0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors pastisseries de Girona

Una guia per gaudir de les millors temptacions dolces de les comarques gironines

© Lesya Dolyuk
pastís

No sabeu viure sense dolços i somieu amb Sacher, Carrot Cake i un bon tiramisú? O potser sou més de merenga, flamet i xuixos a raudals? Hem fet una selecció de les millors pastisseries de les comarques gironines perquè (també) caigueu en la temptació. Un dia és un dia... 

Cafeteria Tornés

Qui cregui que les ‘dulces’ són exclusives dels diumenges que no entri a la cafeteria Tornés. Després d’anys d’estendre diàriament les aromes més llamineres al carrer de la Creu, aquesta pastisseria de referència ha obert un espai de perdició prop del parc del Migdia on hi trobareu tot el que els ha fet tan coneguts: alta qualitat en un increïble ventall de pastissos, pastes de te, xocolateria, bunyols, panellets o rebosteria de producció pròpia per llepar-se’n els dits. Prepareu-vos per obrir l’arca del tresor i que la vista us quedi farcida amb les opcions del bufet dolç i salat d’esmorzar i berenar. Afegiu-hi una selecció dels millors cafès, tes, sucs naturals, batuts o xocolata desfeta d’elaboració pròpia i... adéu, dieta!

Llegir-ne més

Pastisseria Can Xapa

Can Xapa és un secret molt ben guardat que mereix deixar de ser-ho. Instal·lada dins un castell del segle XIII, els amos us ensenyaran de gran l’obrador i el jardí interior de la pastisseria si hi aneu quan no tenen massa feina. Hi trobem una producció d’inspiració molt francesa, amb l’impressionant pastís Saint Honoré com a protagonista, i altres receptes més contemporànies, com un pastís de gintònic.  L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Anar-ne a buscar mereix un passeig en bicicleta des de Girona, i a més així en podreu menjar amb la consciència més tranquil·la, o sense cap mena de remordiment: a Can Xapa es comprometen a fer servir només el sucre mínim necessari en tots els seus productes.

Llegir-ne més

Casa Moner

Flaireu, flaireu! És l’olor que desprèn el mostrari de pastes, pastissos, coques, merengues i pans de tota mena de la cafeteria Moner pel carrer Migdia –una de les quatre que tenen a Girona- i que us obligarà a entrar com a autòmats, seure i demanar. Els productes de primera qualitat us ompliran els sentits: que si un croissant, unes ulleres, una magdalena, un entrepà, un ‘capuccino’, un vienès, un bombó, una xocolata calenta, un suís, una infusió... Temptador, oi? Doncs tot plegat, a més, amb especial cura en l’origen de les matèries primeres (tenen llet de procedència ecològica) i també amb especial atenció pels intolerants (hi trobareu llet de soja, pans d’espelta i ‘kamut’...). Un lloc d’ambient tranquil, apte per a tots els públics.

Llegir-ne més
Advertising

Oh Mama

Imaginació a raudals i creativitat fora de sèrie. Són les claus de la pastisseria Oh Mama, un dels pocs establiments gironins que ha sobreviscut (i amb raó) de la moda dels cupcakes. Va néixer l’any 2013,  però la responsable, l’argentina Susana Burón, acumula més vint anys d’experiència en pastisseria creativa a les esquenes. Oh Mama és un món il·limitat de colors, formes i sabors on no hi ha dos pastissos iguals. Cupcakes, cake-pops, pastissos per a diferents esdeveniments, galetes i delicatessen. És impossible entrar-hi i no sortir-ne amb un dolç a la mà. 

Llegir-ne més

Pastisseria Font

La pastisseria Font de La Bisbal és una curiosa mescla de saló de te per a les senyores de tota la vida, bar de mercat i autèntica meca per als qui busquen les postres definitives. Ens costaria decidir-nos entre el càntir, un bescuit lleugeríssim que no duu lactosa, el rus de xocolata, que un cop n’has fet la darrera cullerada sents que ja ho has fet tot a la vida, o, en cas que fos Nadal, pel demencial torró de coco cobert de crema cremada; o pels gelats artesans i l’orxata feta a la casa dels mesos d’estiu. El millor que hom pot fer, una vegada vista la dificultat per decidir-se per una sola cosa, és anar-hi tantes vegades com ens sigui possible, fer-hi un bon cafè que ens serviran unes cambreres amabilíssimes, menjar un entrepà amb el pa de la casa o un pastisset, i experimentar en la seva màxima expressió el plaer del comerç de proximitat. Ah, i també tenen opcions per als celíacs!

