Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
pastís
© Lesya Dolyukpastís

Les millors pastisseries de Girona

Una guia per gaudir de les millors temptacions dolces de les comarques gironines

Escrit per
Aída Pallarès
,
Alda Rodríguez
i
Esperança Padilla
Publicitat

No sabeu viure sense dolços i somieu amb Sacher, Carrot Cake i un bon tiramisú? O potser sou més de merenga, flamet i xuixos a raudals? Hem fet una selecció de les millors pastisseries de les comarques gironines perquè (també) caigueu en la temptació. Un dia és un dia... 

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Baix Empordà

Can Xapa és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Hi trobem una producció d’inspiració molt francesa, amb l’impressionant pastís Saint Honoré com a protagonista, i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic.  L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Anar-ne a buscar mereix un passeig en bicicleta des de Girona, i a més així en podreu menjar amb la consciència més tranquil·la, o sense cap mena de remordiment: a Can Xapa es comprometen a fer servir només el sucre mínim necessari en tots els seus productes.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Centre

La Marta Devesa, alma màter de Martina Sweet Cakes, era més de salat que de dolç. De fet, quan anava a un restaurant amb prou feines tastava les postres. El 10 d'abril del 2011, però, tot va canviar: Va néixer la seva primera filla Martina. No només es va veure envoltada de bolquers i biberons, va descobrir que els dolços li agradaven i molt. Durant l'embaràs, només teniu antull de cupcakes i macarons fins el punt que baixava única i exclusivament a Barcelona per menjar-ne! No va trigar gaire a adonar-se que el millor era fer-los ella mateixa. I, després de passar per l'escola Cakes Haute Couture de Sitges, els cursos de la coneguda Patricia Arribálzaga i la Hofmann de Barcelona, Martina Sweet Cakes va obrir les portes. Una petita botiga de colors pastels que sembla treta de Pinterest. El local, situat al bell mig del Barri Vell de Girona, ofereix un ampli ventall de cupcakes, pastissos, bundt cakes, pies, galetes, macarons i cronuts. Dos imprescindibles per llepar-se'n els dits: el cheesecake estil Nova York i els macarons de violeta i fruits vermells. Per cert: també tenen food truck, servei de càtering amb unes taules dolces al·lucinants i, fins i tot, serveixen a domicili. Ah! I no cal que us mengeu el cupcake pel camí: podeu seure a la meravellosa terrassa i esmorzar o berenar allà mateix.

Publicitat
  • Bars i pubs
  • Cafeteries
  • Eixample
  • preu 2 de 4

Qui cregui que les ‘dulces’ són exclusives dels diumenges que no entri a la cafeteria Tornés. Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. Prepareu-vos per obrir l’arca del tresor i que la vista us quedi farcida amb les opcions del bufet dolç i salat d’esmorzar i berenar. Afegiu-hi una selecció dels millors cafès, tes, sucs naturals, batuts o xocolata desfeta d’elaboració pròpia i... adéu, dieta!

Carme 13 Pastisseria
  • Botigues
  • Pastisseries

Recordeu el sabor que tenia abans el pa? A Carme 13 Pastisseria fareu un viatge al passat. Quan els pastissos i la brioxeria es feien sense margarines i el pa es feia amb llevat mare i era de fermentació lenta. Receptari tradicional i productes de qualitat i km0. Aquesta és l’essència de la Carme 13. Potser per això, tot i que no fa massa que han obert, s’han convertit en tot un imprescindible i un lloc de peregrinatge pels amants del papa de coca, i, sobretot, la coca de forner. O l’addictiva coca de sucre. Per llepar-se’n els dits! I si sou fans dels diferents tipus de farina, a Carme 13 pràcticament cada dia de la setmana trobareu en trobareu un de diferent: Pa de fajol, d’espelta, de farro… 

Publicitat
Pastisseria Crumb
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample

Perdeu el cap pels pastissos de la Fàbrica? Doncs aquí teniu els artífex de bona part de les meravelles d'aquesta cafeteria: Pastissos Crumb. L'artífex d'aquest obrador, instal·lat al carrer Saragossa de Girona des de finals de 2015, és Flor Raimundo. Una argentina que després d'estudiar a l'escola Gato Dumas de Rosario i fer un stage al Celler de Can Roca i a la mítica Bubó de Carles Mampel va decidir fer realitat el seu somni. Crumb serveix, principalment, a diversos hotels, bars i restaurants de la zona però també ofereix servei de càtering amb pastissos personalitzats i,-gran notícia-, encàrrecs a particulars. Es tracta, tal com podeu sospitar per la trajectòria de Raimundo, d'una reposteria original, deliciosa, delicada i extraordinàriament maca. Petites joies que ens entren pels ulls i, poc després, pel paladar. És molt difícil triar només un pastís o sigui que en recomanarem dos: el de 100% xocolata (mousse de xocolata amb un cor cremós de xocolata, cruixent d'avellanes i base sablé de cacao) i el 'Sunshine' amb xocolata blanca i vainilla. I, pels més hipsters, no podem deixar de recomanar-vos el carrot cake. 

  • Bars i pubs
  • Cafeteries
  • Eixample
  • preu 2 de 4

Flaireu, flaireu! És l’olor que desprèn el mostrari de pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena de la cafeteria Moner pel carrer Migdia –una de les quatre que tenen a Girona- i que us obligarà a entrar com a autòmats, seure i demanar. Els productes de primera qualitat us ompliran els sentits: que si un croissant, unes ulleres, una magdalena, un entrepà, un ‘capuccino’, un vienès, un bombó, una xocolata calenta, un suís, una infusió... Temptador, oi? Doncs tot plegat, a més, amb especial cura en l’origen de les matèries primeres (tenen llet de procedència ecològica) i també amb especial atenció pels intolerants (hi trobareu llet de soja, pans d’espelta i ‘kamut’...). Un lloc d’ambient tranquil, apte per a tots els públics.

Publicitat
Antiga Casa Bellsolà
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Centre

Qui no coneix Can Bellsolà? Creada l’any 1901 per Pere Bellsolà, aquesta fleca,-situada inicialment al desaparegut carrer Canaders, es va convertir en la llavor d’un imperi que va portar la marca Bellsolà a recórrer mig món: Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i el Carib. Des de 2003, i amb el nom d’Antiga Casa Bellsolà, la fleca ha tornat als orígens de la mà de Mireia Oliveras (la dona de Robert Bellsolà) i aposta per oferir un pa de qualitat, artesanal i elaborat amb les millors matèries primes. Un pa i una fleca que et transporta al passat. Un imprescindible: la barra florentina.     

  • Botigues
  • Pastisseries
  • La Selva

Pastisseria selecta i els millors productes de temporada. És la filosofia de la Noguera, una fleca i pastisseria creada per la família Noguera Bosch l’any 1981. Un establiment tot terreny on, per una banda, trobem pa fet amb farines de primera qualitat i km-0 i cuinat en forn de llenya amb una sola de pedra i, per l’altra, pastissos de tota la vida, elaborats amb productes de la terra i, des de fa uns anys, dolços de ‘Gourmandise Raonada’ perquè el plaer d’uns bons postres no ha d’estar renyit amb la salut. A més, a la Noguera també elaboren especialitats úniques com els Tosquigets, els Crics, els Silvans i la Coca de Brunyola. També tenen botigues a Riudellots de la Selva i Sant Gregori.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample

La Reverter és un bon exemple de pastisseria que prospera tot i la bogeria anticalories que assota la nostra, d’altra banda, molt ben alimentada societat. La botiga, situada al burgès Eixample gironí, conserva la màgia d’altres temps mentre exhibeix productes ben innovadors: unes sorprenents patates fregides dolces (són de xocolata blanca i negra) i el producte estrella, la Coca d’Ermessenda, inspirada en la figura de la primera abadessa de monestir de Sant Daniel. I és que l’obrador de la pastisseria està situat al costat d’aquest monument mil·lenari, a l’entrada de la Vall de Sant Daniel, un bosc on la ciutat s’hi endinsa sense avisar i que acull centenars de fonts i algunes de les herbes aromàtiques que Reverter fa servir en les seves receptes. A l’obrador hi han acabat posant un petit mostrador i una cafetera, doncs el tràfec de ciclistes i runners a la caça d’un croissant no para de créixer cada cap de setmana que passa.

  • Botigues
  • Pastisseries

Can Llausàs és un autèntic paradís de cremes, nates, xocolates, trufes i delicioses varietats. Fundada l'any 1884 per Vicens Vila, besavi de l’actual propietari (Narcís Llausàs), en els seus inicis era una fleca de pa. De fet, la tercera generació de Can Llausàs, Josep Llausàs, va ser pioner en agrupar tots els flequers de Sarrià de Ter i constituir la primera panificadora de la zona, ubicada a la Placeta de la Font. A partir d’aquí, l’obrador va passar a ser una pastisseria, on va començar a treballar i formar-se Narcís Llausàs. Hi podem trobar des de turrons, pastissos més tradicionals com el de gema cremada o el Selva Negra i altres més de moda, com una versió del carrot cake. Tot, això sí, elaborat com abans. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat