plats lleugers, amanides i tapes. És un indret bonic, amb molt bones vistes i on s'aplega la gent més guapa.

Llegir-ne més
7

Ca la Pilar Dumingu

Tot i els prestatges replets de revistes 'National Geographic', a Ca La Pilar Dumingu no poden amagar els seus orígens: els sifons de Casa Negre i el mostrari de ceràmica dels lavabos els delaten sense pietat. L’autenticitat d’aquest bar-cafeteria de la plaça Major de La Bisbal és innegable: s’ubica en una històrica botiga de queviures de terra hidràulic i sostres alts, amb l’encant d’aquell que reconeix el passat per viure el present i el futur amb il·lusió. Les taules llargues i pròximes denoten l’ambient familiar dels que s’hi apleguen a fer el vermut, la cervesa –amb diverses varietats d’artesanes–, o una de les infusions guardades en pots d’apotecari (tingueu en compte la de ratafia i el te vermell amb flor de taronger). I, si us agafa gana, què us sembla un entrepà de botifarra de perol amb ceba caramel·litzada o d’albergínia amb formatge blau i avellanes? Sona bé, oi?

Llegir-ne més
8

Enoteca Els Barrils

“Qui té casa seu, qui té vinya beu”. I a l’enoteca els Barrils de l’Escala ho tenen tot: lloc per seure i bon vi. Així és que entreu en aquest celler obert des del 1950, i poseu-vos les botes. En Josep i en Carlus –la tercera generació familiar que s’hi dedica– us oferiran una selecció acurada i ajustada al vostre gust. Per acompanyar la copa de vi (de l’Empordà, del Penedès, del Priorat... i de la resta de la península), de cava, o de licor, degusteu una tapa de pernil de gla, formatges o altres embotits. Serà el vostre lloc de trobada a la Costa Brava nord perquè “beure bon vi és enteniment; el que no és bo és beure’l dolent”!

Llegir-ne més
9

Octopuss

Us ha tirat la canya i no us hi podreu resistir. Perquè els que us ofereix l’Octopuss Tapas & Music Club, situat just davant del Port de la Clota de L’Escala, és una terrassa amb vistes al mar: a l’horitzó, barques mogudes per la tramuntana i, a la vostra pell, la sal i la llum de la Mediterrània. Creat el 1995, en aquest bar d’essència marinera s’hi apleguen locals i turistes a la recerca de copes (a destacar els gintònics de la casa), tapes, sessions de dj, els diumenges aperitiu amb música en directe (jazz, rock, blues, flamenc…), i també organitzen el cicle Jazz al Port. Llanceu l’ham i a veure què pesqueu!

Llegir-ne més
10

A VBeure

És la febre de l’or (líquid). I qui més qui menys s’ha comprat el kit cerveser i ha fet invents a casa. Però si sou dels que n’heu tret aigua amb gas, no patiu, podeu acostar-vos a l’A VBeure i només de fer una ullada a la carta us passarà la frustració. Tenen tot tipus de cerveses artesanes, tant si sou de dolces i amargues com de torrades. Sabors amb diferents matisos que surten de sis sortidors d’estils diferents (Pale Ale, Weissbier, Bianca Mango...), i també de més de 50 ampolles de la terra i internacionals on no falten ni la Moska gironina ni la belga Orval. Per acompanyar, pinxos i tapes pensats especialment per maridar amb cada birra. I el regust final? El d’un –o diversos– amors a primera vista.

Llegir-ne més
11

La Devesa de Tor

Que no us ho expliquin: l’encant de la Devesa de Tor s’ha de sentir en pròpia pell. Arribeu-vos al petit poble empordanès i endinseu-vos en aquesta masia del segle XVI restaurada. L’ambientació us portarà a un espai-temps indefinit, exòtic i sensual, d’on no voldreu tornar. Passeu per qualsevol de les sales de nom suggeridor (la Cova, l’Íntima, la Clandestina, el Cel...) i, si aneu ben acompanyats, prepareu-vos per una vetllada romàntica de fil musical ‘chill-out’ i llum d’espelmes. Us encisaran els beuratges com l’Elixir del Carib, les Bombolles exòtiques, el Cupido o la Marilyn, i també la selecció de ginebres amb les tòniques més sofisticades, les cerveses i les begudes sense alcohol. I, si tant de misticisme us obre la gana, acompanyeu-ho d’un assortit d’embotits ibèrics, formatges de la zona o ‘foies’. Us quedarà gravat a la memòria. 

Llegir-ne més
12

Can Serrallonga

Si pregunteu a un saltenc on anar a esmorzar, dinar o fer unes canyes, és molt probable que us recomani Can Serrallonga. Un bar restaurant que, en poc temps, s’ha convertit en un dels més emblemàtics i concorregut de Salt. Any 2008. Feia més d’un any que el mític Bar la Bodega havia baixat la persiana i veient que no hi havia cap altra bar a Salt on poder fer unes torrades amb botifarra i una canya a un preu raonable, en Pep Rafart decideix crear Can Serrallonga. Una taverna clàssica (i catalanista) com les d’abans: plats senzills, el menjar de sempre i unes canyes de llagrimeta. Amb una diferència: Can Serrallonga no para: col·labora en mil i una activitats de la ciutat, organitza concerts, xerrades…de tot! Si hi aneu, no marxeu sense tastar el bistell de cavall. És, juntament amb els cargols i la carn a la brasa, un dels plats més demanats. I amb raó!

Llegir-ne més
13

Mas Gusó

Un plataner bicentenari, unes palmeres exuberants i unes oliveres marcant el pas del temps. Aquest jardí de les delícies acull el ‘lounge bar’ del Mas Gusó, una masia construïda l’any 1564 a Sant Martí d’Empúries i que des dels anys 90 ofereix un petit paradís on fer el toc. A la carta hi trobareu assortits de tapes, entrepans, creps, cerveses d’importació, còctels i vins sortits del seu celler. El turisme nacional i l’estranger s’hi dóna cita, tant parelles, grups d’amics com famílies, que compten amb una zona d’esbarjo per tenir els més petits entretinguts jugant o comptant els peixos que habiten un petit llac artificial. Ambient estiuenc al 100%!

Llegir-ne més
14

Boia Nit

Aquest antic bar de la bona societat de Cadaqués, on va haver‐hi un anys en què els locals compartien tertúlies amb Man Ray o Salvador Dalí, és ara un gastrobar on es serveixen tapes d’autor sota la direcció de Manel Vehí, quarta generació al capdavant del negoci familiar. Vehí s'ha format amb els millors xefs del món (El Bulli, Jaleo, Criterion...) i actualment és un dels bàrmans més reconeguts del planeta. Dos imprescindibles: les tapes i qualsevol dels còctels. Al·lucinareu. 

Llegir-ne més
15

Llibreria-cafè Context

Cafè i llibre. Cervesa i concert. Copa de vi i recital de poesia. Trieu la combinació que vulgueu, que a la Llibreria Cafè Context hi trobareu això i molt més. Des que es va inaugurar, aquest local s’ha fet un lloc no només a l’antic barri ‘xino’ de la ciutat, sinó també a l’agenda de molts gironins, que hi troben un espai cultural de primera, amb gastronomia, presentacions, exposicions, poesia, concerts de petit format i moltes altres activitats. Amb una acurada selecció de vins, cerveses i licors, també hi podreu degustar platets d’embotits i formatges, pinxos o amanides, entre d’altres. L’ambient càlid i el tracte acollidor és marca de la casa, com també la magnífica terrassa que dóna a la plaça del Pou Rodó. Un imperdible!

Llegir-ne més
16

Cala Banys

Som pesats, sí. Però estem enamorats de Cala Banys. Per què? Perquè és el bar més bonic de tota la Costa Brava. O, com a mínim, està en el 'top 5'. Durant el dia podem gaudir de les vistes sobre un mar blavíssim i les roques de la Cala Banys sota els nostres peus. A la nit, l'indret esdevé íntim i romàntic i, malgrat estar a cinc minuts del centre de Lloret, només hi escoltarem el rumor de l'aigua i de les veus de les parelles enamorades. Les copes són d'altíssima qualitat. Un indret inoblidable i obligatori per descobrir l'altre Lloret.

Llegir-ne més
17

Mar i Vent Restaurant Beach Club

Una experiència gastronòmica total en un entorn relaxat, captivador i purament mediterrani. És l'objectiu de 'Mar i Vent Beach Club', situat a la mateixa cala del Parador del mateix nom. El local, que compta amb la col·laboració d'un dels bàrmans més importants del país -Javier de las Muelas-, ofereix una àmplia carta de plats i, evidentment, còctels. Dos imprescindibles: El menú de còctels, basat en textures i sabors de l'entorn d'Aiguablava, i el cebiche. En voleu més? Mar i Vent Beach Club, té, també, una zona chill out tan acollidora que no en voldreu sortir. Preparats per viure una experiència total?

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments