0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors croissants de xocolata de Girona

El gran oblidat de les llistes i, en canvi, un dels primers a acabar-se a qualsevol tipus de festa

El croissant de xocolata és, sovint, l’etern secundari. El gran protagonista de la família i el que ocupa totes les llistes de millors croissants és, sempre, el de mantega. Curiosament, però, els de xocolata són els primers que s’acaben a les festes dels 0 al 99 anys. Ja babegeu al pensar en un croissant farcit fins a rebentar de cacau? Aquí teniu els nostres preferits de les comarques gironines. 

1

Fleca Can Baldiri

Can Baldiri no és, només, una de les fleques amb més història de Palafrugell,-va ser fundada l’any 1856-, també són els creadors d’uns dels millors croissants de les comarques gironines. Tant de mantega com de xocolata. Sense exagerar. Potser perquè, actualment, més de 150 anys més tard del seu naixement, continuen pastant i elaborant el pa de manera artesanal i matenint, sempre, la fórmula familiar. De fet, l’any 2014 l’Ajuntament li va concedir el Diploma al Mèrit Ciutadà per la seva trajectòria. Si hi aney, a més d’un parell o tres de croissants (si estan acabats de fer tocareu el cel) no podeu marxar sense tastar el pa de pagès. Impressionant.

Llegir-ne més
Baix Empordà
2

Cafeteria Tornés

Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. I, evidentment, croissants de xocolata. Esponjosos, embriagadors i amb les puntes ben cruixents. Es desfà a la boca. Prepareu-vos per obrir l’arca del tresor i... adéu, dieta!

Llegir-ne més
Eixample
Advertising
3

Antiga Casa Bellsolà

Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món: Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i el Carib. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens de la mà de Mireia Oliveras (la dona de Robert Bellsolà) i aposta per oferir un pa de qualitat, artesanal i elaborat amb les millors matèries primes. Un pa i una fleca que et transporta al passat. Però anem al que ens ocupa: el croissant de xocolata. Una autèntica joia esponjosa que fa les delícies dels addictes a la xocolata negra i, alhora, als amants del croissant de mantega.

Llegir-ne més
Centre
4

Santagloria

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. Com ells mateixos diuen, “la unió dels millors ingredients fa la força”. Actualment formen part de la plataforma de restauració FoodBox. Un imprescindible: el croissant de xocolata. Bona textura, bona massa i ideal pels addictes a la Nocilla o Nutella. 

Llegir-ne més
Eixample
Advertising
5

Casa Moner

Flaireu, flaireu! És l’olor que desprèn el mostrari de pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena de la cafeteria Moner pel carrer Migdia –una de les quatre que tenen a Girona- i que us obligarà a entrar com a autòmats, seure i demanar. Els productes de primera qualitat us ompliran els sentits: que si un croissant, unes ulleres, una magdalena, un entrepà, un ‘capuccino’, un vienès, un bombó, una xocolata calenta, un suís, una infusió... Temptador, oi? Doncs el croissant de xocolata negra no podia ser menys: farcit i, a més, amb xocolata a les banyes. Això sí: no és gens empalagós, al contrari: el gust és suau i delicat.

Llegir-ne més
Eixample
6

Pastisseria Can Xapa

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Hi trobem una producció d’inspiració molt francesa, amb l’impressionant pastís Saint Honoré com a protagonista, i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic.  L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Anar-ne a buscar mereix un passeig en bicicleta des de Girona, i a més així en podreu menjar amb la consciència més tranquil·la, o sense cap mena de remordiment: a Can Xapa es comprometen a fer servir només el sucre mínim necessari en tots els seus productes.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising

Comentaris

0 comments