0 M'encanta
Guarda-ho

9 pastisseries que has de conèixer

Us agrada el bon pa? Perdeu el cap pels dolços? No us perdeu aquesta guia!

Carme 13 Pastisseria

Les comarques gironines estan plenes de fleques i pastisseries al·lucinants. Algunes formen part del nostre imaginari col·lectiu, altres fa poc que han obert, però totes tenen una cosa en comú: ofereixen pa i pastissos de gran qualitat. En aquesta guia trobareu nou establiments de les comarques gironines (exceptuant Girona ciutat) que, creiem, qualsevol amant del pa i del dolç hauria de conèixer. 

Fleca Can Baldiri

Can Baldiri no és, només, una de les fleques amb més història de Palafrugell,-va ser fundada l’any 1856-, també són els creadors d’uns dels millors croissants de les comarques gironines. Tant de mantega com de xocolata. Sense exagerar. Potser perquè, actualment, més de 150 anys més tard del seu naixement, continuen pastant i elaborant el pa de manera artesanal i matenint, sempre, la fórmula familiar. De fet, l’any 2014 l’Ajuntament li va concedir el Diploma al Mèrit Ciutadà per la seva trajectòria. Si hi aneu, a més d’un parell o tres de croissants (si estan acabats de fer tocareu el cel) no podeu marxar sense tastar el pa de pagès. Impressionant. 

Llegir-ne més

Forn Marull

A Parlavà no hi ha ningú que no conegui el Forn Marull. Aquest establiment és fleca, pastisseria i cafeteria a la vegada i et garantim que quan hi entris t’hi sentiràs com a casa. El forn data del 1956 i actualment el capitaneja del mestre pastisser Eduard Marull, que va aprendre l’ofici de l’avi i el pare. Amb productes artesans d’obrador, mesclen l’essència tradicional amb la innovació i tenen una oferta de vici com els croissants de tres xocolates o el de mantega, que és espectacular! També hi podeu trobar clàssics com el pastís Sacher o el Braç de Gitano i especialitats del territori com l’autèntic xuixo de Girona farcidet de crema o l’addictiu pa del Montgrí. Si quan hi entres penses “per què esperar a arribar a casa si m’ho puc menjar ara?”, seu còmodament a l’interior de la cafeteria o a la seva terrassa i fes-te un homenatge. I ull que si ho tens més a prop, el Forn Marull disposa també de botiga a Flaçà i La Bisbal d’Empordà.

Llegir-ne més

Pastisseria Font

La pastisseria Font de La Bisbal és una curiosa mescla de saló de te per a les senyores de tota la vida, bar de mercat i autèntica meca per als qui busquen les postres definitives. Ens costaria decidir-nos entre el càntir, un bescuit lleugeríssim que no duu lactosa, el rus de xocolata, que un cop n’has fet la darrera cullerada sents que ja ho has fet tot a la vida, o, en cas que fos Nadal, pel demencial torró de coco cobert de crema cremada; o pels gelats artesans i l’orxata feta a la casa dels mesos d’estiu. El millor que hom pot fer, una vegada vista la dificultat per decidir-se per una sola cosa, és anar-hi tantes vegades com ens sigui possible, fer-hi un bon cafè que ens serviran unes cambreres amabilíssimes, menjar un entrepà amb el pa de la casa o un pastisset, i experimentar en la seva màxima expressió el plaer del comerç de proximitat. Ah, i també tenen opcions per als celíacs!

Llegir-ne més
Advertising

Pastisseria Can Xapa

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Hi trobem una producció d’inspiració molt francesa, amb l’impressionant pastís Saint Honoré com a protagonista, i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic.  L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Anar-ne a buscar mereix un passeig en bicicleta des de Girona, i a més així en podreu menjar amb la consciència més tranquil·la, o sense cap mena de remordiment: a Can Xapa es comprometen a fer servir només el sucre mínim necessari en tots els seus productes. 

Llegir-ne més

La Ibicenca

D’estètica senzilla i rústica, la Ibicenca de S'Agaró és un punt de parada obligatori a la Costa Brava. Amb una oferta àmplia i suculenta, el pa i la brioxeria fets al forn de llenya són el que li ha donat la fama, i si hi passeu a l’estiu la cua arriba fins al carrer. Destaquen les seves mítiques ensaïmades i el rei dels croissants, el de xocolata, que si tastes una vegada hauràs de repetir.  Són també un vici els seus bunyols, els tenen de vent, de l’Empordà o de triangle, una varietat específica de Sant Feliu de Guíxols.   La Ibicenca té dues germanes, la Mallorquina i la Formentera, totes dues a Platja d’Aro. Aquestes compten amb el plus d’una terrassa que quan arriba el bon temps, s’omple de gom a gom a l’hora d’esmorzar.

Llegir-ne més

Pastisseria Collboni 1888

Si busqueu una pastisseria d’aquelles de tota la vida, la Collboni de Palamós és el vostre lloc. L’establiment data del 1888 i al llarg de tots aquests anys ha dedicat els seus esforços a satisfer els estómacs de diverses generacions de clients tot conservant el seu tracte amable i familiar. Es tracta d’un d’aquells llocs on recórrer per les grans ocasions, ja sigui comprant un Tortell de Reis a punt de rebentar de nata, un ou de Pasqua decorat com déu mana o un deliciós pastís de disseny personalitzat per Sant Jordi. A l’aparador hi tenen una increïble oferta de pastisseria d’aquella que us farà la boca aigua. El braç de gitano, la pasta de full amb crema i coberta de fruita o els bunyols són tot un vici. A més disposen de postres de format individual per si a casa no us poseu d’acord amb els vostres gustos. La fama que les seves dolces creacions han donat a la pastisseria fan que gent d’arreu pari a Can Collboni cada cop que posa un peu a Palamós.

Llegir-ne més
Advertising

Pastisseria Serra

Aquesta pastisseria més que centenària (va obrir el 1904) de Palafrugell és un negoci familiar on cada generació, i ja en van unes quantes, hi ha deixat la seva petja. Tot va començar amb un colmado, que passà a pastisseria arran que un fill n’estudià a Barcelona. Més tard van arribar els licors, la moda dels supermercats i dels productes estrangers, la xarcuteria selecta i el delicatessen i, en els darrers anys, la febre pel vi. Així, la pastisseria Serra proveeix avui en dia d’uns dels millors brunyols de l’Empordà, però també de la millor tatin de les comarques gironines, de pernil Joselito i d’una gran quantitat de vins que dormen a l’espera d’una gran ocasió al celler subterrani de la botiga especialitzat amb vi i destil·lats amb més de 850 referències (possiblement una de les millors seleccions de l’Estat espanyol)  amb especial atenció als als Whiskys de malta i els vins dolços. Però el que més ens agrada són els gelats que venen a l’estiu: no us perdeu el de rosa. 

Llegir-ne més

Carme 13 Pastisseria

Recordeu el sabor que tenia abans el pa? A Carme 13 Pastisseria fareu un viatge al passat. Quan els pastissos i la brioxeria es feien sense margarines i el pa es feia amb llevat mare i era de fermentació lenta. Receptari tradicional i productes de qualitat i km0. Aquesta és l’essència de la Carme 13. Potser per això, tot i que no fa massa que han obert, s’han convertit en tot un imprescindible i un lloc de peregrinatge pels amants del papa de coca, i, sobretot, la coca de forner. O l’addictiva coca de sucre. Per llepar-se’n els dits! I si sou fans dels diferents tipus de farina, a Carme 13 pràcticament cada dia de la setmana trobareu en trobareu un de diferent: Pa de fajol, d’espelta, de farro… 

Llegir-ne més

Pastisseria Masvidal

Si voleu un esmorzar com cal, aneu a Can Masvidal a Torroella de Montgrí. Meitat pastisseria, meitat cafeteria, aquest establiment que ja ha complert el quart de segle de vida és un clàssic a la vila. Tenen croissants, pastissos, bombons, tes, canapès salats... però sens dubte la seva especialitat és la rebosteria. A les seves vitrines podeu trobar desenes de receptes diferents de deliciosos postres de xocolata, crema, nata, maduixa, avellanes i tots els pecats que us puguin venir a la ment! El tracte és sempre personal amable i tant pots fer-hi un cafè com un menys convencional gelat, una oferta que triomfa entre els clients durant l’estiu. Si no teniu temps d’aturar-vos a gaudir de la magnífica terrassa, treballen també per encàrrec i fan menjar per emportar. El preu és un xic elevat però a l’alçada del gran producte que serveixen.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments