0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors gelats de la Costa Brava

Hem trobat els gelats més deliciosos del litoral gironí

© Anna Mente
Gelat de xocolata

Un dels grans plaers estiuencs, que molts somiem sense descans durant tot l'hivern, és fer una passejada al capvespre, després d'una intensa jornada de platja, pel passeig marítim d'alguna localitat màgica de la Costa Brava. I si pot ser, amb un gelat entre les mans, mentre ens sentim a parts iguals profundament feliços i convencionals.

Gelat artesà

De vermut amb olives, de seitons, d'Idiazàbal, d'oli d'oliva, de cervesa o una meravella anomenada Pedratallada (de mel amb flors). Tots aquests gelats sui generis conviuen amb d'altres més convencionals en aquest establiment de Peratallada que compta, en total, amb uns 30 sabors diferents, procedents de l'obrador d'Angelo Corvitto, un referent a Torroella de Montgrí que serveix gelats a nombrosos establiments de la zona. El secret dels gelats d'aquest obrador? “Una matèria primera de la màxima qualitati i fer gelats com si els fessim a casa”, explica l'Hervé, segona generació d'aquest establiment fundat pel seu pare Angelo. “Perquè mai no serà el mateix una vainilla de qualitat, que van 500 € el quilo, que una vainillina artificial”, diu, un producte, com molts altres amb què elaboren els seus gelats, que marquen la diferència. “La gent els tasta i, sense saber per què exactament, sap que són gelats diferents”, afirma.

Llegir-ne més

Rocambolesc

No es pot parlar de gelateries a la Costa Brava (ni enlloc) sense detenir-nos a assaborir les creacions de Rocambolesc. La criatura de Jordi Roca, el petit dels germans Roca, neix de la seva passió pels gelats des que era petit, de la seva vocació per la cuina ben feta i una pulsió creativa que viu a l'ADN de tota la família. Rocambolesc no solament serveix les seves propostes a nombrosos restaurants, sinó que té quatre botigues pròpies a Catalunya, una d'elles a Platja d'Aro. Aquí hi trobareu gelats (des de poma al forn a xocolata, vainilla o coco amb violeta), polos (amb noms tan curiosos com El oso de madroño o El culo de la leona), toppings espectaculars i els anomenats panets, una versió en gelat del popular rocadillo dels germans Roca. Una delícia.

Llegir-ne més

Gelateria Giotto

El Joan Albet i el seu nebot Aitor Carrillo són els encarregats que arribin a les nostres mans creacions com el gelat de mascarpone amb préssecs, xocolata amb taronja o crocant de cireres amb base de nata. Tots naturals, sense gluten i elaborats íntegrament a l'obrador d'aquest establiment de referència a Blanes obert fa quatre anys. Tot i la passió d'oncle i nebot per la creativitat, el Joan afirma que els gelats que millor funcionen són els de sempre: vainilla, xocolata i maduixa. El gelat de maduixa és, de fet, un dels orgulls de Giotto i un dels preferits de la parròquia: s'elabora amb unes maduixes de Blanes adquirides a un pagès de la zona i són una autèntica delícia de color i sabor. Com qualsevol gran gelater de qualsevol país del món, el Joan afirma que les seves receptes no tenen cap secret: “crec que no hi ha hagut cap dia de la meva vida, que recordi, que no hagi menjat un gelat”, conclou. Aquí teniu la clau. Tots els gelats que s'ofereixen són per a celiacs.

Llegir-ne més
Advertising

L'Enxaneta

Granissats, gofres, creps, batuts i, sobretot, uns gelats molt populars a la Costa Brava són la carta de presentació d'un establiment ben conegut per qualsevol llaminer de la zona. Enxaneta té establiments a Calella, Begur i Palafrugell i s'enorgulleix d'elaborar els gelats de forma absolutament artesana amb els valors castellers com a referència: força, equilibri, valor i seny. Tots amb una matèria primera de qualitat, un gust excepcional, mantenint en tot moment la cadena de fred i amb la sensibilitat única de Jordi Domingo i el seu equip a l'hora de jugar amb textures, colors i ingredients. Tenen gelats de iogurt de maduixa, cookies, stracciatella, mango i altres fruites, i alguns tan originals com el de dònut o el de Ferrero Rocher. El principal problema a Enxeneta és sempre el mateix: triar entre la gran quantitat de sabors deliciosos que hi trobem. Un consell per a neòfits? Comenceu amb el de crema catalana, un èxit assegurat.

Llegir-ne més

Gelats Artesans Galiana

Rere aquesta gelateria artesana de referència a Catalunya hi trobem Pablo Galiana, tota una enciclopèdia en matèria de gelats artesans que, a més, gaudeix fent pedagogia sobre un món tan fascinant com desconegut. Els gelats de Galiana s'elaboren de forma artesanal, amb una selecció precisa i exigent de la matèria primera, i una investigació continuada per tal de millorar i precisar les fórmules. Galiana és tot un laboratori del gelat artesà en un lloc idíl·lic com El Port de la Selva, amb sabors que van des del festuc de Bronte (Itàlia) als iogurts de fruita, les diferents vainilles, la crema catalana, el tiramisú o el te verd. Tenen orxates, granissats, sorbets sense llet, lemon pie o brownie blanc.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments