0 M'encanta
Guarda-ho

Fast food saludable a Girona

Menjar ràpid i sa (ja) no és un oxímoron

© Pau López Gómez
Nibble

S'han acabat les hamburgueses calòriques, els pseudoentrepans i les pizzes que t'obliguen a fer la migdiada després de dinar. El 'good' fast food ja és una realitat a la nostra ciutat. Si no voleu (o podeu) entaular-vos i preferiu agafar menjar per emportar, no us perdeu aquesta guia. Qualitat assegurada i digestió ràpida! 

Nibble

Cansats del fast food greixós i calòric? De somiar que aneu a la feina o a classe amb un suc verd a la mà? La resposta a les vostres pregàries es diu Nibble i està situat enmig de la Rambla de Girona. Un (acollidor) local de take away especialitzat en 'slow fast food’ i sucs verds ‘cold pressed’ on tot està cuidat fins a l’últim detall: hamburgueses de carn de Girona i pa cuit en forn de llenya, pasta, ‘fish and chips’ i altres snacks universals per picar i el producte estrella: els nibs. Una barqueta feta de galeta salada, un llit d’enciams o verdures i, finalment, la proteïna: steak tartar, magret d’ànec, tàrtar de salmó o de tonyina… Una autèntica delícia inventada pel seu cuiner, en Javi Benítez. Més detalls que us faran córrer cap al centre de Girona: L’aigua, que vosaltres mateixos us podreu posar en una ampolla, no ha estat embotellada ni emmagatzemada durant dies i, evidentment, tot (des dels sucs fins al menjar) es fa cada dia. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar un (o dos, o tres) dels sucs verds, el nib de salmó, i, sobretot, l’hamburguesa de tonyina oriental amb pa negre. Una autèntica delícia.  

Llegir-ne més

Focacceria Nonna Betty

Nonna Betty és tradició i innovació. Itàlia i Catalunya. Una focacceria que pren el relleu de l’Anticca Nonna Betty de Torí, creada fa més d’un segle per la besàvia de Federica, la copropietària i cuinera de l’establiment de Girona. Federica elabora cada dia i de manera totalment artesanal la massa de la focaccia. Utilitza la recepta de la nonna Elisabetta,-que no porta ou ni lactosa-, i hi afegeix ingredients frescos i de la terra. Bé, de les dues terres. L’objectiu? Reivindicar que aquesta mena de pa és un ‘fast good food’ de digestió ràpida i que pot ser (i ha acabat essent) la manera que molta mainada mengi verdura. També hi podem trobar focaccies integrals, aptes per a vegans, vegetarians, intolerants a la lactosa i fins i tot dolces. De fet, no podem marxar de la Focacceria sense tastar la de xocolata i melmelada de taronja. De llagrimeta! I per acabar, una bona notícia: Aviat ampliaran l’obrador i, fins i tot, és possible que s’aventurin en el món de la pasta fresca. 

Llegir-ne més

Crep de Què?

Per esmorzar, per dinar o per sopar, una crep sempre és benvinguda. El Crep de Què? és un local mític que tempta qualsevol que hi passi pel davant, i sabem que sigueu de creps dolces o de salades, no podreu evitar tornar-hi. Si voleu defugir les opcions més tradicionals, no dubteu en demanar la crep d’escalivada o la d’espinacs. Com que pràcticament no tenen espai interior i s’acostumen a fer cues al carrer per aconseguir una crep, per no esperar-vos l’ideal és anar-hi entre setmana. També tenen creps per a celíacs i per a intolerants a la lactosa.

Llegir-ne més

Can Kebab

Tot i que actualment (ja) ha passat a ser un fast food greixós i calòric més i encara corre la llegenda urbana sobre la dubtosa procedència de la carn, quan l'univers Kebab va aterrar a Catalunya el vam rebre amb autèntica devoció. A Girona el primer establiment de xauarmes i falàfels va néixer l'any 2002 sota el nom de Can Kebab. Aquest restaurant, situat al cor del Barri Vell, està especialitzat en cuina casolana núbia i de l'Orient Mitjà i encara manté la (merescuda) fama de fer els millors kebabs de la ciutat. La raó? Ho preparen tot ells, fins i tot la carn. A més, els ingredients són frescos i les salses casolanes. També podeu trobar-hi pastes dolces per llepar-se'n els dits. Un imprescindible: el kebab de pollastre. 

Llegir-ne més

Sushimore

El sushi, en origen, era menjar de carrer per matar el cuquet. És precisament el que vol recuperar Sushimore: un fast food de qualitat, ràpid i sa. Arribes, tries quins nigiris, makis, spring roll o uramaki et vols endur i cap a casa! A més, també fan noodles, sopes, gyozas, amanides i plats més elaborats com el pollastre al curri japonès amb base d’arròs o diferents tartar. Dos imprescindibles: l’uramaki de tonyina, carbassa, maionesa japones i ceba cruixent i el tartar de tonyina, poma i alvocat. 

Llegir-ne més

Udon Noodle Bar

L’Udon va ser el primer establiment de menjar ràpid japonès de casa nostra. Va aterrar al bell mig de Girona, concretament al carrer Santa Clara, l’any 2014. Ofereixen menjar asiàtic, noodles principalment, fets amb productes de qualitat. Hi podeu menjar, doncs, tota mena de fideus: els 'soba', prims, i els 'udon', gruixuts. De fet, actualment la carta inclou més de 15 receptes de noodles. Els seus saltejats també valen molt la pena. Serveixen de pressa però amb amabilitat. Un ‘must’ pels que tenen pressa però no volen deixar de menjar bé. Molt bé. 

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments