Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Les millors ensaïmades de Girona

Les millors ensaïmades de Girona

Una selecció de les pastisseries on trobareu les ensaïmades més sucoses de la ciutat

Advertising
Ensaïmada
© Juanjo Tugores Ensaïmada

Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Així són o haurien de ser les ensaïmades. Sovint, però, ens trobem amb una pasta ensucrada que no compleix les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta o gairebé. I l'hem trobat. Bé, de fet n'hem trobat 5 que estan per llepar-se'n els dits. 

Botigues, Pastisseries

Antiga Casa Bellsolà

Centre

Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens. Però anem al que ens ocupa: L'ensaimada de Can Bellsolà, n'estem convençuts, és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. Flonja, lleugera, fresca, equilibrada I amb el punt just de greix. Gairebé es desfà a la boca. 


Botigues, Pastisseries

Fleca Sant Daniel

Est

Les ensaïmades de la Fleca Sant Daniel són bones, molt bones. Tenen clar que les claus d'una bona ensaïmada es que la massa sigui bona, que cruixi una mica i no passar-se amb el sucre. En fan de mitjanes i de petites,-mini-. Les petites, sobretot, estan per llepar-se'n els dits. 

Advertising
Can Xapa
© Can Xapa
Botigues, Pastisseries

Pastisseria Can Xapa

Baix Empordà

Can Xapa, a Bordils, és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. L’estrella de la casa, ho sabem tots, és la xocolata a granel. Però si enganxeu que tenen ensaïmades (sobretot el cap de setmana) o feu un encàrrec (s'ho val) no us en penedireu. El secret de l'èxit? La tradició, família. La tradició. 

Botigues, Pastisseries

Fleca Elías Boulanger

Eixample

Una gran varietat de pans (en barra o llesques), brioxeria i cafè. És el que podem trobar a Elías Boulanger. L'origen d'aquesta fleca el trobem abans de la Guerra Civil, l'any 1932, quan l'avi d'en David i l'Isidre van fundar el primer forn de pa al barceloní barri de Sants. L'any 2007, però, van decidir donar un canvi de rumb a la fleca i elaborar pans varietals de cada zona de cultiu, amb les diferències que aporta cada terra, clima i planta. Fan ensaïmades petites i mitjanes, de crema, cabell d'àngel i sense farcir. Un 10 o gairebé. 

Advertising
Ensaïmada
© Pao Laroid
Botigues, Pastisseries

Santagloria

Eixample

La família Santagloria porten més de 150 anys dedicant-se al pa i a la brioixeria artesana. L’objectiu, des del 1963 que van obrir la primera Santaglòria és unir experiència i innovació, tradició i avantguarda. Un univers dolç on els croissants conviuen amb els cronuts i els xuixos amb els holes. Com ells mateixos diuen, “la unió dels millors ingredients fa la força”. Un bon exemple són les ensaïmades: les fan petites i mitjanes. Són flonjes i lleugeres, amb el punt just i necessari de sucre. 

Advertising