0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors pastisseries de la Costa Brava

Un recull de les pastisseries que cal conèixer (i tastar!) del litoral gironí

Can Gironès

Mones, pastissos, bombons, rajoles de xocolata... Mil maneres de seduir-nos i fer-nos caure en la temptació. Us escollim les millors pastisseries i bomboneries de la Costa Brava perquè gaudiu sense recança d'aquests dolços objectes de desig.

10 temples de la dolçor

La Vienesa

La Vienesa de Sant Feliu de Guíxols és una meca pels amants de la xocolata. Aquesta pastisseria-bomboneria data del 1929 i ha estat regentada per diverses generacions de la família Viñas. Actualment és el mestre xocolater Toni Viñas qui porta el timó d’aquesta botiga especialitzada que competeix a la Champions dels dolços amb postres de tot tipus, brioixeria, bombons, torrons i qualsevol peça que es pugui esculpir amb xocolata. Si passeu pel seu aparador durant la Pasqua, us quedareu embadalits amb les mones de xocolata que hi llueixen, són autèntiques obres d’art! Una de les seves especialitats són els trefins, uns dolços marca de la casa que imiten els taps de suro i que són un homenatge a la tradició surera de Sant Feliu de Guíxols. Entreu a la Vienesa de Sant Feliu o la nova botiga, a s’Agaró, i regaleu-vos la vista amb l’àmplia oferta de postres de què disposen. I si no teniu pressa, quedeu-vos a prendre una bona xocolata calenta a les poques i disputades taules que hi ha a la pastisseria. 

Llegir-ne més

Pastisseria Collboni 1888

Si busqueu una pastisseria d’aquelles de tota la vida, la Collboni de Palamós és el vostre lloc. L’establiment data del 1888 i al llarg de tots aquests anys ha dedicat els seus esforços a satisfer els estómacs de diverses generacions de clients tot conservant el seu tracte amable i familiar. Es tracta d’un d’aquells llocs on recórrer per les grans ocasions, ja sigui comprant un Tortell de Reis a punt de rebentar de nata, un ou de Pasqua decorat com déu mana o un deliciós pastís de disseny personalitzat per Sant Jordi. A l’aparador hi tenen una increïble oferta de pastisseria d’aquella que us farà la boca aigua. El braç de gitano, la pasta de full amb crema i coberta de fruita o els bunyols són tot un vici. A més disposen de postres de format individual per si a casa no us poseu d’acord amb els vostres gustos. La fama que les seves dolces creacions han donat a la pastisseria fan que gent d’arreu pari a Can Collboni cada cop que posa un peu a Palamós.

Llegir-ne més

Pastisseria Sans

No podem parlar de pastisseria a La Bisbal d’Empordà sense fer referència a Can Sans, una pastisseria en majúscules. Aquest establiment que va camí dels 100 anys va ser fundat per Modest Sans i ha aplegat tres generacions de la mateixa família. La seva fama li ha donat sens dubte el bisbalenc, un postre que ja es considera patrimoni gastronòmic del Baix Empordà però que té els seus orígens en aquest negoci familiar durant els anys 30. Fet de pasta de full, cabell d’àngel, pinyons i sucre, es tracta d’un pastís deliciós que pot aguantar fora de la nevera fins a una setmana. Però desenganyem-nos, és tan exquisit que és impossible de resistir! De fet, prohoms de la talla de Salvador Dalí, Josep Pla o Joan Roca n’han lloat l’excel·lència. Bisbalencs a banda, tenen brioxeria i pastissos de tot tipus. No cometeu l’error de no tastar el magnífic pastís conegut com a “rus” farcit de crema d’avellanes, un dolç que us traurà la son i que li disputa el tro al bisbalenc.

Llegir-ne més
Advertising

Fleca Can Baldiri

Can Baldiri no és, només, una de les fleques amb més història de Palafrugell,-va ser fundada l’any 1856-, també són els creadors d’uns dels millors croissants de les comarques gironines. Tant de mantega com de xocolata. Sense exagerar. Potser perquè, actualment, més de 150 anys més tard del seu naixement, continuen pastant i elaborant el pa de manera artesanal i matenint, sempre, la fórmula familiar. De fet, l’any 2014 l’Ajuntament li va concedir el Diploma al Mèrit Ciutadà per la seva trajectòria. Si hi aneu, a més d’un parell o tres de croissants (si estan acabats de fer tocareu el cel) no podeu marxar sense tastar el pa de pagès. Impressionant. 

Llegir-ne més

Can Gironès

Can Gironès es un lloc d’aquells per quedar bé. Tenen elegants pastissos, bombons, pastes de te... i treballen per encàrrec per si tens una ocasió especial per celebrar. Situada al cor de Sant Feliu de Guíxols, aquesta pastisseria de tota la vida homenatja la ciutat que l’acull amb dues especialitats 100% ganxones. D’una banda el guixolenc, un suculent braç de pasta de full ben farcit de crema i cobert amb ametlles, pinyons i sucre perfecte per fer les postres els diumenges. De l’altra els coneguts com a “records de Sant Feliu”, uns carquinyolis que porten ametlles, coco i xocolata. Són ideals per picar i si te’n descuides arribaràs a casa amb la bossa buida. D’entre la seva oferta us recomanem els “negritos”, una mena de galetes la massa de les quals està feta amb les engrunes de la resta de pastissos que es fan durant el dia. La part superior la banyen amb xocolata, aconseguint un producte únic que no deixa indiferent a ningú. 

Llegir-ne més

La Ibicenca

D’estètica senzilla i rústica, la Ibicenca de S'Agaró és un punt de parada obligatori a la Costa Brava. Amb una oferta àmplia i suculenta, el pa i la brioxeria fets al forn de llenya són el que li ha donat la fama, i si hi passeu a l’estiu la cua arriba fins al carrer. Destaquen les seves mítiques ensaïmades i el rei dels croissants, el de xocolata, que si tastes una vegada hauràs de repetir.  Són també un vici els seus bunyols, els tenen de vent, de l’Empordà o de triangle, una varietat específica de Sant Feliu de Guíxols.   La Ibicenca té dues germanes, la Mallorquina i la Formentera, totes dues a Platja d’Aro. Aquestes compten amb el plus d’una terrassa que quan arriba el bon temps, s’omple de gom a gom a l’hora d’esmorzar.

Llegir-ne més
Advertising

Pastisseria Font

La pastisseria Font de La Bisbal és una curiosa mescla de saló de te per a les senyores de tota la vida, bar de mercat i autèntica meca per als qui busquen les postres definitives. Ens costaria decidir-nos entre el càntir, un bescuit lleugeríssim que no duu lactosa, el rus de xocolata, que un cop n’has fet la darrera cullerada sents que ja ho has fet tot a la vida, o, en cas que fos Nadal, pel demencial torró de coco cobert de crema cremada; o pels gelats artesans i l’orxata feta a la casa dels mesos d’estiu. El millor que hom pot fer, una vegada vista la dificultat per decidir-se per una sola cosa, és anar-hi tantes vegades com ens sigui possible, fer-hi un bon cafè que ens serviran unes cambreres amabilíssimes, menjar un entrepà amb el pa de la casa o un pastisset, i experimentar en la seva màxima expressió el plaer del comerç de proximitat. Ah, i també tenen opcions per als celíacs!

Llegir-ne més

Pastisseria Masvidal

Si voleu un esmorzar com cal, aneu a Can Masvidal a Torroella de Montgrí. Meitat pastisseria, meitat cafeteria, aquest establiment que ja ha complert el quart de segle de vida és un clàssic a la vila. Tenen croissants, pastissos, bombons, tes, canapès salats... però sens dubte la seva especialitat és la rebosteria. A les seves vitrines podeu trobar desenes de receptes diferents de deliciosos postres de xocolata, crema, nata, maduixa, avellanes i tots els pecats que us puguin venir a la ment! El tracte és sempre personal amable i tant pots fer-hi un cafè com un menys convencional gelat, una oferta que triomfa entre els clients durant l’estiu. Si no teniu temps d’aturar-vos a gaudir de la magnífica terrassa, treballen també per encàrrec i fan menjar per emportar. El preu és un xic elevat però a l’alçada del gran producte que serveixen.

Llegir-ne més

Forn Marull

A Parlavà no hi ha ningú que no conegui el Forn Marull. Aquest establiment és fleca, pastisseria i cafeteria a la vegada i et garantim que quan hi entris t’hi sentiràs com a casa. El forn data del 1956 i actualment el capitaneja del mestre pastisser Eduard Marull, que va aprendre l’ofici de l’avi i el pare. Amb productes artesans d’obrador, mesclen l’essència tradicional amb la innovació i tenen una oferta de vici com els croissants de tres xocolates o el de mantega, que és espectacular! També hi podeu trobar clàssics com el pastís Sacher o el Braç de Gitano i especialitats del territori com l’autèntic xuixo de Girona farcidet de crema o l’addictiu pa del Montgrí. Si quan hi entres penses “per què esperar a arribar a casa si m’ho puc menjar ara?”, seu còmodament a l’interior de la cafeteria o a la seva terrassa i fes-te un homenatge. I ull que si ho tens més a prop, el Forn Marull disposa també de botiga a Flaçà i La Bisbal d’Empordà.

Llegir-ne més
Advertising

Pastisseria Serra

Aquesta pastisseria més que centenària (va obrir el 1904) de Palafrugell és un negoci familiar on cada generació, i ja en van unes quantes, hi ha deixat la seva petja. Tot va començar amb un colmado, que passà a pastisseria arran que un fill n’estudià a Barcelona.  Més tard van arribar els licors, la moda dels supermercats i dels productes estrangers, la xarcuteria selecta i el delicatessen i, en els darrers anys, la febre pel vi. Així, la pastisseria Serra proveeix avui en dia d’uns dels millors brunyols de l’Empordà, però també de pernil Joselito i d’una gran quantitat de vins que dormen a l’espera d’una gran ocasió al celler subterrani de la botiga. Però el que més ens agrada són els gelats que venen a l’estiu: no us perdeu el de rosa. Ah, i com a novetat més recent, podeu fer comandes a través del seu web. 

Llegir-ne més

Comentaris

1 comments
jordi .

els taps de "la mallorquina " de Cadaqués!   imprescindible