Can Baldiri no és, només, una de les fleques amb més història de Palafrugell,-va ser fundada l’any 1856-, també són els creadors d’uns dels millors croissants de les comarques gironines. Tant de mantega com de xocolata. Sense exagerar. Potser perquè, actualment, més de 150 anys més tard del seu naixement, continuen pastant i elaborant el pa de manera artesanal i matenint, sempre, la fórmula familiar. De fet, l’any 2014 l’Ajuntament li va concedir el Diploma al Mèrit Ciutadà per la seva trajectòria. Si hi aneu, a més d’un parell o tres de croissants (si estan acabats de fer tocareu el cel) no podeu marxar sense tastar el pa de pagès. Impressionant.
Les comarques gironines estan plenes de fleques i pastisseries al·lucinants. Algunes formen part del nostre imaginari col·lectiu, altres fa poc que han obert, però totes tenen una cosa en comú: ofereixen pa i pastissos de gran qualitat. En aquesta guia trobareu nou establiments de les comarques gironines (exceptuant Girona ciutat) que, creiem, qualsevol amant del pa i del dolç hauria de conèixer.