Els millors gelats de la Costa Brava

Hem trobat els gelats més deliciosos del litoral gironí

© Anna MenteGelat de xocolata

Un dels grans plaers estiuencs, que molts somiem sense descans durant tot l'hivern, és fer una passejada al capvespre, després d'una intensa jornada de platja, pel passeig marítim d'alguna localitat màgica de la Costa Brava. I si pot ser, amb un gelat entre les mans, mentre ens sentim a parts iguals profundament feliços i convencionals. En aquesta guia trobareu els gelats més deliciosos del litoral gironí. Els nostres preferits. Els heu tastat tots? 

Gelat artesà

De vermut amb olives, de seitons, d'Idiazàbal, d'oli d'oliva, de cervesa o una meravella anomenada Pedratallada (de mel amb flors). Tots aquests gelats sui generis conviuen amb d'altres més convencionals en aquest establiment de Peratallada que compta, en total, amb uns 30 sabors diferents, procedents de l'obrador d'Angelo Corvitto, un referent a Torroella de Montgrí que serveix gelats a nombrosos establiments de la zona. El secret dels gelats d'aquest obrador? “Una matèria primera de la màxima qualitati i fer gelats com si els fessim a casa”, explica l'Hervé, segona generació d'aquest establiment fundat pel seu pare Angelo. “Perquè mai no serà el mateix una vainilla de qualitat, que van 500 € el quilo, que una vainillina artificial”, diu, un producte, com molts altres amb què elaboren els seus gelats, que marquen la diferència. “La gent els tasta i, sense saber per què exactament, sap que són gelats diferents”, afirma.

Llegir-ne més
Baix Empordà

Rocambolesc

No es pot parlar de gelateries a la Costa Brava (ni enlloc) sense detenir-nos a assaborir les creacions de Rocambolesc. La criatura de Jordi Roca, el petit dels germans Roca, neix de la seva passió pels gelats des que era petit, de la seva vocació per la cuina ben feta i una pulsió creativa que viu a l'ADN de tota la família. Rocambolesc no solament serveix les seves propostes a nombrosos restaurants, sinó que té quatre botigues pròpies a Catalunya, una d'elles a Platja d'Aro. Aquí hi trobareu gelats (des de poma al forn a xocolata, vainilla o coco amb violeta), polos (amb noms tan curiosos com El oso de madroño o El culo de la leona), toppings espectaculars i els anomenats panets, una versió en gelat del popular rocadillo dels germans Roca. Una delícia.

Llegir-ne més
Centre
Advertising

Gelateria Giotto

El Joan Albet i el seu nebot Aitor Carrillo són els encarregats que arribin a les nostres mans creacions com el gelat de mascarpone amb préssecs, xocolata amb taronja o crocant de cireres amb base de nata. Tots naturals, sense gluten i elaborats íntegrament a l'obrador d'aquest establiment de referència a Blanes obert fa quatre anys. Tot i la passió d'oncle i nebot per la creativitat, el Joan afirma que els gelats que millor funcionen són els de sempre: vainilla, xocolata i maduixa. El gelat de maduixa és, de fet, un dels orgulls de Giotto i un dels preferits de la parròquia: s'elabora amb unes maduixes de Blanes adquirides a un pagès de la zona i són una autèntica delícia de color i sabor. Com qualsevol gran gelater de qualsevol país del món, el Joan afirma que les seves receptes no tenen cap secret: “crec que no hi ha hagut cap dia de la meva vida, que recordi, que no hagi menjat un gelat”, conclou. Aquí teniu la clau. Tots els gelats que s'ofereixen són per a celiacs.

Llegir-ne més
La Selva

L'Enxaneta

Granissats, gofres, creps, batuts i, sobretot, uns gelats molt populars a la Costa Brava són la carta de presentació d'un establiment ben conegut per qualsevol llaminer de la zona. Enxaneta té establiments a Calella, Begur i Palafrugell i s'enorgulleix d'elaborar els gelats de forma absolutament artesana amb els valors castellers com a referència: força, equilibri, valor i seny. Tots amb una matèria primera de qualitat, un gust excepcional, mantenint en tot moment la cadena de fred i amb la sensibilitat única de Jordi Domingo i el seu equip a l'hora de jugar amb textures, colors i ingredients. Tenen gelats de iogurt de maduixa, cookies, stracciatella, mango i altres fruites, i alguns tan originals com el de dònut o el de Ferrero Rocher. El principal problema a Enxeneta és sempre el mateix: triar entre la gran quantitat de sabors deliciosos que hi trobem. Un consell per a neòfits? Comenceu amb el de crema catalana, un èxit assegurat.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising

Gelats Artesans Galiana

Rere aquesta gelateria artesana de referència a Catalunya hi trobem Pablo Galiana, tota una enciclopèdia en matèria de gelats artesans que, a més, gaudeix fent pedagogia sobre un món tan fascinant com desconegut. Els gelats de Galiana s'elaboren de forma artesanal, amb una selecció precisa i exigent de la matèria primera, i una investigació continuada per tal de millorar i precisar les fórmules. Galiana és tot un laboratori del gelat artesà en un lloc idíl·lic com El Port de la Selva, amb sabors que van des del festuc de Bronte (Itàlia) als iogurts de fruita, les diferents vainilles, la crema catalana, el tiramisú o el te verd. Tenen orxates, granissats, sorbets sense llet, lemon pie o brownie blanc.

Llegir-ne més
Alt Empordà

Pastisseria Font

La pastisseria Font de La Bisbal és una curiosa mescla de saló de te per a les senyores de tota la vida, bar de mercat i autèntica meca per als qui busquen les postres definitives. Ens costaria decidir-nos entre el càntir, un bescuit lleugeríssim que no duu lactosa, el rus de xocolata, que un cop n’has fet la darrera cullerada sents que ja ho has fet tot a la vida, o, en cas que fos Nadal, pel demencial torró de coco cobert de crema cremada; o pels gelats artesans i l’orxata feta a la casa dels mesos d’estiu. El millor que hom pot fer, una vegada vista la dificultat per decidir-se per una sola cosa, és anar-hi tantes vegades com ens sigui possible, fer-hi un bon cafè que ens serviran unes cambreres amabilíssimes, menjar un entrepà amb el pa de la casa o un pastisset, i experimentar en la seva màxima expressió el plaer del comerç de proximitat. Ah, i també tenen opcions per als celíacs!

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising

Comentaris

0 comments