Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Les millors ensaïmades de Girona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Ensaïmada
© Juanjo Tugores Ensaïmada

Les millors ensaïmades de Girona

Una selecció de les pastisseries on trobareu les ensaïmades més sucoses de la ciutat

Advertising

Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Així són o haurien de ser les ensaïmades. Sovint, però, ens trobem amb una pasta ensucrada que no compleix les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta o gairebé. I l'hem trobat. Bé, de fet n'hem trobat 5 que estan per llepar-se'n els dits. 

Antiga Casa Bellsolà

Botigues Pastisseries Centre

Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens. Però anem al que ens ocupa: L'ensaimada de Can Bellsolà, n'estem convençuts, és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. Flonja, lleugera, fresca, equilibrada I amb el punt just de greix. Gairebé es desfà a la boca. 


Fleca Sant Daniel

Botigues Pastisseries Est

Les ensaïmades de la Fleca Sant Daniel són bones, molt bones. Tenen clar que les claus d'una bona ensaïmada es que la massa sigui bona, que cruixi una mica i no passar-se amb el sucre. En fan de mitjanes i de petites,-mini-. Les petites, sobretot, estan per llepar-se'n els dits. 

Advertising
Can Xapa
© Can Xapa

Pastisseria Can Xapa

Botigues Pastisseries Baix Empordà

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. L’estrella de la casa, ho sabem tots, és la xocolata a granel. Però si enganxeu que tenen ensaïmades (sobretot el cap de setmana) o feu un encàrrec (s'ho val) no us en penedireu. El secret de l'èxit? La tradició, família. La tradició. 

Fleca Elías Boulanger

Botigues Pastisseries Eixample

Una gran varietat de pans (en barra o llesques), brioxeria i cafè. És el que podem trobar a Elías Boulanger. L'origen d'aquesta fleca el trobem abans de la Guerra Civil, l'any 1932, quan l'avi d'en David i l'Isidre van fundar el primer forn de pa al barceloní barri de Sants. L'any 2007, però, van decidir donar un canvi de rumb a la fleca i elaborar pans varietals de cada zona de cultiu, amb les diferències que aporta cada terra, clima i planta. Fan ensaïmades petites i mitjanes, de crema, cabell d'àngel i sense farcir. Un 10 o gairebé. 

Advertising
Ensaïmada
© Pao Laroid

Santagloria

Botigues Pastisseries Eixample

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. Com ells mateixos diuen, “la unió dels millors ingredients fa la força”. Un bon exemple són les ensaïmades: les fan petites i mitjanes. Són flonjes i lleugeres, amb el punt just i necessari de sucre. 

Recomanat

    També t'agradarà

      També t'agradarà

        Advertising