Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Lluna plena
© Tom ReichnerLluna plena

7 llocs de Girona on veure la superlluna

El 14 de novembre serà un dia molt especial perquè es produirà un fet que feia setanta anys que no vèiem: una lluna plena un 14% més gran i un 30% més lluminosa

Escrit per
Aída Pallarès
Publicitat

El que dèiem: El proper 14 de novembre serà un dia molt especial perquè es produirà un fet que feia setanta anys que no vèiem: una lluna plena un 14% més gran i un 30% més lluminosa del que estem acostumats a veure. Això passarà perquè la lluna estarà més a prop de la terra que mai i farà que la veiem molt més gran: no veurem una lluna igual fins al 25 de novembre de 2034. O sigui que ja podeu començar a fer plans per veure-la i deixar Netflix per un altre dia. 

La NASA ha dit que serà la lluna més gran que s'hagi vist en tot el segle XXI, així que el dia 14 d'aquest mes, quan comenci a caure el sol, deixeu tot el que estigueu fent, escolliu un bon lloc de Girona o l'Empordà i gaudiu d'aquest fenomen com cal. Sempre podeu pujar al terrat de casa vostra a veure-la, però si voleu una localització més especial, aquí teniu algunes recomanacions.

El Restaurant del Cap de Creus
 • Restaurants
 • Mediterrània
 • preu 2 de 4

No se'ns acut un lloc millor per veure la superlluna. És la fi del món, sí, però està a menys de dues hores de cotxe i el paisatge per anar i tornar és espectacular. Abrigueu-vos, això sí. I no us oblideu la càmera de fotos. 

 • Què fer
 • Baix Empordà

És un altre tòpic, sí. Però veure la superlluna des del Santuari dels Àngels també és una gran experiència. Situat al massís de les Gavarres, ofereix una vista única del Pla de Girona, el Baix Empordà, els Pirineus, el Montseny, les Guilleries i, si els dia és clar, fins i tot les Illes Medes.

Publicitat
Mas Ventós
 • Què fer
 • Rutes i passejades
 • Alt Empordà

Si aneu a veure la superlluna des de Mas Ventós, aprofiteu per portar el sopar, ja que es tracta d’un indret privilegiat del Parc Natural del Cap de Creus. Una àrea de pícnic amb unes tretze taules de fusta i de pedra força separades i una zona de barbacoa. El millor, però, és que és un excel·lent mirador. Per cert, tot i que el mas, d’origen antic i al qual se li va dedicar una sardana, està en ruïnes, els lavabos encara es poden utilitzar.

 • Bars i pubs
 • Cerveseria
 • preu 1 de 4

Veure la superlluna des de l'Estany de Banyoles també és un pla ideal. Però recomanem anar als Banys Vells perquè de mentres podeu fer una bona copa. I perquè està demostrat que en aquesta terrassa al damunt de l’estany, la immensitat del paisatge us aclapararà de tal manera que mentre feu el toc, que voldreu empadronar-vos a Banyoles! 

Publicitat
A Sant Martí de Llémena
© A.P

A Sant Martí de Llémena

Podeu anar al Volcà de la Banya de Boc (un dels millors exponents del vulcanisme quaternari català existent fora de la Garrotxa), aprofitar per sopar a la terrassa de Cal Ganso o, fins i tot, caminar fins a la capella de Sant Medir, situada al mig del Pla de Sant Joan i Llorà. Senzilla, romànica i un pél abandonada. Ideal per veure la superlluna. 

Punta Espinuda
© Costa Brava

Punta Espinuda

Punta Espinuda és un mirador-plataforma rocós, d’uns 60 metres de longitud i 15 d’amplada que separa les platges del Racó i l’Illa Roja, ben a prop del Camí de Ronda. Ofereix una panoràmica brutal de les Illes Medes, l’Estartit i fins i tot Torroella de Montgrí. I, evidentment, les dues platges abans mencionades. Si us atreviu, després de contemplar la superlluna, us podeu tirar a l’aigua. Però nosaltres no ens fem càrrec de la galipàndria que agafareu eh? 

Publicitat
 • Hotels
 • Cadena d'hotels
 • Eixample

A les comarques gironines tenim una pila de terrasses al·lucinants, d'estiu i d'hivern, però per aquesta ocasió us recomanem la terrassa del DoubleTree. Un dels llocs ideals per contemplar la ciutat i, a més, és l’única terrassa d’hotel oberta al públic gironí que disposa de piscina. Això sí, només us hi podeu banyar si us esteu allotjant al DoubleTree. Si no és el cas, no patiu perquè l’espectacular terrassa sí que està oberta al públic. I el pla és d’allò més idíl·lic: una bona copa, música en directe i unes vistes de Girona per caure d’esquena.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat