Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ensaïmada
© Juanjo TugoresEnsaïmada

Les millors ensaïmades de Girona

Una selecció de les pastisseries on trobareu les ensaïmades més sucoses de la ciutat

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Així són o haurien de ser les ensaïmades. Sovint, però, ens trobem amb una pasta ensucrada que no compleix les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta o gairebé. I l'hem trobat. Bé, de fet n'hem trobat 5 que estan per llepar-se'n els dits. 

Antiga Casa Bellsolà
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Centre

Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens. Però anem al que ens ocupa: L'ensaimada de Can Bellsolà, n'estem convençuts, és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. Flonja, lleugera, fresca, equilibrada I amb el punt just de greix. Gairebé es desfà a la boca. 


Fleca Sant Daniel
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Est

Les ensaïmades de la Fleca Sant Daniel són bones, molt bones. Tenen clar que les claus d'una bona ensaïmada es que la massa sigui bona, que cruixi una mica i no passar-se amb el sucre. En fan de mitjanes i de petites,-mini-. Les petites, sobretot, estan per llepar-se'n els dits. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Baix Empordà

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. L’estrella de la casa, ho sabem tots, és la xocolata a granel. Però si enganxeu que tenen ensaïmades (sobretot el cap de setmana) o feu un encàrrec (s'ho val) no us en penedireu. El secret de l'èxit? La tradició, família. La tradició. 

Fleca Elías Boulanger
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample

Una gran varietat de pans (en barra o llesques), brioxeria i cafè. És el que podem trobar a Elías Boulanger. L'origen d'aquesta fleca el trobem abans de la Guerra Civil, l'any 1932, quan l'avi d'en David i l'Isidre van fundar el primer forn de pa al barceloní barri de Sants. L'any 2007, però, van decidir donar un canvi de rumb a la fleca i elaborar pans varietals de cada zona de cultiu, amb les diferències que aporta cada terra, clima i planta. Fan ensaïmades petites i mitjanes, de crema, cabell d'àngel i sense farcir. Un 10 o gairebé. 

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. Com ells mateixos diuen, “la unió dels millors ingredients fa la força”. Un bon exemple són les ensaïmades: les fan petites i mitjanes. Són flonjes i lleugeres, amb el punt just i necessari de sucre. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat