0 M'encanta
Guarda-ho

15 restaurants de Girona per menys de 15 euros

Un passeig per les cuines gironines sense escurar-se la butxaca

© Marc Rovira
Nibble

Teniu poques peles? No us voleu gastar gaire per menjar? No fa falta que us resigneu a menjar el pitjor fast-food. Us oferim un recorregut per alguns dels restaurants gironins on, si pagueu amb un bitllet de 20 euros, fins i tot us donaran el canvi. Això sí, haureu d’aprendre a gaudir intensament sense excessos. El turisme gastronòmic amb un sol bitllet a la butxaca exigeix controlar la despesa en tot moment, però amb aquesta selecció de restaurants 'low cost' ho aconseguireu. Bon profit! 

1

La Terra

És entrar a La Terra i que us agafin ganes de treure la ‘Moleskine’ i començar a acolorir esbossos, escriure versos, o encaminar uns acords d’aquella cançó que esteu component… Les històries afloren a bars com aquest del carrer de Ballesteries, una terra plena de creativitat i encant. Asseieu-vos sobre els coixins, a l’ampit de la finestra, i observeu les cases de l’Onyar: a veure si no us encalça la malenconia humida de la Girona monumental! I si no teniu el dia, agafeu-vos-ho amb calma, preneu-vos el vostre temps amb un te, un suc natural (consulteu el del dia, sempre us poden sorprendre amb noves combinacions), una cervesa artesana o una hamburguesa casolana. Només per trepitjar el mosaic i fer una ullada a la decoració, ja val la pena passar-hi una estona!

Llegir-ne més
2

Bogey

La Cati i la Lídia tenen la solució a aquells dies que necessiteu menjar d’una revolada perquè la feina us hi obliga. Aquestes bessones rialleres preparen plats del dia i combinats amb cara i ulls per un preu ben assequible. Qui pot dir que no a uns espaguetis amb xampinyons, sépia al forn i beguda per menys de 8 euros? Si en teniu ocasió, tasteu la truita de patates. No pot ser més esponjosa! Sovint l’oferten amb una canya i trossets de pa amb tomata. Per esmorzar, el típic mini (tingueu present que els dijous és de truita) i cafè, infusions naturals o vi. Gairebé que no surt a compte quedar-se a casa!

Llegir-ne més
3

L'Aztan

No us despisteu si, d’entrada, el nom us fa pensar en un restaurant de cuina exòtica perquè l’Aztan és, en realitat, el nom de la propietària del local, la Natza, llegit al revés. Aquí mana la cuina mediterrània, casolana i amb algun toc creatiu puntual, sense artificis. Però allò que millor defineix l’Aztan és el seu caràcter polivalent: si bé hi ha un menú del dia assequible i a tenir en compte, el punt fort és que la cuina no tanca si és per fer front a una variada carta de tapes, pizzes i suculents hamburgueses. I si a això hi sumem una situació privilegiada, amb taules a l’interior mirant al riu Onyar i, a fora, amb terrassa dins l’espai cobert de la plaça, no és estrany que sigui també un pou d’atracció per als turistes que van i vénen al Barri Vell, travessant el riu pel pont de Sant Agustí.

Llegir-ne més
4

Udon Noodle Bar

L’Udon va ser el primer establiment de menjar ràpid japonès de casa nostra. Va aterrar al bell mig de Girona, concretament al carrer Santa Clara, l’any 2014. Ofereixen menjar asiàtic, noodles principalment, fets amb productes de qualitat. Hi podeu menjar, doncs, tota mena de fideus: els 'soba', prims, i els 'udon', gruixuts. De fet, actualment la carta inclou més de 15 receptes de noodles. Els seus saltejats també valen molt la pena. Serveixen de pressa però amb amabilitat. Un ‘must’ pels que tenen pressa però no volen deixar de menjar bé. Molt bé.

Llegir-ne més
5

Can Vidal

En Vidal fa 15 anys que es va traslladar sota la porxada de la plaça Miquel de Palol, perquè el seu anterior restaurant s'havia quedat petit per encabir tota la parròquia que havia anat fidelitzant al llarg de 16 anys. Diu que en el ja no tan nou però sí molt acollidor restaurant fan cuina casolana, de mercat, amb un menú que assegura amb orgull que mai es repeteix: “Canviem sobre la marxa en funció del producte que tenim, mai repetim menús d'una setmana per l'altra”. La tria és entre quatre primers, tres segons i postres casolans, a més de beguda. Tot, per 10 euros. Immillorable. El bonus track, que us recomanem que no us perdeu de cap de les maneres, és la tapa de pop a la gallega. En Vidal és d'allà, o sigui que ja podeu comptar com deu estar la beneïda tapa.

Llegir-ne més
6

La Piccola

Pizzes, pasta fresca i seca i risottos, el trio per excel·lència de qualsevol restaurant que es declari italià fins a la medula. A la Piccola de Girona ho trobareu tot. Ideal per a un d’aquells dies en què somies en una pasta ben feta. La voleu farcida? Doncs en tenen de bolets, de formatge provola i speck (pernil curat), de gorgonzola i nous, de carn, de ricotta i espinacs, de salmó i de peix. Ah! I no es descuiden de la lassanya, de carn o de verdures, ni dels canalons, de carn o d’espinacs. Pel que fa a la pasta seca, la podeu combinar amb infinitat de salses, com ara la bolonyesa, l’arrabiatta (sigueu atrevits!), la carbonara o als quatre formatges, entre d’altres. Parlem-ne de la llista llarga de pizzes fetes al forn de llenya que, si ho voleu, us podeu endur a casa! Sense oblidar-nos dels risottos tan sorprenents com el de crema de taronja. Sereu capaços d’escollir un sol plat?

Llegir-ne més
7

Nibble

Cansats del fast food greixós i calòric? De somiar que aneu a la feina o a classe amb un suc verd a la mà? La resposta a les vostres pregàries es diu Nibble i està situat enmig de la Rambla de Girona. Un (acollidor) local de take away especialitzat en 'slow fast food’ i sucs verds ‘cold pressed’ on tot està cuidat fins a l’últim detall: hamburgueses de carn de Girona i pa cuit en forn de llenya, pasta, ‘fish and chips’ i altres snacks universals per picar i el producte estrella: els nibs. Una barqueta feta de galeta salada, un llit d’enciams o verdures i, finalment, la proteïna: steak tartar, magret d’ànec, tàrtar de salmó o de tonyina… Una autèntica delícia inventada pel seu cuiner, en Javi Benítez. Més detalls que us faran córrer cap al centre de Girona: L’aigua, que vosaltres mateixos us podreu posar en una ampolla, no ha estat embotellada ni emmagatzemada durant dies i, evidentment, tot (des dels sucs fins al menjar) es fa cada dia. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar un (o dos, o tres) dels sucs verds, el nib de salmó, i, sobretot, l’hamburguesa de tonyina oriental amb pa negre. Una autèntica delícia.

Llegir-ne més
8

Neptú

Els menús del bar Neptú són bons per a la salut i per a la butxaca. Amb aire de cafeteria, el Neptú cada cop pica més alt pel que fa a la creativitat en la cuina. Van a mercat, compren el que hi ha de temporada i en pensen uns plats saludables i innovadors per al menú, de dilluns a dissabte (un pèl més car aquest darrer dia), que canvien cada dia. Sopa d’algues amb tataki de tonyina, vedella de Girona a la planxa, botifarra de foie amb saltat de bolets i tòfona, magret d’ànec amb cacauet i cruixent de celeri, etc. També tenen carta que canvia cada 4 mesos i una varietat de sortidors de cervesa d’autoservei que funcionen amb una targeta que es va carregant. Ja ho veieu, al Neptú no hi falta de res! I això que només era una cafeteria…

Llegir-ne més
9

Hostal Coll

Una de les cassoles més clàssiques de la ciutat de Girona és la de can Coll. Amb més de 50 anys als fogons, els guisats d’aquest hostal són espectaculars. Us tractaran com si estiguéssiu a casa. Tastareu l’escudella i carn d’olla més tradicional, els dimarts i els dissabtes; i l’arròs a la cassola, ben sucós, els dijous, com és habitual. Si la sopa no és el vostre fort, els dissabtes podeu optar per vedella amb bolets o galtes al forn. No hi entenen de cartes però el menú diari canvia cada dia. A tocar del Museu del cinema, la Rambla i el barri vell, senyaleu l’Hostal Coll com un punt més a fer parada en la vostra ruta gironina.

Llegir-ne més
10

+ CUB

En Jordi Armengol és el responsable d'aquest petit miracle situat a la Plaça de Catalunya, a tocar del Pont de Pedra. Treballen amb productes de proximitat, cuina de mercat i de temporada. De dilluns a divendres fan un menú diari amb beguda, dos plats i postre, sempre molt variat. Un dels valors afegits del +Cub és la rapidesa, servint el primer i el segon plat gairebé al mateix temps, perquè tal i com expliquen, volen que a migdia mengis bé, ràpid i de gust, sense haver de recórrer a l'entrepà, i que després de l'àpat tinguis prou temps per pair abans de tornar a la feina. Al seu web, a més, pengen d'un dia per l'altre el menú, per a que vagis triant, i si ho fas i encarregues, el conviden a la primera beguda.

Llegir-ne més
11

Can Serrallonga

Si pregunteu a un saltenc on anar a esmorzar, dinar o fer unes canyes, és molt probable que us recomani Can Serrallonga. Un bar restaurant que, en poc temps, s’ha convertit en un dels més emblemàtics i concorregut de Salt. Any 2008. Feia més d’un any que el mític Bar la Bodega havia baixat la persiana i veient que no hi havia cap altra bar a Salt on poder fer unes torrades amb botifarra i una canya a un preu raonable, en Pep Rafart decideix crear Can Serrallonga. Una taverna clàssica (i catalanista) com les d’abans: plats senzills, el menjar de sempre i unes canyes de llagrimeta. Amb una diferència: Can Serrallonga no para: col·labora en mil i una activitats de la ciutat, organitza concerts, xerrades…de tot! Si hi aneu, no marxeu sense tastar el bistec de cavall. És, juntament amb els cargols i la carn a la brasa, un dels plats més demanats. I amb raó!

Llegir-ne més
12

Nelson

El Nelson és allò que en diríem un restaurant per a la working class, tal qual. A prop de l’estació de trens i autobusos de Girona, matina per servir els esmorzars als gironins que opten per començar el dia amb entrepà, cafè i diari. Embotits, formatge i pa de Casa Moner, una fleca amb botigues a tot Girona que produeix el pa amb farines ecològiques. Un cop enllestit el primer àpat del dia, ja es preparen per als menús de migdia. Fan cuina mediterrània i canvien els plats diàriament. 8 primers i 8 segons a escollir. Hi inclouen molta verdura i peix fresc a la planxa. De fet, formen part del programa AMED, un segell que atorga la Generalitat per a la promoció de l’alimentació mediterrània. Amb tot, també hi tenen cabuda plats més guarnits com les fideuàs, els arrossos o alguns guisats tradicionals, com els peus de porc amb salsafins, el conill a la caçadora o al forn amb allioli trencat. Tingueu en compte, si rondeu per Girona, que els dissabtes també fan menú.

Llegir-ne més
13

Kruskat

La societat de l’hamburguesa. Amb aquest sobrenom es presenta el Kruskat, un local ampli on segur que trobareu l’hamburguesa que més us fa el pes perquè, de fet, en triareu tots els ingredients que hi vulgueu. Des del tipus de carn i la quantitat fins a la salsa, les hamburgueses del Kruskat les escull cadascú segons les seves preferències. Per fer-ho baixar tot, teniu una llista de les amanides més clàssiques. Remateu la jugada i doneu un toc encara més nord-americà a l’àpat amb uns nachos amb formatge, salsa de tomata, guacamole i jalapeños, unes aletes de pollastre amb salsa barbacoa o els típics nuggets. Atenció a la carta de cerveses d’importació, no us l’acabareu!

Llegir-ne més
14

Can Sala

A tocar de l’Onyar i de la via del tren, en un lloc força transitat per turistes, trobareu unes de les millors truites de Girona. En tenen una dotzena llarga de diferents ingredients que combinen amb dos tipus de base: patata amb ceba i esbergínia, carbassó i ceba. Can Sala és un bon lloc per sopar com un rei aquells dies que no ve de gust posar-se als fogons. D’estil casolà, fan xapates torrades amb pintxos, escalivada o embotits. Tenen també una bona llista de botifarres, com la de foie i poma o la d’espàrrecs de marge i alls tendres, servides amb guarnició i pa torrat. Pareu atenció també a la carta de ratafies! Tenen una desena de referències que podreu prendre en copa o en xarrup.

Llegir-ne més
15

Ca L'Aurora

En només tres anys, la Roser i l'Albert han aixecat un negoci que estava a les últimes, a Pont Major, i ara dóna de menjar a gairebé un centenar de persones cada dia. El seu menú diari és variat, barrejant productes frescos amb d'altres que la mateixa Roser, a càrrec dels fogons, ha precuinat. El menú acostuma a estar composat d'una amanida verda d'entrada, quatre primers plats a triar, quatre segons plats també a triar i postres. Tot per 10 euros, de dilluns a divendres. Si a més voleu esmorzars de forquilla, els seus comencen a tenir una certa fama: galtes de porc, xurrasco, pota i tripa... El secret de l'èxit, segons la Roser, és el bon ambient el el tàndem que fan ella i l'Albert, que té cura del menjador.

Llegir-ne més

Comentaris

1 comments
Alberto O
Alberto O

Aquí hauria d'estar el restaurant Syrah. Molt més econòmic i bo que, per exemple, el Neptú.