Llegir-ne més

Pastisseria Noguera

Pastisseria selecta i els millors productes de temporada. És la filosofia de la Noguera, una fleca i pastisseria creada per la família Noguera Bosch l’any 1981. Un establiment tot terreny on, per una banda, trobem pa fet amb farines de primera qualitat i km-0 i cuinat en forn de llenya amb una sola de pedra i, per l’altra, pastissos de tota la vida, elaborats amb productes de la terra i, des de fa uns anys, dolços de ‘Gourmandise Raonada’ perquè el plaer d’uns bons postres no ha d’estar renyit amb la salut. A més, a la Noguera també elaboren especialitats úniques com els Tosquigets, els Crics, els Silvans i la Coca de Brunyola. També tenen botigues a Girona, Riudellots de la Selva i Sant Gregori.

Llegir-ne més
Advertising

Pastisseria Llausàs

Can Llausàs és un autèntic paradís de cremes, nates, xocolates, trufes i delicioses varietats. Fundada l'any 1884 per Vicens Vila, besavi de l’actual propietari (Narcís Llausàs), en els seus inicis era una fleca de pa. De fet, la tercera generació de Can Llausàs, Josep Llausàs, va ser pioner en agrupar tots els flequers de Sarrià de Ter i constituir la primera panificadora de la zona, ubicada a la Placeta de la Font. A partir d’aquí, l’obrador va passar a ser una pastisseria, on va començar a treballar i formar-se Narcís Llausàs. Hi podem trobar des de turrons, pastissos més tradicionals com el de gema cremada o el Selva Negra i altres més de moda, com una versió del carrot cake. Tot, això sí, elaborat com abans. 

Llegir-ne més

Pastisseria Bomboneria Reverter

La Reverter és un bon exemple de pastisseria que prospera tot i la bogeria anticalories que assota la nostra, d’altra banda, molt ben alimentada societat. La botiga, situada al burgès Eixample gironí, conserva la màgia d’altres temps mentre exhibeix productes ben innovadors: unes sorprenents patates fregides dolces (són de xocolata blanca i negra) i el producte estrella, la Coca d’Ermessenda, inspirada en la figura de la primera abadessa de monestir de Sant Daniel. I és que l’obrador de la pastisseria està situat al costat d’aquest monument mil·lenari, a l’entrada de la Vall de Sant Daniel, un bosc on la ciutat s’hi endinsa sense avisar i que acull centenars de fonts i algunes de les herbes aromàtiques que Reverter fa servir en les seves receptes. A l’obrador hi han acabat posant un petit mostrador i una cafetera, doncs el tràfec de ciclistes i runners a la caça d’un croissant no para de créixer cada cap de setmana que passa.

Llegir-ne més

Pastisseria Serra

Aquesta pastisseria més que centenària (va obrir el 1904) és un negoci familiar on cada generació, i ja en van unes quantes, hi ha deixat la seva petja. Tot va començar amb un colmado, que passà a pastisseria arran que un fill n’estudià a Barcelona.  Més tard van arribar els licors, la moda dels supermercats i dels productes estrangers, la xarcuteria selecta i el delicatessen i, en els darrers anys, la febre pel vi. Així, la pastisseria Serra proveeix avui en dia d’uns dels millors brunyols de l’Empordà, però també de pernil Joselito i d’una gran quantitat de vins que dormen a l’espera d’una gran ocasió al celler subterrani de la botiga. Però el que més ens agrada són els gelats que venen a l’estiu: no us perdeu el de rosa. Ah, i com a novetat més recent, podeu fer comandes a través del seu web.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments