Sushi
Sushi

Oda al cru: 10 restaurants de la Costa Brava que no encenen el foc

10 restaurants que et prepararan plats deliciosament crus

Publicitat

Sushi, ceviches, mariscades... tots són grans invents gastronòmics que es preparen sense necessitat d'encendre el foc. N'ets fan? Doncs espera't a conèixer els 10 restaurans que et presentem a continuació, que rendeixen culte als plats crus. 

Oda al cru

  • Japonesa
  • Baix EmpordĂ 
Kaito
Kaito

El Kaito és un restaurant japonès amb tocs de fusió que porta el producte fresc per bandera. Com a bon restaurant palamosí, el peix és el fort del Kaito i a banda de la carta habitual compta amb tot de suggerències del dia proposades a partir del peix que ofereix la llotja de pescadors. A més a més, només d’entrar pots fer un cop d’ull al mostrador on hi ha exposada tota la matèria prima (fresquíiiiiissima) per començar a salivar. A la seva carta hi trobaràs clàssics japonesos com makis i uramakis increïbles o plats de fusió com les gyozes de peix blau o els nigiris de magret. Entre els plats imprescindibles hi ha un magnífic ceviche o un apetitós entrecot de vaca reposada si busqueu una alternativa al peix. La nota negativa del local és que és un xic petit i per tant, cal reservar. Supleix aquesta debilitat amb escreix però amb punts forts com la seva localització més que cèntrica o el fet que ofereixen servei take away.

  • La Selva
LimaLimĂłn
LimaLimĂłn

No cal que busqueu més, el millor ceviche de la Costa Brava el fan al LimaLimón de Tossa de Mar. El trobareu fora dels carrers més comercials de Tossa però de seguida us entrarà pels ulls pel seu bon gust en la decoració i el bon rotllo que desprèn tant el local com el seu personal. Sense cap mena de discussió, el plat estrella del LimaLimón és el ceviche de corball amb uns tocs àcids i picants que s’ha guanyat l’admiració de tots els clients que han tingut la fortuna de trepitjar aquest local. A banda del cru, si voleu fer un tastet de l’autèntica cuina peruana que es serveix en aquest restaurant no us podeu perdre els tequeños fets amb massa casolana, els chicharrones, l’espectacular cervesa Cusqueña o el clàssic còctel peruà pisco sour que us arreglarà la vetllada. La carta és curta però cuidada i els preus molt econòmics, què més necessiteu?

Publicitat
  • Japonesa

Us agrada el sushi? Que no us donin maki per llebre! El millor sushiman (bé, un dels millors) del món el tenim a casa nostra. Concretament a Cadaqués. Es diu Federico Filipetti,-tot i que tothom el coneix com a Fede-, i és un xef argentí format, entre altres llocs, al Bulli i al Celler de Can Roca. Filipetti és, també, un dels valors puixants del panorama gastronòmic gironí. No us ho creieu? Aneu al Haiku, aquest petit i pintoresc restaurant de Cadaqués cada dia més popular. Tot i que opta per una cuina tradicional japonesa, en Fede, aporta als plats el seu toc personal, gairebé mediterrani, convertint el sashimi, nigiri, maqui o tempures en experiències memorables. Per cert: Els vegetals, plantes, flors, herbes que utilitza les conrea ell mateix al seu hort. Si hi aneu, no us perdeu el carpaccio de vedella Kobe: per llepar-se’n els dits. 

  • Baix EmpordĂ 
Arròs i Peix
Arròs i Peix

Arròs i peix ha aterrat també a Platja d’Aro per oferir l’experiència del peix i el marisc fresquíssim al plat. Si us torna bojos tot allò que surt del mar, benvinguts en aquest magnífic espectacle que comença a l’entrada del local, on hi ha instal·lat un ampli mostrador a l’estil peixateria amb tots els productes que us poden cuinar. Copa de cava en mà, podreu decidir què voleu, en quina quantitat i de quina manera preferiu que us ho cuinin perquè sigui el plat perfecte per vosaltres. Musclos, gambes, cloïsses, navalles, tonyina... el límit és la imaginació! Com el propi nom del restaurant indica, el peix dels entrants l’haureu de complementar amb un bon arròs (o fideuada) negre, en paella, a la cassola, a l’estil mariner... o de les mil i una maneres que l’ofereixen.  Us heu de fixar bé amb el que demaneu perquè ja se sap que peix i marisc no són productes precisament barats, però si feu una bona tria i no us deixeu endur per l’emoció de les mil opcions que podeu escollir a l’entrada, gaudireu d’un àpat per la posteritat a un preu raonable.

Publicitat
  • Marisc
  • Alt EmpordĂ 
L'Escal' A Huitres
L'Escal' A Huitres

Si t’agrada el marisc tan fresc que salti del plat, l’Escal’ A Huitres no et deixarà indiferent. Es tracta d’un restaurant bretó que rendeix culte a les ostres, els cargols de mar o els escamarlans en tots els seus plats. A més a més, preparen el marisc a l’estil francès, és a dir amb maionesa, pa i mantega i una bona copa de vi blanc que et reompliran sempre que ho demanis. Els preus són més que econòmics ja que amb 50 euros podreu devorar una mariscada per dos. I si preferiu menú, tots els plats incorporen marisc igualment fresc i a un preu gens disparat. Si la proposta gastronòmica ja és atractiva, espereu-vos a veure el paisatge! El restaurant està situat just davant del mar i disposa d’una fantàstica terrassa per arrodonir l’experiència mediterrània.

  • Japonesa
  • Baix EmpordĂ 
Higuma
Higuma

El Higuma és el que es pot classificar com a tot un descobriment si sou uns bojos del menjar cru. És un restaurant jove però que exerceix el sushi amb veterania, demostrant que si es fa amb mestratge, pot fer-se absolutament addictiu. No us podeu perdre els gunkans de tonyina o salmó, els temakis d’anguila, els seus sashimis de toro, vieira o dorada o el seu mític tataki de wagyu, la raó definitiva per estimar-los per sempre més. Si voleu afegir-hi un xic de cuina, tenen fantàstics assortiments de sushi calent o mil i un plats cuinats esplèndids com sopes, gyozes, tempures, arrossos o guisats. Mengeu el que mengeu, no podeu prescindir de les postres japoneses de pel·lícula que preparen. Us recomanem els dorayakis d’en Doraemon o el tiramissú de te matcha remullats amb el xarrup de sake que et donen abans de pagar, flipareu!

Publicitat
  • Marisc
  • Baix EmpordĂ 
Restaurant M&B
Restaurant M&B

Quan arriba l’hivern i el passeig de Platja d’Aro s’apaga, el Restaurant M&B és la millor opció per qui busqui una experiència mediterrània fora de temporada.  Decorat amb colors mariners i amb una terrassa envejable a peu de la platja gran, l’M&B és un magnífic lloc per fer-se un homenatge i demanar una bona mariscada, les tenen a preus escandalosament assequibles. Tasta també qualsevol dels pica-pica, les carns fetes a la brasa o els guisats mariners amanits amb el bon humor dels cambrers, que són tots de la conya. 

  • Japonesa
  • Baix EmpordĂ 
Restaurant Can Kai
Restaurant Can Kai

Can Kai és el millor restaurant de sushi de la Costa Brava, així de clar. Només cal que entreu al seu Instagram per veure que el que ofereixen és la qualitat posada al plat (perill: salivadaimminent!).Beneïts ells, compten amb productes fresquíssims i de primer ordre que els fan un autènticpecat. No hi ha millor exemple que els exquisits sashimis de salmó, tonyina o toro queserveixen. La carta és molt extensa i de veritat que us ho recomanem tot, però si ens obligueu a triar a punta de pistola no us podeu perdre el carpaccio de gamba vermella de Palamós ni els gunkans picants de salmó o tonyina, que es serveixen enrotllats amb el propi peix i porten un arròs amb formatge cremós.Important dir-vos que tenen també opcions per vegetarians i una àmplia oferta de cervesesjaponeses. Acabem amb la mala notícia: el restaurant obre només per temporada alta, així que l’hivern se’ns fa sempre moooooolt llarg.

Publicitat
  • Japonesa
Restaurant Far Nomo
Restaurant Far Nomo

No baixeu de Sant Sebastià sense viure l’experiència gastronòmica del Far Nomo.  Si bé us pot sobtar trobar un restaurant japonès en un lloc tan mediterrani, l’excel·lència d’aquest establiment ha creat adeptes d’arreu del món i ha fet d’aquesta jugada arriscada una aposta guanyadora. El local és elegant i acollidor, i podeu espiar els cuiners a través d’un vidre que us ensenya l’activitat de la cuina per començar a salivar. Els productes són frescos i de proximitat i els plats estan a l’alçada de la seva situació privilegiada. Disposen d’entrants japonesos, una amplia carta de tàrtars i tatakis, sushi, arrossos i brasa. Una recomanació que arrasa? El tàrtar de tonyina o el de gamba de Palamós. Si hi aneu a l’estiu, feu-vos el regal de reservar taula a la terrassa per gaudir de les increïbles vistes del restaurant.

  • MediterrĂ nia
  • Alt EmpordĂ 
  • preu 3 de 4

Un restaurant japonès on, a més, podem menjar una bona pizza o una fideuà? Existeix i funciona. De fet, funciona tant bé que costa decidir-se i destacar un sol plat. L'Oreig, situat a 50 metres de Cala Montgó,-entre L'Escala i Torroella de Montgrí-, ofereix una peculiar fusió entre la cuina mediterrània i de proximitat (arrossos, fideuà, peix i marisc…), la italiana (també podem menjar-vos una bona pizza feta al forn de pedra) i la gran estrella de la casa: el sushi. Un imprescindible: els spicy rolls. Espectaculars. A més, disposa d'una àmplia terrassa amb vistes a la platja i una zona chill out. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat