Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Els millors pastissos de Girona
De xocolata, formatge, poma, pastanaga... Fem una ruta pels millors pastissos, així en general, de la nostra ciutat
Sabem que, per mantenir una bona dieta, no podem menjar-nos un tros de pastís a diari. Però també sabem que menjar-se un bon pastís cada dissabte per esmorzar o berenar hauria de ser obligatori per llei. Bé, potser exagerem. En tot cas, després de recórrer Girona buscant i tastant els millors pastissos, ens quedem amb aquests. Això sí, si creus que ens n'hem deixat un d'imprescindible, no dubtis en dir-ho als comentaris!
1. La tatin de Can Xapa
A Can Xapa, a més de fer la millor xocolata de les comarques gironines, també són els artífex de la millor tatin de poma que hem tastat en anys. I no exagerem. Dolça i un punt cruixent. Cada mossegada és un autèntic plaer i tampoc exagerem. La fan de diferents mides, de més gran a més petita.
2. El pastís de llimona de La Fàbrica
La Fàbrica és un autèntic v(b)ici i ho és, principalment, per dos motius: perquè fan un dels millors chai latte de Girona i pels pastissos, la majoria creats a la pastisseria Crumb. Un dels millors o, com a mínim, dels nostres preferits és el de llimona amb glacejat. Extremadament esponjós, amb el punt just de dolçor i un xic cruixent gràcies al glacejat. Per llepar-se'n els dits!
3. El pastís de formatge de Casa Moner
4. El pastís de mousse de xocolata d'El Racó d'en Pep
5. El pastís de pastanaga de La Terra
6. El tiramisú de la Cocolino
7. La rosa del desert de Can Tornés
8. El pastís de pastanaga del B-12
9. La Coca Ermessenda de la Reverter
La Reverter és un bon exemple de pastisseria que prospera tot i la bogeria anticalories que assota la nostra, d’altra banda, molt ben alimentada societat. El producte estrella és sens dubte la Coca d’Ermessenda, inspirada en la figura de la primera abadessa de monestir de Sant Daniel. A més, la recepta està inspirada en un receptari trobat al monestir de Sant Daniel. Una coca feta, a més dels ingredients bàsics, amb suc de taronja, mermelada de taronja i romaní.
10. El red velvet de Martina Sweet Cakes
La Marta Devesa, alma màter de Martina Sweet Cakes, era més de salat que de dolç. De fet, quan anava a un restaurant amb prou feines tastava les postres. El 10 d'abril del 2011, però, tot va canviar: Va néixer la seva primera filla Martina. No només es va veure envoltada de bolquers i biberons, va descobrir que els dolços li agradaven i molt. I nosaltres ens n'alegrem! Perquè els de Martina són els artífex d'un dels millors 'red velvet' que hem tastat mai. És a dir: el típic pastís de xocolata de color vermell i cobert de capes de glacejat de formatge cremòs que veiem a multitud de pel·lícules. El fan només amb una capa de formatge i, per tant, té la quantitat exacte que els poc avesats al món de la pastisseria creativa podem tolerar.