Les 8 millors fleques tradicionals de l'Empordà

L'Empordà compta amb fleques de primer nivell que reivindiquen el producte de casa i la cuita tradicional.
Per Joana Valent |
Advertising

Des del pa tradicional, passant per especialitats de la casa o els pans més moderns! Tot això i més ho trobareu a les millors fleques de l'Empordà, uns establiments de tota la vida que han sabut aguantar l'embat del temps a base de passió i receptes delicioses. 

Les 8 millors fleques tradicionals de l'Empordà

Botigues, Pastisseries

Ca la Nati

A Ca la Nati de Sant Feliu de Guíxols es percep la passió pel pa només de trepitjar el forn. Actualment hi treballa la tercera i quarta generació de forners que han mantingut l’essència tradicional de l’ofici demostrant un savoir faire exemplar. El capità del vaixell és en Joan Corominas, un mestre flequer artesà que amb el seu perpetu somriure posa un entusiasme visceral a la feina i és un intrèpid defensor del producte natural de tota la vida. Entre les especialitats del forn, no us podeu perdre els pans de l’Habana, l'antic, el rústic, el de cereals o la apetitosa coca de pa. Si hi aneu amb gana i el pa l’heu de guardar per sopar, compreu uns talls de la seva conegudíssima coca de llimona i deixeu-vos enamorar per aquesta especialitat cruixent, banyada en sucre i amb un punt àcid que li dóna rock & roll.

Botigues, Pastisseries

Fleca Sunyer

icon-location-pin Baix Empordà

Des del 1963 que la Fleca Sunyer de Torroella de Montgrí està jugant a la champions league dels forners amb pans de pagès i coques dolces i salades que us faran parar bojos. Amb el temps, han introduït pans moderns i molt actuals com el de quinoa, kamut, xia o bio amb cereals entre moltes altres varietats que us descobriran un món ple de possibilitats i us re enamoraran del pa. Darrere d’aquest exitós projecte hi ha el mestre artesà Josep Maria Font, que treballa sense descans per oferir un producte excel·lent i que dóna prioritat a la matèria prima de casa amb farines de l’Empordà i de Girona. Els seus anhelats pans ja són de per sí un gran reclam, però a la fleca Sunyer ho rematen amb un local modern i de disseny que arrodoneixen la quotidiana experiència d’anar a comprar el pa.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Forn Sanés

icon-location-pin Costa Brava

Al forn Sanés de Cadaqués porten des del 1939 reivindicant el pa artesà i de qualitat. Cultiven el pa tradicional i de pagès, però han sabut implementar també altres varietats que ara estan de moda com el pa d’espelta, el de pipes de girasol o el de cereals. Són mestres artesans i treballen amb la farina de Girona, donant bombo així als productes de 10 del territori. A banda de pa, la gent els coneix per les seves irresistibles rosquilles (no podreu menjar-ne només una!) o els clàssics i arreu estimats brunyols de l’Empordà.

Botigues, Pastisseries

Forn Marull

icon-location-pin Baix Empordà

A Parlavà no hi ha ningú que no conegui el Forn Marull. Aquest establiment és fleca, pastisseria i cafeteria a la vegada i et garantim que quan hi entris t’hi sentiràs com a casa. El forn data del 1956 i actualment el capitaneja del mestre pastisser Eduard Marull, que va aprendre l’ofici de l’avi i el pare. Amb productes artesans d’obrador, mesclen l’essència tradicional amb la innovació i tenen una oferta de vici com els croissants de tres xocolates o el de mantega, que és espectacular! També hi podeu trobar clàssics com el pastís Sacher o el Braç de Gitano i especialitats del territori com l’autèntic xuixo de Girona farcidet de crema o l’addictiu pa del Montgrí. Si quan hi entres penses “per què esperar a arribar a casa si m’ho puc menjar ara?”, seu còmodament a l’interior de la cafeteria o a la seva terrassa i fes-te un homenatge. I ull que si ho tens més a prop, el Forn Marull disposa també de botiga a Flaçà i La Bisbal d’Empordà.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Can Crisant

icon-location-pin Baix Empordà

Can Crisant és una de les dues fleques de Sant Feliu de Guíxols que segueixen fermament compromeses amb fer el pa a l’antiga, és a dir, amb forn de llenya. I quina delícia! Els clients ho agraeixen i evidentment, és un forn de culte per la gent de la ciutat, que no falta a la seva cita diària amb el pa, però també pels visitants que arriben a l’estiu o als caps de setmana, que saben que no hi ha millor lloc on trobar un pa de veritat. Si al productàs hi sumeu el tracte personal de la família que regenta el forn des del 1962, us sentireu cuidats i estimats com a clients. D’entre les seves especialitats, us recomanem la coca de forner. Si la brioixeria també us estira, NECESSITEU tastar les seves magnífiques magdalenes. La de xocolata us farà plorar.

Botigues, Pastisseries

Fleca Can Francès

icon-location-pin Baix Empordà

Que difícil és crear marca personal fent pa! A Can Francès de Torroella de Montgrí però, hi tenen la mà trencada i han aconseguit convertir-se en un forn de pelegrinatge pels amants del pa. Es tracta d’una fleca centenària d'aquelles que quan hi passes per davant l'olor de pa acabat de fer t'estira inevitablement cap a l'interior. De productes en tenen per donar i per vendre, però el més emblemàtic és sens dubte la preciosa Coca del Montgrí: grossa, rodona i amb línies circulars que en delimiten polidament les porcions formant un espiral es mereix la categoria de petita obra d'art. Aquest pa és tot un miracle, no només pel seu gust i textura (cruixent per fora, tou per dins i gruixut com si d'un pastisset es tractés) sinó perquè té el poder de reunir tota la família a taula. Com ho sentiu. Està dissenyat de tal manera que les porcions que el formen es tallen directament amb les mans i és ideal per compartir en una taula gran i ben avinguda.

Advertising
Botigues, Pastisseries

Pastisseria Quer

icon-location-pin Alt Empordà

No parlem d’una simple fleca sinó de tota una pastisseria amb noms i cognoms, la pastisseria Quer del Port de la Selva. L’empresa, familiar, data ni més ni menys que del 1879 i amb aquesta impecable trajectòria s’ha convertit en un dels establiments més emblemàtics de l’Empordà. Si parlem dels seus pans, és inevitable esmentar el mític bornoi, un pla de quilòmetre 0 que té quatre crostons! Val la pena tastar també el pa de l’origen o el pa a l’antiga, que són les receptes de la barra i el pa rodó tradicionals portades fins avui. A banda dels pans, són mestres xocolaters, així que si sou uns fanàtics del cacau la pastisseria Quer s’ha de convertir en un imprescindible. Una recomanació? Les extraordinàries Roques del Cap de Creus, una especialitat de la casa cruixent, amb fruits secs i remullada amb xocolata.

Botigues, Pastisseries

La Ibicenca

D’estètica senzilla i rústica, la Ibicenca de S'Agaró és un punt de parada obligatori a la Costa Brava. Amb una oferta àmplia i suculenta, el pa i la brioxeria fets al forn de llenya són el que li ha donat la fama, i si hi passeu a l’estiu la cua arriba fins al carrer. Destaquen les seves mítiques ensaïmades i el rei dels croissants, el de xocolata, que si tastes una vegada hauràs de repetir.  Són també un vici els seus bunyols, els tenen de vent, de l’Empordà o de triangle, una varietat específica de Sant Feliu de Guíxols.   La Ibicenca té dues germanes, la Mallorquina i la Formentera, totes dues a Platja d’Aro. Aquestes compten amb el plus d’una terrassa que quan arriba el bon temps, s’omple de gom a gom a l’hora d’esmorzar.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com