0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors dolços de Girona

Si perdeu el cap pels dolços, no sabeu dir que no a un bon pastís ni voleu renunciar a esmorzar un croissant cada dissabte... Aquesta és la vostra guia!

© A.P
Flamet de Casa Moner

Quin croissant s'ha de tastar sí o sí? Quin pastís? On fan la millor coca de vidre? Tot això i més és el que trobareu en aquesta guia. La dels que són, per nosaltres, els millors dolços de la ciutat de Girona. Deixeu el cinturó a casa i poseu rumb a aquestes pastisseries. Bon profit! 

La tatin de Can Xapa

A Can Xapa, a més de fer la millor xocolata de les comarques gironines, també són els artífex de la millor tatin de poma que hem tastat en anys. I no exagerem. Dolça i un punt cruixent. Cada mossegada és un autèntic plaer i tampoc exagerem. La fan de diferents mides, de més gran a més petita.

Llegir-ne més

El pastís de pastanaga de Casa Moner

Estem enganxats a aquest pastís de pastanaga! El podeu tastar al Cafè Royal, a la Terra i al Cafè del Parc. El preparen, però, a Casa Moner amb una recepta que porta fruita seca i espècies que en realcen el sabor. La cobertura és de formatge fresc i té un toc àcid que fa pujar l’adrenalina. Una bona notícia? El podeu comprar sencer a les fleques-pastisseria de Casa Moner.

Llegir-ne més

Els croissants de mantega de la Pastisseria Noguera

Cruixents, sabrosos, sense massa mantega i amb un meravellós polsim de sucre glaç per les banyes. De llagrimeta. Així són els croissants de mantega d'aquesta fleca i pastisseria creada per la família Noguera Bosch l’any 1981. Un establiment tot terreny on, per una banda, trobem pa fet amb farines de primera qualitat i km-0 i cuinat en forn de llenya amb una sola de pedra i, per l’altra, pastissos de tota la vida, elaborats amb productes de la terra i, des de fa uns anys, dolços de ‘Gourmandise Raonada’ perquè el plaer d’uns bons postres no ha d’estar renyit amb la salut. 

Llegir-ne més
Advertising

El flamet de Casa Moner

Pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena és, més o menys, el que trobareu a Casa Moner. Fins aquí res de nou. El que potser no sap tothom és que fan un dels millors flamets de la ciutat. Possiblement el millor. Dolç però no embafa, petit però no minúscul i amb la textura perfecte. Una meravella que ens porta directes al nirvana. 

Llegir-ne més

El croissant de xocolata de l'Antiga Casa Bellsolà

Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens de la mà de Mireia Oliveras. Però anem al que ens ocupa: el croissant de xocolata. Una autèntica joia esponjosa que fa les delícies dels addictes a la xocolata negra i, alhora, als amants del croissant de mantega.

Llegir-ne més

La coca de vidre de Santagloria

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. Un dels grans productes de la Santagloria és, sens dubte, la coca de vidre. Una recepta que, tot i ser molt típica en el nostre país, no a tot arreu la fan bé. Nosaltres ho tenim clar: una bona coca de vidre ha de ser fina, cruixent i daurada. Com la de Santagloria. 

Llegir-ne més
Advertising

La rosa del desert de Can Tornés

Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. Elaboren uns quants pastissos de xocolata, tots boníssims, però si ens n'hem de quedar amb un optem per la fantàstica rosa del desert. És la joia de la corona. Una cullerada cruixent que ens transporta a un món nou de sabors. 

Llegir-ne més

La coca Ermessenda de la Reverter

La Reverter és un bon exemple de pastisseria que prospera tot i la bogeria anticalories que assota la nostra, d’altra banda, molt ben alimentada societat. El producte estrella és sens dubte la Coca d’Ermessenda, inspirada en la figura de la primera abadessa de monestir de Sant Daniel. A més, la recepta està inspirada en un receptari trobat al monestir de Sant Daniel. Una coca feta, a més dels ingredients bàsics, amb suc de taronja, mermelada de taronja i romaní. 

Llegir-ne més

El Panet del Rocambolesc

Designat com a millor pastisser del món en alguna ocasió, Jordi Roca va crear el “Panet” del Rocambolesc el primer hivern que va haver d’afrontar la famosa gelateria gironina. Com que a casa nostra no hi ha una cultura de menjar gelats tot l’any, a en Jordi se li va acudir un joc de contraris. Va pensar en poder menjar un gelat a l'hivern amb les mans calentes, assegurant escalfor a les mans quan s’agafa l’entrepà però amb tota la frescor del gelat a la boca. Per fer-ho possible es segella el gelat fred dins d’un brioix calent amb l’ajuda d’una sandvitxera que es va crear expressament, l'Oximoron Maker. Va tenir bona acollida i ara fins i tot es demana a l'estiu.

Llegir-ne més
Advertising
El xuixo de Can Castelló

El xuixo de Can Castelló

Per la textura, la cocció, la crema i el sucre els xuixos de Can Castelló continuen  encapçalant el rànquing dels millors xuixos de Girona. Diuen que fan 'l'autèntic xuixo de Girona' i no els podem contradir: Cruixent i esponjós, amb el punt just de dolçor. Una autèntica explosió de sabors. Josep Maria Fonalleras deia que la diferència entre un xuixo memorable i un d'acceptable depèn d'un fil. Doncs bé, ja comença a ser hora que al costat de 'xuixo memorable' al diccionari hi aparegui la foto de Can Castelló. El podeu trobar a molts bars de la ciutat. 

Comentaris

0 comments