Plat vegetarià
© Nataliya ArzamasovaPlat vegetarià
© Nataliya Arzamasova

Els millors restaurants vegetarians

Una selecció dels millors vegetarians de Girona

Publicitat

Els millors restaurants de Girona per menjar sa i verd

  • vegana
  • Centre

El refugi dels vegans gironins. El B-12 és un bar restaurant completament vegà i ecològic situat al bellmig de Girona, just davant de l’Ajuntament. Hi podem trobar una gran varietat de tapes, hamburgueses veganes i vegetarianes i, sobretot, cerveses artesanes catalanes. En tenen més de 30 varietats! El menú del dia surt a 12’50 i tenen wifi. 

  • Vegetariana
  • Eixample

Girona és (o era) una ciutat eminentment carnívora. Els restaurants vegetarians han anat arribant a poc a poc però amb pes ferm i decidit i a poc a poc s’han anat fent un lloc en el panorama gastronòmic gironí. L’exemple més clar és l’Amaranta que des de 2004 aposta per una cuina vegetariana amb opció vegana. Plats plens de gustos i textures que reivindiquen que es pot menjar sa i bé.  L'Amaranta va ser fundat per la famosa Teresa Carles, que, després d’obrir-lo, se’l va vendre. Fidel a la filosofia de la fundadora, la carta de l’Amaranta ofereix plats vegetarians i vegans, elaborats amb bons productes km 0 i de temporada. A més, funciona com una cooperativa que aposta per la producció pròpia: ells elaboren els diferents tipus de llet (larròs, de soja, de civada...) les hamburgueses, la pasta d’arròs o, fins i tot, els xiitakes. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar el seitan amb salsa d’ametlles o el papillote de tofu i verdures. De llagrimeta. Al migdia, per cert, fan un menú de tres plats i postres per 10 euros. 

Publicitat
  • Vegetariana
  • Centre

Menjar de veritat i ètic,  ecològic, lliure de químics i pesticides, lliure de transgènics, lliure de productes d'origen animal, lliure de làctics, lliure de soja, lliure de gluten, lliure de sucres i lliure de begudes tòxiques. És la filosofia de Bionèctar, un restaurant vegetarià raw food amb opcions  ovolactovegetariana, creat per la cuinera i nutricionista holística Eva Roca. A la carta hi trobem esmorzars saludables, dinars i sopars per menjar allà o per emportar. Dos imprescindibles: l’hamburguesa crudivegana amb llavors de carbassa, nous, tomàquets secs, pebrot vermell (a l'estiu), bolets shitake, pastanagues, all, oli d'oliva, romaní , farigola i marduix i la pizza raw. Addictiva!

  • vegana
  • Eixample

Sou vegans convençuts i fa anys que no tasteu res que provingui d’un animal? Feu via cap al Veggana. Un restaurant exclusivament vegà especialitzat en hamburgueses veganes, amanides i tapes. A més, també preparen batuts vegetals, smoothies i pastissos. La carta, però, canvia cada temporada per adaptar-se a les fruites i verdures del temps. Teniu pressa? No patiu. El Veggana també disposa de servei a domicili.

Publicitat
  • vegana
  • Centre
Cuida't
Cuida't

El tòpic (o potser prejudici?) que deia que el menjar vegetarià és insípid i avorrit ja ha passat a la història. El Cuida't, un restaurant flexivegetarià nascut a principis de 2015, ve a demostrar que es pot menjar sa sense renunciar al sabor. Està especialitzat en menjar vegà i vegetarià per a persones celíaques però si encara no heu abraçat el món de la proteïna vegetal, també hi podreu plats tradicionals elaborats amb carn i peix. Tots els plats, per cert, estan fets amb productes locals i ecològics. No podeu marxar sense tastar la crema de pastanaga, poma i llima i la coca d’escalivada i tomàquet caramelitzat.

Restaurants amb opció vegetariana

  • Menjar ràpid
  • Centre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Nibble
Nibble

Cansats del fast food greixós i calòric? De somiar que aneu a la feina o a classe amb un suc verd a la mà? La resposta a les vostres pregàries es diu Nibble i està situat enmig de les Rambles de Girona. Un (acollidor) local de take away especialitzat en 'slow fast food’ i sucs verds ‘cold pressed’ on tot està cuidat fins a l’últim detall: hamburgueses de carn de Girona i pa cuit en forn de llenya, pasta, ‘fish and chips’ i altres snacks universals per picar i el producte estrella: els nibs. Una barqueta feta de galeta salada, un llit d’enciams o verdures i, finalment, la proteïna: steak tartar, magret d’ànec, tàrtar de salmó o de tonyina… Una autèntica delícia inventada pel seu cuiner, en Javi Benítez. Més detalls que us faran córrer cap al centre de Girona: L’aigua, que vosaltres mateixos us podreu posar en una ampolla, no ha estat embotellada ni emmagatzemada durant dies i, evidentment, tot (des dels sucs fins al menjar) es fa cada dia. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar un (o dos, o tres) dels sucs verds, el nib de salmó, i, sobretot, l’hamburguesa de tonyina oriental amb pa negre. Una autèntica delícia.  

  • Hamburgueses
  • Eixample
Freyburg
Freyburg

Fast-food però de qualitat. És el que podem trobar al Freyburg, situat just davant dels Jutjats de Girona. Els frankfurts, importats directament d'Alemanya, la carn de porc i de vedella, de les comarques gironines. A més, també disposa d'hamburgueses vegetarianes (tant o més bones que les de carn) i plats aptes per a celíacs. Servei ràpid, menú diari per menys de 10 euros i cuina ininterrompuda fins a mitjanit.

Publicitat
  • Espanyola
  • Centre

Que els tovallons de paper no us enganyin. L’entorn bohemi i alternatiu d’El pati de la veïna el converteix en el local perfecte per degustar un bon sopar sense aglomeracions ni presses. Aquí hi trobareu una de les truites de patates més bones de la ciutat que podeu acompanyar amb tapes de pernil ibèric, formatge i pa amb tomata o bé amb unes magnífiques croquetes de calamars. La seva oferta de tapes no és excessivament llarga, però totes estan elaborades amb productes locals i els preus són accessibles per a totes les butxaques.

  • Cafeteries
  • Centre
  • preu 1 de 4

És entrar a La Terra i que us agafin ganes de treure la ‘Moleskine’ i començar a acolorir esbossos, escriure versos, o encaminar uns acords d’aquella cançó que esteu component… Les històries afloren a bars com aquest del carrer de Ballesteries, una terra plena de creativitat i encant. Asseieu-vos sobre els coixins, a l’ampit de la finestra, i observeu les cases de l’Onyar: a veure si no us encalça la malenconia humida de la Girona monumental! I si no teniu el dia, agafeu-vos-ho amb calma, preneu-vos el vostre temps amb un te, un suc natural (consulteu el del dia, sempre us poden sorprendre amb noves combinacions), una cervesa artesana o una hamburguesa casolana. Només per trepitjar el mosaic i fer una ullada a la decoració, ja val la pena passar-hi una estona!

Publicitat
  • Catalana
  • Centre
+ CUB
+ CUB

En Jordi Armengol és el responsable d'aquest petit miracle situat a la Plaça de Catalunya, a tocar del Pont de Pedra. Treballen amb productes de proximitat, cuina de mercat i de temporada. De dilluns a divendres fan un menú diari amb beguda, dos plats i postre, sempre molt variat. Un dels valors afegits del +Cub és la rapidesa, servint el primer i el segon plat gairebé al mateix temps, perquè tal i com expliquen, volen que a migdia mengis bé, ràpid i de gust, sense haver de recórrer a l'entrepà, i que després de l'àpat tinguis prou temps per pair abans de tornar a la feina. Al seu web, a més, pengen d'un dia per l'altre el menú, per a que vagis triant, i si ho fas i encarregues, el conviden a la primera beguda.

  • Hamburgueses
  • Eixample

Els noms de les seves hamburgueses no us aportaran cap pista sobre el seu contingut, però tampoc us farà massa falta. La carn de l’hamburgueseria KM 0 prové de les vedelles de pastura de Natrus, una unió d’empreses de la vall d’en Bas, a La Garrotxa. Amb aquest producte de primera qualitat, els responsables del local juguen amb els contrastos gastronòmics i ofereixen combinacions com ara l’AP-7, amb formatge tou de til·lers, reducció de ratafia, enciam i anous, o la Peatge Martorell, que porta ou, enciam i bacon. I si la carn no us acaba de fer el pes, no dubteu en escollir entre alguna de les seves hamburgueses vegetarianes, que us demostraran que no cal ser carnívor per gaudir d’un bon sopar en una hamburgueseria.  

Publicitat
  • Pizza
  • Nord
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Cocolino
Cocolino

Ostenta l’honor de ser la pizzeria més antiga de Girona i, tot i que va obrir el 1986 al barri de l’Eixample, des del 1992 està ubicada a Pedret, segurament la porta d’entrada més bonica de la ciutat, resseguint la llera del Ter just quan el riu Onyar fa pocs metres que hi ha desembocat. A part de ser un restaurant de cuina casolana amb menú assequible de migdia entre setmana, la pizza és l’autèntic amo i senyor del local. Fetes artesanalment i amb preferència per matèries primeres autòctones, la pizzeria compta amb una extensa carta on fins i tot hi ha espai per una selecció de pizzes sense lactosa, a banda de les clàssiques i les més d’autor, i també serveixen pizzes aptes per a celíacs si es reserva amb antelació.

  • Japonesa
  • Centre
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Els que perdem el cap pel sashimi i ens alimentariem només a base de ramen, gairebé plorem de l’emoció al descobrir que aquest restaurant que, amb els anys ha aconseguit situar-se com un dels millors japonesos de Girona, també ofereix take-away. Amanides d’algues, ramen, udon, yakisobas o combinats de maki i nigiris. Són algunes de les delícies japoneses que podeu trobar per emportar al Sushi Bar. La seva matèria primera és fresca i el peix, que podreu veure vosaltres mateixos si entreu al restaurant, presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense tastar els Yaki Udon amb salsa de prunes i tonyina, l’amanida d’algues amb ruca i raves amb algues marinades, tonyina saltada amb sèsam i maionesa japonesa i, sobretot els takoyaki: uns bunyols de pop i gingebre vermell que, literalment, fan caure d’esquena. 

Publicitat
  • Cuina creativa

La Carme Picas i en Xavier Gubau, es van conèixer en els inicis d’El Celler de Can Roca, quan encara era un annex de Can Roca. Quan van plegar, van muntar un obrador a la plaça de Cornellà del Terri, a Can Comas, propietat del avis de Gubau, on van començar fent els famosos pastissos de la Carmeta, per a bars i cafeteries. Els recordeu? Van agafar molta fama, sobretot a la desapareguda La Torrada,  del carrer Ciutadans. Poc després, a principis de la dècada dels 90, es van embarcar en una nova aventura: El Ginjoler. Una empresa de càterings personalitzats. Una curiositat: han muntat càterings enmig de camps de blat, sense llum ni aigua. Actualment, tenen un restaurant a Sant Feliu de Guíxols i, com us esteu imaginant, des de les instal·lacions de Cornellà ofereixen menjar per emportar. Això sí, s’ha de trucar amb antelació. Dos imprescindibles: el caneló de brandada de bacallà, poma àcida i oli de vainilla i la coca de parmesà, conill, ceba flamejada i olives negres. De llagrimeta. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat