0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors creperies de Girona

Una selecció dels millors restaurants de la ciutat on menjar creps

© Carles Palacio
Creperie Bretonne

'Galettes' de fajol o creps més fines de blat convencional. Dolces o salades. Un petit plaer a l'abast de totes les butxaques en temps de crisi. Fem un recorregut pels millors establiments on menjar-les. Bon appétit!

Creperie Bretonne

És, sens dubte, un dels punts de referència de les bones creps a Girona i, de fet, la creperie més antiga de la ciutat. Està especialitzada en galettes, quiches i creps de blat. A més, tenen un ampli ventall d'amanides, disposen d'opció vegetariana (5 creps) i sempre treballen amb productes ecològics. La preferida de molts és la Bergère, que porta xampinyons, formatge de cabra, bacó, crema i cebes. Una delícia més lleugera és la d’espinacs, salmó fumat, mel i ametlla torrada, ideal per acompanyar amb una bona sidra bretona. Si sou addictes als formatges, no us perdeu la taula de formatges francesos. Per llepar-se'n els dits!

Llegir-ne més

Crep de Què?

Per esmorzar, per dinar o per sopar, una crep sempre és benvinguda. El Crep de Què? és un local mític que tempta qualsevol que hi passi pel davant, i sabem que sigueu de creps dolces o de salades, no podreu evitar tornar-hi. Si voleu defugir les opcions més tradicionals, no dubteu en demanar la crep d’escalivada o la d’espinacs. Com que pràcticament no tenen espai interior i s’acostumen a fer cues al carrer per aconseguir una crep, per no esperar-vos l’ideal és anar-hi entre setmana. També tenen creps per a celíacs i per a intolerants a la lactosa.

Llegir-ne més

La Vedette

Si dius que vas al carrer de la Barca nº17 pot ser que algun veí històric del Barri Vell et posi una cara més aviat curiosa. I és que, abans de la reconversió urbanística de l’anomenat “Barri Xino”, aquest local era un conegut mueblé de baixos fons i, en general, el carrer no convidava a passejar-s'hi de nit… Però ha plogut molt des de llavors i, actualment, són molts els que matarien per tenir un pis a aquesta bucòlica zona del Barri Vell. La Vedette és una creperia decorada amb aires cinèfils i especialitzada en galettes bretonnes, o el que és el mateix: creps bretones. A diferència de la resta, aquestes porten una massa de farina de fajol sense gluten i, per tant, apta per a celíacs. La crep més sol·licitada és “La Vedette”, amb formatge cabra, magret d’ànec amb chutney de poma, pera, raïm i panses, i reducció de vinagre de gerds. En segona posició hi ha la crep “Pastoret”, també amb formatge de cabra però incorpora xampinyons, ceba, bacó, crema de llet i julivert. A més a més, de la carta cal fer una menció especial a la fondue de formatges artesans importats directament de Suïssa.

Llegir-ne més
Advertising

Le Bistrot

Qui no ha estat a Le Bistrot? És un dels clàssics gironins que s’ha sabut mantenir ferm amb el pas dels anys i des que van obrir, a principis de la democràcia. El local, situat a les escales que pugen cap al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, respira un aire afrancesat com el de les autèntiques brasseries parisenques. Van ser un dels primers d’introduir les crêps a la ciutat. En fan de tot tipus, algunes amb accent més català, com la de brandada de bacallà. Les pizzes de pagès són l’altre reclam de la casa. Les couen sobre una llesca de pa de pagès, torrada per sota i gratinada per sobre, i les condimenten amb combinacions originals com ara formatge de cabra i gírgoles, pollastre amb peres o, més contundent, llom amb salsa de bolets. Al migdia fan menú d’estil molt casolà. Podreu endrapar unes galtes o uns peus de porc i estofats de la cuina més nostrada. El dijous no hi falla l’arròs negre.

Llegir-ne més

La Fàbrica

Ja no fumegen però les dues xemeneies de l’antiga fàbrica Brillas i Pagans segueixen indicant un punt socialment molt actiu de Celrà. Centre cívic i cafeteria-bar de sostres alts, rajols vistos i un bon raig de llum natural, a La Fàbrica hi trobareu reminiscències del modernisme industrial de principis del segle XX. Rere la barra, una mostra de la vida que hi havia hagut: una fotografia del 1913 d’un dinar de germanor dels obrers, desconeixedors que, un segle més tard, allà hi hauria wifi, s’hi menjarien entrepans d’autor i creps, s’hi beuria cervesa artesana i es prendrien cafès a un euro. I no només això, tampoc es podien imaginar que la mainada hi tindria un espai dedicat ni que des de la terrassa es podrien comptar trens sense fum passant a alta velocitat!

Llegir-ne més

Cafeteria Cinquanta-cinc

No cal tocar el timbre per entrar, però anar al Cinquanta-cinc és com passar a cals veïns a fer el cafè. Situada al costat de la plaça Major de Banyoles, aquesta cafeteria de decoració austera t’acull amb la calidesa d’una llar: el rebedor, el passadís, el sofà, la taula del menjador... tot per fer-te sentir com a casa però amb l’avantatge de no haver de rentar plats. Els productes ecològics, artesans i de proximitat són alguns dels seus grans reclams, amb sucs, tes, tapes, pastissos i creps amb sabors com els d’abans. I si preferiu unes bones vistes, feu-vos un lloc a les poques taules exteriors i gairebé podreu posar els peus al rec que travessa la plaça!

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

1 comments
Mercè P

Heu de provar les gallettes del Barnyolí a Banyoles. Res a envejar.