Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens. Però anem al que ens ocupa: L'ensaimada de Can Bellsolà, n'estem convençuts, és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. Flonja, lleugera, fresca, equilibrada I amb el punt just de greix. Gairebé es desfà a la boca.
Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Així són o haurien de ser les ensaïmades. Sovint, però, ens trobem amb una pasta ensucrada que no compleix les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta o gairebé. I l'hem trobat. Bé, de fet n'hem trobat 5 que estan per llepar-se'n els dits.