0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors pastissos de Girona

De xocolata, formatge, poma, pastanaga... Fem una ruta pels millors pastissos, així en general, de la nostra ciutat

Pastís de llimona, La Fàbrica

Sabem que, per mantenir una bona dieta, no podem menjar-nos un tros de pastís a diari. Però també sabem que menjar-se un bon pastís cada dissabte per esmorzar o berenar hauria de ser obligatori per llei. Bé, potser exagerem. En tot cas, després de recórrer Girona buscant i tastant els millors pastissos, ens quedem amb aquests. Això sí, si creus que ens n'hem deixat un d'imprescindible, no dubtis en dir-ho als comentaris! 

1

La tatin de Can Xapa

A Can Xapa, a més de fer la millor xocolata de les comarques gironines, també són els artífex de la millor tatin de poma que hem tastat en anys. I no exagerem. Dolça i un punt cruixent. Cada mossegada és un autèntic plaer i tampoc exagerem. La fan de diferents mides, de més gran a més petita.

Llegir-ne més
2

El pastís de llimona de La Fàbrica

La Fàbrica és un autèntic v(b)ici i ho és, principalment, per dos motius: perquè fan un dels millors chai latte de Girona i pels pastissos, la majoria creats a la pastisseria Crumb. Un dels millors o, com a mínim, dels nostres preferits és el de llimona amb glacejat. Extremadament esponjós, amb el punt just de dolçor i un xic cruixent gràcies al glacejat. Per llepar-se'n els dits!

Llegir-ne més
3

El pastís de formatge de Casa Moner

Un mar de formatge cremós, sucre i ous amb cobertura d’aranyons i base de galeta i mantega. Així és el 'cheesecake' de Casa Moner. El venen en porcions o sencer i el podeu encarregar sempre que vulgueu amb antelació a la pastisseria. En trobareu també a la Terra, al Cafè Royal o al Cafè del Parc.

Llegir-ne més
Advertising
4

El pastís de mousse de xocolata d'El Racó d'en Pep

Si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us farà salivar! De fet, el responsable d'aquesta petita joia xocolatera i propietari del restaurant, en Pep, ens admet que és l'únic pastís que no pot treure de la carta: és el preferit del seu fill! I de bona part de la clientela. 

Llegir-ne més
5

El pastís de pastanaga de La Terra

Estem enganxats al pastís de pastanaga de la Terra, ho confessem! El preparen a Casa Moner amb una recepta que porta fruita seca i espècies que en realcen el sabor. La cobertura és de formatge fresc i té un toc àcid que fa pujar l’adrenalina. El podeu tastar també al Cafè Royal i al Cafè del Parc o bé el podeu comprar (fins i tot sencer!!) a les fleques-pastisseria de Casa Moner.

Llegir-ne més
6

El tiramisú de la Cocolino

Les seves pizzes són de les més famoses de la ciutat. De fet, va ser un dels primers locals a fer-ne. El que potser no se sap tant és que tenen un dels millors tiramisús de Girona, elaborat amb cacau amargant! Faríeu bé de “deixar un forat”, després de la pizza, per tastar-lo!

Llegir-ne més
Advertising
7

La rosa del desert de Can Tornés

Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. Elaboren uns quants pastissos de xocolata, tots boníssims, però si ens n'hem de quedar amb un optem per la fantàstica rosa del desert. És la joia de la corona. Una cullerada cruixent que ens transporta a un món nou de sabors. 

Llegir-ne més
8

El pastís de pastanaga del B-12

El pastís de pastanaga del B-12 és tan bo que fins i tot va generar rebombori quan l’estiu del 2016 els propietaris d’aquest conegut restaurant vegà de Girona van decidir retirar-lo de la carta per renovar l’oferta de postres. La clientela va protestar i, al cap de pocs mesos, per petició popular es van veure d’alguna manera “obligats” a tornar-lo a oferir. A diferència del clàssic pastís de pastanaga a l’estil ianqui -en format pa de pessic i amb molt de sucre glacé-, el del B-12 és molt menys embafador de gust i més dens de textura.

Llegir-ne més
9

La Coca Ermessenda de la Reverter

La Reverter és un bon exemple de pastisseria que prospera tot i la bogeria anticalories que assota la nostra, d’altra banda, molt ben alimentada societat. El producte estrella és sens dubte la Coca d’Ermessenda, inspirada en la figura de la primera abadessa de monestir de Sant Daniel. A més, la recepta està inspirada en un receptari trobat al monestir de Sant Daniel. Una coca feta, a més dels ingredients bàsics, amb suc de taronja, mermelada de taronja i romaní. 

Llegir-ne més
Advertising
10

El red velvet de Martina Sweet Cakes

La Marta Devesa, alma màter de Martina Sweet Cakes, era més de salat que de dolç. De fet, quan anava a un restaurant amb prou feines tastava les postres. El 10 d'abril del 2011, però, tot va canviar: Va néixer la seva primera filla Martina. No només es va veure envoltada de bolquers i biberons, va descobrir que els dolços li agradaven i molt. I nosaltres ens n'alegrem! Perquè els de Martina són els artífex d'un dels millors 'red velvet' que hem tastat mai. És a dir: el típic pastís de xocolata de color vermell i cobert de capes de glacejat de formatge cremòs que veiem a multitud de pel·lícules. El fan només amb una capa de formatge i, per tant, té la quantitat exacte que els poc avesats al món de la pastisseria creativa podem tolerar.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments