0 M'encanta
Guarda-ho

On anar a fer una calçotada a Girona?

Els millors restaurants de les comarques gironines per anar a fer una calçotada i posar-se les botes

© Pep Sesat

És temporada dels calçots i romesco. Si voleu fer una bona calçotada sense haver de conduir fins a Valls, aquí teniu unes quantes propostes per omplir l'estómac d'aquestes cebes allargades. Bon profit!

Trull d'en Francesc

No només de peix viu l’Empordà. Això és el que es proposa deixar clar el Trull d’en Francesc amb la seva carta, una mostra clara de la cuina més tradicional empordanesa elaborada principalment a partir de carns de la comarca o de les dels voltants. L’ànec n’és el protagonista. La cuixa la fan rostida ben cruixent, el magret a la brasa i el fetge (foie) en terrina o a la paella (poêle) amb poma confitada i salseta de cabernet sauvignon. L’actor secundari és el porc del qual, al Trull, també ho aprofiten tot. Però anem al que ens ocupa: Ofereixen un menú del calçot per 25 euros que inclou: entrants (escudella, xató o amanida), primer plat (calçots amb romesco, carxofes o canelons), segon plat (carn a la brasa o bacallà) i postres.

Llegir-ne més

El Racó d'en Pep

Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. Dos exemples i un de propina que la gent repeteix una vegada i una altra: La galta de porc macerada (sense os), el secret de porc ibèric i el filet de porc a la brasa gratinat amb allioli de sobrassada i mel. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana.

Llegir-ne més

L'Argadà

Si us apassiona la carn, feu via cap a l’Argadà. Aquest restaurant, fundat l’any 1893 i especialitzat en cuina catalana, encara cuina la carn (sempre gironina) en un grill de llenya. De fet, se'l coneix amb el nom de 'la braseria de Girona'.  A més, cada temporada ofereix els plats de cada estació com els calçots, bolets, carxofes o carn a la brasa. També trobareu plats tradicionals i amb el sabor de sempre com bacallà amb samfaina o una bona escalivada. I, evidentment, pa amb all i tomàquet. Un imprescindible de la carta: les seques amb botifarra de perol esparracada. Fan calçotades per a colles des de 22 euros.

Reserva ara Llegir-ne més
Advertising

La Brasa

Cuina catalana i una bona brasa. Sabor i tradició. Són les claus (de l’èxit) del restaurant Brasa. A més, és clar, de la qualitat de la carn: maduració òptima i denominació d’origen gironina. El plat estrella de l’establiment són, evidentment, la carn i les verdures de temporada preparades amb brasa de carbó vegetal. Però a la carta hi trobem petits tresors amagats com els cargols a la llauna amb tres salses o sofregit de tomàquet picant o les croquetes de rostit de pollastre. Gairebé millors que les de l’àvia. Tot, això sí, acomoanyant d’un bon pa de pagès torrat a la brasa, all, tomàquet i oli d’oliva verge. El que ens ocupa: Fan calçotades a partir de 17 euros i de 22 si li sumeu un entrecot (de 400 grams!) com a segon plat.

Llegir-ne més

El Celler de l'Adroher

El celler és un restaurant familiar de cuina catalana i de mercat totalment km 0: les verdures i la carn són de la Vall del Llémena. La resta, de les comarques gironines. Les especialitats de la casa són l’espatlla de xai al forn, els cargols a la grotesca i el bacallà amb samfaina. La nostra recomanació? Que comenceu amb el pica-pica de la casa. No us en penedireu! També ofereixen calçotades per a colles. 

Llegir-ne més

Can Sabata

Cuina catalana, casolana i de mercat. És el que ofereix Can Sabata, un restaurant molt a prop del centre de Lloret de Mar decorat com una antiga masia catalana. Tot i que la carta és força àmplia i ofereixen una gran varietat de plats, no podeu marxar de Can Sabata sense tasta el secret ibèric a la brasa amb salsa de 1000 espècies, els ous estrellats amb botifarra negra i l'arròs caldós amb pollastre, botifarra, conill i verdures. També tenen una carta de postres impressionant.  I dos imprescindibles de temporada: els cargols i els calçots. 

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments